Yksinkertainen ruokaidea, johon menivät kiinankaalin ja basilikan loput.
Kiinankaalista kaikki mitä pystyy syömään, pienenä silppuna.
- tuore ruukkubasilika
- risottoriisiä
- 2 prk tomaattimurskaa
- kiinankaalta silppuna
- punaisia linssejä, esim. 1-2,5 dl
Mausteeksi
- mustapippuri, chili, basilika
Vettä laitoin aluksi niin, että kaikki peittyi. Kun vesi imeytyi, lisäilin vähän sitä mukaa.
Jätin kuitenkin tilaa lisätä tomaattimurskaa lopuksi.
Riisin määrä vaihtelee, miten isoa annosta suunnittelee. Esimerkiksi 4 dl riisiä, ja aluksi vaikkapa 8 dl vettä, jota lisäilee lisää vedenkeittimestä. Tulee jo iso annos. Jos laittaa puoli pakettia riisiä, tulee jo melkoisesti syötävää.
Viiden litran kattilassa hyvä tehdä, niin mahtuu sekoittamaan.
Tulista chilijauhoa meni noin 1/4 tl, purkissa luki tulisuusaste joten laitoin varovasti. Voi jättää poiskin.
Mustapippuri voi sopia, mutta oikeastaan basilika tässä tärkein on.
Varret murskasin veitsen syrjällä, ja käytin miniblenderissä.
Huomasin, että kaikista puisimmat varsiosat olivat hieman ikäviä ruuassa. Kannattaa huomioida. Varret heti ainakin kiehumaan, että pehmenevät.
Basilikanlehtiä kannattaa jättää erilleenkin, ja lisätä osa vasta valmiiseen ruokaan.
Kiinankaalista kannattaa säästää lehtevimmät osat tuoresalaattiin.
Muutkin lehtivihreät käy tähän vihannekseksi, kuten lehtikaali.
Kiinankaalin kantaosa sattuu vain olemaan ainakin täällä se ikuisuusasia.
Miniblenderissä silppusin, mutta veitselläkin onnistuu. Tuskin haittaa, vaikka jättäisi isommaksikin palaset.
Tässä ennen kuin lisäsin tomaattimurskapurkilliset.
Päästin veden imeytymään riisiin. Sekoittelin paljon ja käytin välillä pois levyltä, pidin kantta päällä. Kuivattuja yrttejä voi nakella myös sekaan, jos haluaa esimerkiksi kuivattua persiljaa.
Melko kuivan näköistä ensin. Riisit piti kuitenkin kypsyttää kunnolla, joten vettä joutui lisäilemään paljon.
Riisin virallinen keittoaika on alle 20 minuuttia, mutta saattoi tässä hämmennellessä yhteensä enemmänkin kulua.
Mutta helppona pidin silti.
Tomaattimurskat piti vielä kuumentaa sekaan, ja sittenpä ruoka oli valmista.
Basilikan lehtiä on hyvä repiä ja murskata, jolloin ne päästävät arominsa.
Basilika ja tomaatti sopivat niin hyvin yhteen, ettei tämä hirveästi muuta kaivannutkaan.
Nyt ei oikein Sriracha-kastike sopinut,
mutta tein keskelle keon wokkivihanneksista ja maustoin sen sillä.
Tuoreen basilikan ansiosta tässä on melkein tuoreiden vihannestenkin osuus kuitattu, ellei halua tehdä tuoresalaattia lisäksi.
Helppoa ja hyvää.
Sopi hyvin myös keitettyjen perunoiden kanssa.
Tuo viimeinen lause oli hyvä vinkki. Nyt tulee syötyä päivästä toiseen uusia perunoita. On kiva, jos niiden kanssa on lautasella jotain muutakin.
VastaaPoistaKiitos, hyvä juttu. Näinpä. Risotot toimivat kastikkeena, ei tarvitse erikseen perunoille miettiä muuta.
Poista