Tämäpä olikin kiva ja helppo perusruoka. Annoksen sain koristeltua raikkaaksi basilikalla, tomaatilla ja punaisella maustekastikkeella.
Vielä kun pakasteherneet olisivat pysyneet vihreämpinä, niin olisi vielä värikkäämpää.
Tein risoton lisäämättä suolaa keitinveteen. Jos ei ole ihan suolattomalla linjalla, niin tähän voi se ripaus suolaa päällä tehdä viimeisen silauksen. Riisi on riisiä kuitenkin, ja melko neutraali maultaan.
Jokin hyvä yrtti-suolaseos, jossa suolaa on vain vähäsen, voisi myös toimia. Sitruunanmehuakaan en kokeillut, voisi toimia.
Kun vielä repii ruukkuyritistä päälle lehtiä, niin sekin raikastaa kummasti.
Bataattikin on makea ja maukas ruuassa. Annoksen päällä vielä tujaukset Hot Curry - mausteseosta ja Poppamiehen Srirachaa.
Bataattirisotto-ainekset:
- Arborio - risottoriisiä
- bataatti
- punaisia linssejä
- kiinankaalta
- pakasteherneitä
Mausteeksi:
- suolaton currymausteseos, ainakin 2 tl
- mustapippuri
- chili, tulinen 1/4 tl, voi jättää poiskin
- 1 tl paprikajauhe
- 1/4-1/2 tl kurkuma
- kuivattua persiljaa, pari ruokalusikallista
- mahdolliset ruukkuyrtin loput silppuna
Työvaiheet:
- silppua kiinankaali
- kuori ja pilko bataatti
- huuhtele linssit
- vettä kiehumaan
- kiinankaali, linssit, bataatti ja riisit veteen kiehumaan
- mausta
- keitä ja sekoittele kunnes melkein kypsää, lisäile vettä tarpeen mukaan
- lisää pakasteherneet (pussissa lukevan keittoaikansa mukaan)
- lisää paseerattu tomaatti
- hauduta loppuun kannen alla, miedolla lämmöllä tai pois levyltä
Melkein kaikki ainekset voi siis laittaa yhtä aikaa pataan. Ainoastaan pakasteherneet lisäsin viimeisenä, samoin paseeratun tomaatin. Tomaatti viimeisenä siksi, että se palaa pohjaan herkästi. Erilaisessa kattilassa tehdessä voi toki olla toinen tarina.
Tähän oli hyvä käyttää kiinankaalista loput. Silppusin pieneksi. Myös lehtikaali kävisi hyvin.
Punaisia linssejä laitoin noin 2 desiä. Desi riittää, jos tekee pienempää annosta.
Bataattia ei olisi pakko varmaan aina kuoria, mutta näissä minun ostamissani oli paksu kuori.
Lidlin risottoriisiä. Oli edullistakin, noin 2 €/kilo vielä viime viikolla. Tämä ei ole kokojyväriisiä.
Pakkauksessa oli ohje valutettuun riisiin kahteen annokseen: 1,5 dl riisiä, 9 dl vettä.
Tein viiden litran kattilassa. Vettä, ja puoli pakettia tätä riisiä. Ruokaa tuli koko päiväksi, ja välipalat välissä seuraavaksikin päiväksi, yhdelle ihmiselle.
Viereisessä kattilassa valmiina kuumaa vettä, jota lisäilin tarpeen mukaan.
Teräskattilassa piti paljon sekoitella, ettei ala palamaan pohjaan. Piti välillä käyttää levyltä poiskin.
Onneksi riisin keittoaika oli alle 20 minuuttia, niin ei ollut kovin paha projekti.
Poppamiehen Sriracha -kastike sopi tähän nippa nappa, ja kun tottui niin hyvinkin sopi. Voisiko tähän kenties sopia jokin toinenkin kastike, se jäi testaamatta vielä.
Hot Curry - mausteseos sopi myös hyvin annoksen päälle. Tulisen puolella enemmän, verrattuna perus currymausteeseen.
Tämä oli ensimmäinen kokeiluni risottoriisillä pitkiin aikoihin. Olen jotenkin yhdistänyt, että risoton pitäisi olla kermaista. Kun en käytä kermaa, niin ei tule siksi niin helposti mieleen risottoriisi.
Mutta ihan riittävän maukasta tämä oli kyllä.
Tulee kuitenkin lisääkin mahdollisuuksia mieleen. Esimerkiksi kasvimaito, johon sekoittaa kookosaromia tipan. Saisi tehtyä niitä kookoskermaa sisältäviä risottoreseptejäkin, joihin joskus törmää netissä, ja näyttävät maukkailta. Mutta ilman ylimääräistä kovaa rasvaa.
Kookosaromista, uutteesta? (Coconut Extract) on puhunut mm. Ann Esselstyn useillakin ruokaohjevideoilla, joista en nyt sitten löytänyt yhtään. Enkä vielä löytänyt kookosaromia kaupastakaan.
Ihan tavallista riisiähän tämä on maultaan noin muuten, ja voi maustaa millä haluaa.
Hyvää ruokahalua!
Kommentit
Lähetä kommentti