Paprikasta ja riisistä ruoka. Jauhelihamaustetta ja kuivattua persiljaa.
Vihreitä linssejä ja porkkanaa, pari perunaa ja paprika, jotka esikypsytetään kattilassa. Kaadetaan sitten riisien kanssa uunivuokaan paistumaan. Nesteeksi vuokaan tulee vettä ja paseerattua tomaattia.
Riisi-paprikavuoka ainekset:
- 1 dl kuivia vihreitä linssejä
- 1-2 porkkanaa
- 2-3 perunaa
- Paprika
- Vettä niin, että peittyy
- 2,5 dl riisiä
- 5 dl veden ja paseeratun tomaatin sekoitusta + loraus lisää tarvittaessa
- 2 tl suolatonta jauhelihamausteseosta
- 1-2 rkl kuivattua persiljaa
- Chiliä, Shrirachaa, soijakastiketta tai ketsuppia halutessa
Työvaiheet:
- Viipaloi tai pilko porkkanat, paprika ja perunat
- Keitä vihreät linssit ja porkkanat kypsiksi, vähässä vedessä
- Uuni kuumaksi, 200 C
- mausta jauhelihamausteella ja persiljalla
- Lisää pilkotut perunat ja paprikat, ja keitä niitäkin pehmeämmiksi
- Mittaa riisiä 2,5 dl ja huuhtele se tarvittaessa
- Lisää paseerattua tomaattia ja vettä vuokaan riisin kanssa niin, että tulee yhteensä n. 5 dl nestettä
- Laita kiehuneet perunat, porkkanat, linssit ja paprika myös vuokaan, niiden mukana voi olla hieman nestettä muttei liikaa
- Paista, kunnes riisi kypsää. Vuoan kansi voi olla päällä.
Riisin keittoaika on 15 minuuttia. Hetken kestää, että se uunissakin alkaa kiehua pulputtaa. Tähän ruokaan varaisin aikaa noin tunnin, tai puolitoista, vaikka voi se tulla nopeampaakin valmiiksi. Tein n. 2 l lasivuoassa.
Eli ensin linssit, porkkanat, sitten lisäillään perunaa ja paprikaa. Niille riittää 10-15 min. Mausteetkin.
Vaikka tästä tulikin kahden astian ruoka, eli ensin kattilassa ja sitten uunissa, niin oli taas helpompi ensin esikypsyttää kaikki, paitsi riisi. Ei urakka pitkity siitä että jäisi linssit tai porkkanat aina koviksi, vaikka riisi olisi valmista. Yhden astian ruuan saa, jos aloittelee samassa uunivuoassa, tai pystyy laittamaan kattilassa uuniin.
Uunissa loppuun tekemisen hyöty taas oli ettei tarvitse sekoitella koko aikaa, eikä pala kattilanpohjaan herkästi.
Käytin ei-parboiled riisiä, eli tätä mikä puuroutuu tahmeaksi. Huuhtaisin vähän, koska tästä irtoaa paljon tärkkelystä. Riisinkeittimessä vaahtoaa jos ei huuhtele, en tiedä miten uunissa. Parboiled -riisiä en yleensä huuhtele.
Varmasti voisi korvata täysjyväriisilläkin.
Muut ainekset keitin sen verran vähässä vedessä, että niistä ei tullut paljon enää nestettä lisää.
Pari teelusikallista laitoin nyt tätä suolatonta jauhelihamaustetta.
Nesteenä kun oli sekä paseerattua tomaattia että vettä, lorautin vielä vähän paseerattua tomaattia lisää kiellon päälle, varmuuden vuoksi. Tomaatti antaa makua, mutta voi sen toki jättää poiskin ja maustaa jollain muulla.
Uunissa 200 C, kansi päällä, kunnes riisi on kypsynyt. Valmista!
Tyypillistä näille vuokaruoille johon laitan linssejä, on ruskea yleisvaikutelma. Ruokaisa ja miellyttävä arkiruoka.
Hyvää! Pari perunaakin oli tosi hyvä idea.
Vaikka linssejä oli vain noin 1 dl, nekin näkyivät ruuassa. Kaikkia aineksia olisi tehnyt mieli laittaa enemmänkin, olisi varmaan hieman mahtunutkin. Mutta eipähän ainakaan kahden litran vuoka tulvinut yli.
Melko samanlainen ohje ilman paprikaa, on linssit ja riisi, mausteeksi tuli sillä kertaa Garam masalaa.
Kommentit
Lähetä kommentti