Siirry pääsisältöön

WFPB - Ruokaostokset 70 € - Heinäkuun vko 4. - yht. 230€ kk

Tämän kuun ostoskulujen erityispiirteitä ja oppimisen aiheita oli, että moni ostos olisi voinut jäädä ostamatta. 

Ilman, että elämänlaatu olisi kärsinyt mitenkään. Päin vastoin. 

Jääkaappi on pienempi kuin edellisessä asunnossa, ja vähäinenkin ylimääräinen soijajogurtti tai muu purkki on täysin ratkaiseva asia.

En malta odottaa, milloin saan aina rasian tai tetran tyhjäksi ja tilaa jääkaappiin.

Tässä noin 70 euron edestä ostoksia.

Yhteensä heinäkuussa meni 


Plus nämä 70 € = noin 230 euroa.

Saattoi jäädä pari jotain pientä kukkakaalia, eväsbanaania ja sen sellaista kuvaamatta, en ole varma. Mutta kuittinippu vieressä ja siitä katsoin.

Tässä postauksessa on vinkkejä vegaanisiin elintarvike- ja kasvisostoksiin, ja myös jonkin verran numeroita, ja ne voi hyppiä yli elleivät ole olennaisia itselle.

Kirjoittelen ne vain, koska mietin kilohintoja aina, ja saan pakottauduttua miettimään numerot. Itse hypin yleensä tekstejä lukiessa numerot yli, koska ne eivät kiinnosta. Melkoinen väsääminen onkin aina niitä laitella, ja hirvittää mitä laskuvirheitä on.

Lisäksi yksi laihdutusvinkki, tai kokemusasiantuntijahetki, mutta myös herkkuvinkkejä.


Noin 7 euron vihannessetti. 

Kukkakaali alkoi olla jo n. 2,70 € kilo, edullista tälle kasvilajille.

Muistelisin, että otin pari jotain kukkakaalia lisäksi, mutta se on pari euroa sinne tänne.

 
Bataattia tarjouksesta, tällä kertaa Minimanissa. 

4,916 kg, kilohinta 1,89 €, nämä yhteensä 9,29 €

Jos olisivat maksaneet sen 3 euroa kilolta mitä useimmiten, nämä olisivat maksaneet 15 euroa.

Tässä kuussa olen hakenut viitisentoista kiloa bataattia.  Osa normaalihinnalla, osa tarjouksesta.

Jos kaikki 15 kiloa olisi maksanut 3 €/kilo, olisi bataatteihin mennyt 45 €.

Nyt niihin on mennyt n. 30 euroa.

Helleviikolla oli pakko ostaa hintaan 2,70 €. Oli tehtävä ratkaisuja kelien ehdoilla.


10 kg perunaa 6,89 € kilohinta oli 0,689. 

Kympillä näitä saisi 15 kiloa.

Jos näiden kilohinta olisi 3 euroa kuten usein bataatilla, tämä säkki olisi maksanut 30 euroa.

Tässä kuussa olen hakenut yhteensä kolme näitä säkkejä, viimeksi toissapäivänä.




Ananas ja banaania, 3,63 €. Voi hyvänen aika, että oli makea ananas. Tämä on tulevankin viikon herkku, se on ihan varma. Lurps!


Sitruunaa olla pitää, jos bataattikeittoa tekee. 

Nyt nähdään, miten ostokset tekevät poikasia:


Viiden kilon mansikkalaatikko, - 30 %, = 18,13 €

Osa oli poistettu huonoina, mutta oli niitä silti vielä.


Mansikkalaatikko poiki 9 € kasvimaito-ostokset.

Tein pehmeämmistä mansikoista soppaa, ja se taas ei puuron kanssa ollut tarpeeksi hyvää ilman kasvimaitoa.

Tämä Pirkka luomusoijamaito ei toiminut. Yllättävää, koska mämmin kanssa toimi.

Ei toiminut kaura-ateriankaan kanssa, minun mielestäni. 

Viimein riisipuurossa toimi.

Kauramaito toimi aina, kuten aina.



Mansikkaostos poiki soijavalmisteen 1,45 ja vaniljakastikkeen 1,49.

Jos etsit jogurttia mansikoiden kanssa, niin tuo luomu soijavalmiste ei toiminut mielestäni, ei ollut kovin makea. Ei ollut pehmeää ja kermaista, vaan kovan makuista. 

Sopii varmasti suolaisiin resepteihin, tai sitten voi lisätä itse jotain makeutta ja muuta.

Oatlya, rasvaa oli 11 %. Terveellisempi kakkukermaratkaisu olisi nyt poikinut kuuden euron Agar Agar -jauhepurkin, varmaan kympin edestä cashewpähkinöitä ja kilometrejä jalkatyötä kovalla kaupan lattialla.

En oikein tiennyt teenkö kakkua vai en


Kirpparilta löytämäni euron kasviskeittokirja poiki kolmen euron hirssiostokset.

Sitten katsoin reseptiä tarkemmin, se olisikin tarvinnut vielä lisää aineksia. Jätin sikseen vielä hetkeksi, mutta nyt on hirssiä.

Olisin pärjännyt ilmankin, mutta ruokaa mikä ruokaa. Eipä siis haittaa.


Tällainenkin oli luontaistuotekaupassa tarjouksessa, 1,75 €. 

En ole maistanut vielä. Täysi heräteostos. 


Bataatit ja perunat poikivat vitosella Shriracha-kastiketta.



Niistä ja vihanneksista tulee tämä.

Vaikka mitä kokkailuja teinkin välissä, niin haluan palata takaisin tähän ruokaan.

Pääsin helppouden makuun helleviikolla. Toinen hyöty oli, että nyt on lähtenyt neljä senttiä käsivarsista, siis per käsivarsi. Hyvä vai huono, se riippuu aina, mutta nyt omassa tapauksessani mielestäni hyvä juttu. Viimeisiä saarekkeita.

Paino ei laskenut, aina se 58kg taas näytti, tai sitten puntari on rikki. Ehkä siihen on jäänyt vain kuvatarra etulasiin? Mutta kiva että tavallaan kevyt olo. Muuten en mittaile, mutta alkoi vaatteet olla isoja.

Aamupalaksi puuroa tai tätä, koko päivä tätä, ja illalla uuniranskalaiset. Tai sitten tätä.

Joka päivä samaa ruokaa. Vihanneksia voi vaihdella.

Mutta jottei menisi laihduttamisen puolelle, niin myös herkkuja mahtuu:


Helpot litteät sämpylät, mutta käytin hiivaleipäjauhoja. Saa tavallaan hetkellisesti vaaleaa leipää, joka on tosi hyvä herkku ja lohtusyöminen joskus. Jos haluat terveellisempää, laita 2 dl kaurahiutaleita ja käytä vain täysjyväjauhoja.

Nämä oli:
  • 5 dl vettä
  • suolaa+sokeria
  • 1,5 rkl kuivahiivaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl grahamjauhoja
  • loput hiivaleipävehnäjauhoja, kunnes taikina on sopiva lusikoitavaksi kekoina pellille. Nostata vartti, laita 200-asteiseen uuniin noin alle vartiksi. ( tai eivät nämä omat ainakaan nouse, vaan tulevat leiviksi)

Jos haluat pienemmän taikinan, laita 3 dl lämmintä vettä ja 2 tl kuivahiivaa.


Vinkki, jos etsit kivaa vihannesta raakana pureskeltavaksi,  niin vahva suositus nyt nauriille.

Minimanista viimeksi kun ostin, oli aivan mahtavia raakanakin. Alle 3 euroa kilo. 

Maku vaihtelee, mutta näistä voi tehdä uunijuurekset heti, jos ei raakana maistu.

Keitä perunoiden kanssa tai uuniin vain kokonaisena. Kuoren alla on joskus sellainen kumma rihma, en tiedä mitä sille pitäisi tehdä. Joskus on, joskus ei. Mutta makua se ei pilaa. 




Välillä voi muistaa tehdä aamupalaksi lätyt. Reseptillä tulee neljä kappaletta muhevaa plättyä. Siihenkin laitoin vähän hiivaleipäjauhoja, ei tule liian leipäisän makuista.


Pystyin itse ainakin syömään kerralla kaikki.

Vihanneksena kukkakaali. 


Sain sitten tehtyä sen kakunkin viimein, kun äiti kävi kylässä ja hänellä oli lisää mansikoita mukana.

Kakkupohjasta tuli kuminen taas, kuin talvisesta kengän liukuesteestä, mutta kuulemma se johtuu jos laittaa liian vähän leivinjauhetta.


Kakku oli hyvää, kun ei piitannut.

Siirryn varmaan taas enemmän kotimaisiin lanttuihin, porkkanoihin ja nauriisiin, pakastevihannesten sijaan, tai kanssa.

Kyllä sitä reseptiäkin tulee välillä tehtyä, vähintäänkin kastikkeita. Tuo Sriracha-kastike ei ole paras valinta, koska siinä on paljon suolaa. Pitää vähän miettiä, mitä asialle tekisi. Hyvinhän sen parissa viihtyisi.

Sitä voi toki myös laimentaa, jolloin se leviääkin paremmin.

Poppamiehen versio on parempi, ja voisi testata muitakin. 

Tässäpä nämä, jääpähän kesän muistot talteen, kun on oikein kuvat ostoksista.

Näiden myötä, seuraavaa reseptiä odotellessa.

Kiitos kun luit!

Edelliset ostokset:

Kommentit

  1. Mielenkiinnolla odotan, että teet hirssistä jotain. Joskus ikuisuus sitten tein hirssipuuroa tai mitä lie, mutta ei oikein tainnut olla mun makuuni. Tattari on toinen, jota en ole oppinut käyttämään. Tulee aina valokuvien kehityslitkut mieleen tattarin tuoksusta tai mausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, mukava että joku muukin ihmettelee tätä hirssiä minun lisäksi. Varmaan puurona pitää kokeilla, ihan perus, ja toisena muu ruoka. Tattarihiutaleita ostin joskus -30% paketin, ja tein mikrossa puuroa. Se oli vähän kuin mannapuuro rakenteeltaan, hienojakoista. Ihmettelin vähän makua, mutta taisin keitellä koko paketin urhoollisesti. Jotenkin ruohoinen.

      Poista
  2. Kiva lukea postauksiasi, jos vesipaasto kiinnostaa, niin käy kurkkaamassa mun blogiin, menossa 21 päivän vesipaasto.
    https://vesipaastolla.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Hienoa että on kiva lukea postauksia, tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! Toivottavasti saat vinkkejä. Olen vesipaastosta joskus yrittänyt ottaa selville. Totesin omalla kohdalla että pitkissä paastoissa haluaisin ettei yksin tarvitse, ilman esim lääkärin apua, mutta lyhyemmät (2-3 pv) voisi toteuttaa ehkä jollain ohjeella. Jos löytää luotettavan.
      Paasto epäilemättä auttaisi nollaamaan kaikki sellaiset ongelmat, jotka johtuu ruoka-aineesta.
      Jos olet painonpudotus mielessä liikkeellä, niin tämä minun toteuttamani ruokavalio pudotti ensin (3 vuotta sitten itseltä) 10 kg kesäkuusta-lokakuuhun-akselilla. Ajattelin lähiaikoina testata myös Mary's Mini -dieettiä uudelleen, koska se oli tosi helppo eikä vaatinut itsekuria.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 50 € - Huhtikuu 2

Tällä viikolla ei tarvinnut perunaa, kun hain edellisten ostosten perunat vasta viime loppuviikosta. Ostin nyt bataattia vähän lisähöysteeksi. Ostokset noin 50 euroa. Siitä 16,5 euroa mustikoihin, kuten viimekin viikolla, joita en olisi tarvinnut ihan heti. Nostivat siis hieman normaalia viikkoruokasummaa, mutta eipä se mitään. Sitten ei tarvitse mustikoita miettiä enää joka kauppareissulla.  Olen tässä harkinnut, että tämän kuun vedän vähän löysemmin eli en pyri mihinkään alle 150 euroon.  Ihan sama mitä menee, kun olen nyt pitänyt kaapintyhjennysviikkoja, eli silloin syödään mitä on valmiina ja tyhjennellään vajaita paketteja. Vieläkin oikeastaan pystyy jatkamaan. Haen seuraavaksi mitä mieleen juolahtaa, mistä pidän ja mikä on in. Katson kilohintaa toki, ei siitä tavasta eroonkaan enää varmaan heti pääse. Tämä ei muutu edullisuutta etsivästä ruokablogista kalliin ruuan blogiksi. = 5,24 € Bataattia 2,025 kg x 2,59 €/kg  = 2,35 € Omena Jonagold 0,403 kg x 1,39 €/kg = 0,56 € Mandariini

WFPB - Ruokaostokset 55 €- Huhtikuu 1- Pääsiäinen

Pääsiäisen ruokaostokset ja muut. 55 euroa, ja lisäys maaliskuun ostoksiin.  Lopussa ruokasuunnitelmaa ja ideoita. = 13,59 € Luomu Ruisjauho 2,29 €/kg Luomu Täysjyvävehnäjauho 1,99 €/kg Kaurahiutale 0,99 x2 1,25 €/kg = 1,98   € Kidneypavut 2 x 0,69 € Mustapavut 0,75 € Tumma makaroni 4x 0,45/400g , 1,13 €/kg = 1,80 € 2kg Tyrnävän Jauhoinen peruna0,80 €/kg = 1,59 € Kotimaista yleisperuna 5 kg x 0,40 €/kg = 1,99 € Tärkkelyspitoisten osuus on kaikista tärkein, koska nämä ovat ruokia joilla jaksaa. = 5,3 € Ruustinnan salaatti 1,79 € Kurkku 0,276 kg x 2,99 €/kg = 0,83 € Basilika 1,39 €  Porkkanat 1,29 e/kg = 6,93 € Luomu appelsiini x 2, 1,99 €/kg = 3,98 €  Luomu banaani 0,682 kg x 1,95 €/kg = 1,06 € Mandariini 1kg = 1,89 €  = 16,58 € Pakastemustikka 2 X 8,29 €/kg = 1,84 € Rainbow paseerattu tomaatti luomu 500g 0,92 € x2, 1,84 € /kg  = 5,24 € Saarioinen Mämmi 700g 4,27 €/kg = 2,99 €  Alpro No Sugars Soijajuoma   2,15 €/l Kuva vanhasta purkista mutta kuitenkin. Purkkimallistot kun muuttuu, p

WFPB - Ruokaostokset 35 € - Maaliskuu 4 - 95 €/kk

 35 euron ruokaostokset, Lidlistä ja Prismasta. Molempiin kauppoihin meni yli 15 euroa ja risat. = 7,25 € Yleisperuna 0,40 €/kg x 5 = 1,99 € Yleisperuna 0,80 €/kg x 2 = 1,59 € Bataatti 1,420 kg x 2,59 €/kg = 3,68 € = 2,7 € Luomu tofu natural 1, 35 x 2 , 6,75 €/kg = 10,92 € Punajuuri 1 kg = 1,29 € Nauris = 0,297 kg x 2,19 €/kg = 0,65 € Persilja 1,19€ x 3 =  3,57 € Kurkku 0,294 kg  x 2,79 € = 0,82 € Suippokaali 1,283 € x 2,29 €/kg = 3,49  Palsternakka 0,582 kg x 1,89 €/kg = 1,10 € Palsternakkaa perunamuusiin. = 3,49 € Lehtikaali 0,5 kg x 6,98 €/kg  = 7,5 € Luomu banaani 0,908 kg x 1,95 €/kg = 1,77 € Banaani 0,266  €x 1,55 € = 0,41 € Omena 0,604 kg x 1,09 € = 0,66 e Verigreippi 0,600 kg x 1,39 € = 0,63 € Appelsiini 0,954 kg x 1,39 €/kg = 1,33 € Mandariinipussi 1 kg x 2,70 €  = 2,44 € Grillausmauste ei lisättyä suolaa 0,35 kg x 24,29 €/kg = 0,85 € Mustapippurirouhe  0,65 kg x 24,46 €/kg = 1,59 € Siinä olivat ostokset maaliskuun viimeistä viikkoa varten. Mandariinipussissa on nyt jäljell

Luukku 14 - Kaali - WFPB

Luukussa 14 on kaali. Kaali-ideoita ja kaalinkuvia on paljon, ja netistä löytyisi lisää ideoita joka päivä kokeiltavaksi. Joulukalenterin saisi täyteen pelkillä kaaliaiheilla. Tänään nyt ainakin kaalilaatikkoa ja kaalisalaatteja, ja muitakin vinkkejä. Kaalilaatikko n. 0,75 dl tai 1 dl ohrasuurimoita (Myllyn Paras esikypsytetty, rikottu) n. 1 dl soijarouhetta 300-400 g kaali n. 2 tl siirappia  pari porkkanaa 2 tl - 1 rkl kuivattua persiljaa 1/2 tai 1/4 tl jauhettua maustepippuria, tai kokonaisia 1 tl soijakastiketta halutessa Kaalilaatikossa oli nyt kaksi vaihetta, ensin paistoin ja keitin kattilassa aineksia vähän matkaa, sitten siirsin uuniin jatkamaan. Keitin siis eri kattilassa ensin ohraryynit vähässä vedessä. Laitoin myös soijarouhetta. Samaan aikaan paistoin kaalia ja porkkanoita eri kattilassa. Siten, etteivät aivan ruskistuneet, mutta pehmenivät ja muuttuivat läpikuultaviksi. Höyrytin niitä sen lisäksi kannen alla. Yhdistin sitten kaalit ohran kanssa samaan kattilaan, ja annoin

WFPB - Viikon menu - Maaliskuu 1 - Ruokasuunnitelma

Ruokasuunnitelma viikoksi. Kuusi kohtaa ruokaideoita, joista kohdassa 6 on puurot, leivät ja jälkkärit.  1. Riisi ja pavut Ensimmäisenä jotain, mihin voi laittaa basilikaa.  Kun tekee yhdenastian ruoan ,  riisin ja pavut, tai  riisin ja tomaattikastikkeen ja minkä tahansa vastaavan ruoan, jos ruoasta tulee mautonta, voi laittaa tuoreita basilikan lehtiä revittynä, niin ruoka muuttuukin tosi kivaksi elämykseksi. Basilikarisottoa teen joskus arborioriisistäkin. Kiva käyttää koko ruukku, tai miksei kaksikin ruukkua basilikaa. Perunaa kylkeen. Valmiiksi tein jo sekoitusta, missä on kaikenlaisia jyviä ja linssejä. Eniten riisiä. Tätä kun kaataa 1 mitta + 2 vettä, saa yhden astian ruoan valmistuksen haudutuspadassakin helposti aloitettua.  Omaa maustesekoitustakin kannattaa tehdä johonkin pieneen purkkiin. Käy myös pöytämausteena sitten. 2. Palsternakka-perunamuusi ja punajuuri-mustapapupihvit Palsternakasta on ideoita , ja nyt ruokalistalle niistä valikoitui palsternakka-perunamuusi. Pun

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

WFPB - Ruokaostokset 15 € - Maaliskuu 3

15 euroa. Entisiäkin jäljellä niin hain vain vihanneksia ja hedelmiä. Olen viikkomenussakin vasta puolessa välissä.  Jätin pari euroa varaa perunoille, joita vielä ei mahtunut jääkaappiin. 2-3 eurolla siis perunaa. = 6,86 € Porkkanat 1,29 €/ kg Kartanon salaatti 2 kpl 2 € Persilja 1,19 € Basilika 1,39 € Kurkku 3,29 €/kg x 0,302 kg = 0,99 € Lisäksi jäljellä on vielä nauris, muutama porkkana ja kaalta. Punajuuret keitettynä. = 4,38 € Luomu banaani 1,226 € x 1,95 €/kg = 2,39 € Veriappelsiini 1,5kg 1,33€/kg = 1,99 € Siinäpä ostokset, muuta ei tarvittu. Enkä olisi tarvinnut näitäkään. Tulikin niin kiireinen viikko, että puolet päivästä aina jossain ulkona rieskan ja banaanin turvin, sitten kun ehtii taas syömään niin kuluu vain joku pari rasiaa. Puurokin lykkää aina viikkosuunnitelman seuraavaa ruokaa puolella päivällä. Eilen vasta sain paistettua punajuuripihvit, jotka olivat viikkomenussa . Savutofuakin vielä jäljellä. Viikkomenu tuli sävellettyä tällä kertaa vähän työlääksi. Ei millään

Luukku 22. - WFPB - Makaronilaatikko ja italiansalaatti

Tuli ehkä paras makaronilaatikko pitkiin aikoihin. Italiansalaattikin onnistui. Makaronilaatikko: 1 pussi/400 g tummaa makaronia 1 porkkana n.100g mustapapuja (n. alle puoli tölkillistä, valutettuja) vettä Mausteet: 1 rkl soijakastike 1/2 tl mustapippuri 1/4 tl maustepippuri 1/8 tl valkopippuri, tai ripaus loraus ketsuppia 200 C noin tunti Mustapippurimääräni, 1/2 teelusikallista, voi olla paljon jollekin. Tässä oli jonkin verran potkua nyt.  Ketsuppia lorahti siten, että huuhtelin lopun ketsuppipullon. En tiedä paljonko meni. Soijakastiketta 1 rkl voi olla paljon suolaa, mutta kannattaa maistella. Vettä meni jotain alle puolitoista litraa. Keitin vedenkeittimessä litran. Vielä ketsuppipullosta ja mukista lisää, ja että peittyy hyvin. Sekoitin mausteet ensin veteen mukissa, ja sekoitin vuokaan, että varmasti leviävät. Porkkanaraastetta näytti ensin olevan tosi paljon, mutta hyvin se sinne lopulta upposi. Paistoin 200C- asteisessa uunissa noin tunnin, ilman kantta. Noin tunnin päästä al

WFPB - Leipä - Täysjyväjauhot ja kaura

Tuoretta leipää. Tällä kertaa limppumallinen leipä.  Leipä: 3-4 dl vettä loraus siirappia esim 3 tl ripaus suolaa, maun mukaan, esim.1/4 tl 2 tl kuivahiivaa 2,5 dl pikakaurahiutaleita 1 dl ruisjauhoja n. 4 dl täysjyvävehnäjauhoja Lämpöiseen veteen kuivahiiva, ripaus suolaa ja sokeria/siirappia. Lisää kaurahiutaleet ja ruisjauho, sekoittele. Lisää täysjyvävehnäjauhoja niin, että syntyy paksu, puukauhalla vaivalloisesti sekoitettava taikina. Voit vaivata taikinaa metallisella tai puisella lusikalla. Leipään tulee suolaa maun mukaan, vähäsuolaisesti tai ei. Laitan myös yleensä lorauksen siirappia tai sokeria, koska se voi mahdollisesti auttaa kuivahiivaa heräämään paremmin. Pieni ripaus voi parantaa myös leivän maistuvuutta. Tämä taikina tarttuu käsiin, joten siksi mieluummin vaivaaminen lusikalla.  Vaivaamisen jälleen irrottele jauhojen avulla reunoilta ja ota taikinapallo käteen. Leipää voi muovailla ilmassakin vähän, taittelemalla ja sitten kerätä alapuolelle taikinaa. Voit laittaa suo

Pullat - Rasvattomat, vegaaniset, vaivaamatta - WFPB

  Pullat ilman rasvaa, vegaanisesti ja vaivaamatta. Resepti, ohjeet ja kuvia tekovaiheista. Postauksen lopussa vinkit laskiaispullien tekoon ja terveellisempään kermavaahtovaihtoehtoon. Nämä tehdään siis ilman vaivaamista ja pyörittelemistä. Pullataikinapalanen työstetään piilottamalla taikinaa pullan alle taittelemalla ilmassa, käsissä. Ei siis pöytää vasten pyörittämällä, kuten usein olen nähnyt työstettävän. Pullat onnistuivat täydellisesti. Kunniaa en nyt ota. Koska tämän reseptin kehittely ylitti tämän hetkiset leipomistaitoni, joiden suhteen ollaan muutenkin menty pitkälti äärirajoilla, pyysin avuksi blogiin vierailijan: Äiti tuli leipomaan nämä pullat. Kiitos tuhannesti. Olisimmekin muuten saaneet odottaa seuraavaan alkupamaukseen asti pullareseptiä. Varsinkin reseptiä jolla saa kuohkeat, pehmeät, oikeat pullat. Tästä tuli 11 kpl pientä pullaa. Voit myös tehdä isompia pullia muutaman.  Ruokavalion kannalta: Pulliin laitettiin nyt hiivaleipävehnäjauhoja, vaikka tavallinen vehnäj