Riisi-peruna-linssi:
- 1/2 dl vihreitä linssejä
- muutama peruna kuutioina
- n. 2 dl riisiä
- vettä
Jos haluaa seuraavaksikin päiväksi, kannattaa tehdä hieman isompi annos. Esim 2,5 dl riisiä, lisää perunaa ja 1 dl linssejä. Yhdelle tein.
Porkkanaakin voi paloitella sekaan jos haluaa. Tulee siten valmis ruoka vihanneksineen päivineen, jos kastike loppuu.
Mauste-ehdotukset:
- 1/4-1/2 tl jauhettua maustepippuria
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- 1/4-1/2 tl oreganoa, kuivattua
- 1/4-1/2 tl basilikaa, -"-
- 1 tl - 1 rkl persiljaa -"-
- 1 tl paprikajauhoa
- 1 tl soijakastiketta
- 1 rkl ketsuppia
- 1-2 rkl tomaattisosetta
- 1/4 tl sinappijauhetta
- 1/8 tl tulista chilijauhoa
Voi keittää runsaassa vedessä. Linssitkin ottavat vettä.
Jos vettä jää yli se ei niin haittaa, koska se on nyt myös maustettu.
Varsinkin jos täysjyväriisiä käyttäisi, niin kannattaisi keittää yliaikaa ja runsaassa vedessä. Mielestäni täysjyväriisi onnistuu siten paremmin.
Chilipurkin kyljessä oli tulisuusaste, erittäin tulista. Laitoin vain vähän. Voi jättää pois.
Linssien keittoaika on näistä pisin, 30 min. Sen mukaan. Voi varmasti laittaa kaikki melko yhtä aikaakin samaan kattilaan.
Tässä on porkkana myös seassa.
Runsaasti vettä, mutta kyllä se sinne imeytyy.
Jos ei kaikki vesi imeydy, se voi olla hyväkin juttu.
Tätä riisipataa voi syödä ihan pääruokana, ellei teekään mitään vihanneskastiketta sille kaverksi.
Juustokuminakin tähän sopisi. Tai miksei jauhelihamauste.
Linssit voi korvata pavuilla.
Kommentit
Lähetä kommentti