Resepti ilman tomaattia. Tähän tulee ravintohiivahiutaleita. Niiden pussin kyljessä on usein ohje, että saisi syödä vain 2 rkl päivässä.
Tähän kastikkeeseen laitan usein jopa 3 rkl - 1 ,5 dl, mutta syöjää kohti, tai per ateria ravintohiivaa ei varmaan tule liikaa. Kastikkeeseen kannattaa siis laittaa niin paljon, kuin uskaltaa ja haluaa, ja syödä sitten vaikka eri päivinä aina annos.
Mausteideat ja reseptin sain Lindsay S. Nixonin kirjasta Helpot ja nopeat kasvisherkut. Kirjaa ei myyty enää, mutta kirjastosta voi löytyä. Ohje oli nimellä Parsakaali-paprikawokki.
Muokkauksia tein, kuten jos esimerkiksi pidät valkosipulista ja sipulista, niin 1/2 tl molempia jauheena mainittiin viittä desilitraa vettä kohti, jätin ne pois. Ja wokin sijaan tämä on nyt kastike, ja vihannekset höyrytetty ja keitetty.
Ohjeessa on nyt 5 dl vettä, mutta kannattaa mitoittaa sen mukaan minkä kokoiset kasvikset on käytössä. Kasvikset saavat olla kunnolla kastikkeen peitossa. Maistelemalla selviää, riittääkö mausteet vai pitääkö lisätä. Jauhettua inkivääriä en laita yleensä enempää, kuin 1/4 tl, korkeintaan 1/2 tl vaikka lisään muita. Kannattaa antaa hetki vetäytyä kannen alla, niin pian selviää onko kastike hyvää vai ei.
Lisäsin kidneypapuja pakkasesta. Niitä ei ole pakko laittaa, mutta tuntui että kidneypavut sopisivat tähän niistä parhaiten. Tai kikherneet.
Paprika-parsakaali kastike
- Paprikaa pilkottuna
- Parsakaalia pilkottuna
- 1 dl kidneypapuja (halutessa)
- 5 dl vettä
- 2 rkl ravintohiivahiutaleita
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 2 rkl sinappia
- 1 tl vegaanista Worchestershire-kastiketta
- 1/2 tl jauhettua inkivääriä ( jos se riittää, tai 1/4 tl )
- grahamjauhoa suurustamiseen, tai maissitärkkelystä 1 tl
Kastikkeen voi paksuntaa ripottelemalla 1 rkl graham- tai täysjyvävehnäjauhoja, ja sekoittaa hyvin vispilällä. Tai tehdä juomalasiin suuruksen, tilkkaan kylmää vettä jauhoja, ja kaataa kiehuvaan kastikkeeseen samalla sekoittaen. Suuruksen kannattaa olla melko laimea, ettei muutu liian paksuksi.
Pavut voi jättää pois, niitähän voi laittaa vaikka salaattiin.
Hei!
VastaaPoistaTaas minun on pakko antaa pisteet sinulle siitä, että olet todella inspiroiva kirjoittaja. Oma ruokavalio on laajentunut ihan todella paljon blogisi myötä. Sellainen ihana, huoleton helppous korostuu teksteissä ja se, ettei hyvä ravitsemus vaadi ihmeitä ja sataa maustetta. Kiitos🤗
🤗 Kiitos itsellesi, ihana kannustava kommentti. Aivan parasta.
Poista