Siirry pääsisältöön

WFPB - Mary's Mini dieettipäivä 10.

Eilinen päivä oli viimeinen päivä dieettiä. 

Höyryttelin parsakaalia vihannekseksi, että sain kivoja 50-50%-lautasellisia aikaan. Eli puolet vihannesta, puolet tärkkelystä. Suhdeluku voisi olla myös 10-90%, jos on energiantarve.

Vihannessörsseli pääsi loppumaan, enkä joutanut uutta heti tekemään.



Kaalia ja porkkanaa pidän etusijalla, koska ne ovat edullisimpia ja kotimaisia.

Kiva silti, että olin kuitenkin ostanut myös pakastevihanneksia.
.

Kaali oli niin hyvä, että meni melkein jäävuorisalaatista rapeuden ja keveyden osalta.

Niistä ei päältä päin näe ostaessa. Tai ainakaan en tiedä konstia.


Eilen en liiemmin muistellut dieetin päättymistä, ettei viimeinen päivä muuttuisi juhlapäiväksi. Ei tässä mitään rääkkikuuria haettu, jonka jälkeen kirmattaisiin kedolle kertoimella. Ruokavalion puhdistus vain turhasta sokerista ja jauhoista, ja yksinkertaisiin ruokiin keskittyminen. 

Eilen, kun viimein ehdin alkaa kokkaamista miettiä, ei vain enää tullut muuta ideaa mieleen, kuin se mikä on toistunut viimeiset 10 päivää.

Olisin voinut tehdä makaroneja, riisiä, papuja, pannareita tai puuroja. Mutta ei vain.

Perunat kiehumaan, vihannessörsseli tulille, ja kaalta salaatiksi. Omena pöydälle lämpenemään, ja appelsiiniakin riittää täksi päiväksi. Automaattiohjauksella.

Keiton tein illaksi koska tiesin, etten ole säkkiperunoihin tyytyväinen ennen maustamista ja paistamista.

Aamulla sitten ei tarvinnut muuta, kuin laittaa perunat uuniin 20 minuutiksi.

Dieetin loppumietteet:

Yllätyin, ettei tämä painon puolesta minuun tepsinyt paljoa. Voi toki näin jälkeen päin mietittynä olla omituista yllättyä siitä, ettei saanut kiloa tai kahta karistettua dieetin ensimmäisessä viidessä päivässä. Miksi olisi pitänytkään?

Voin silti suositella dieettiä, koska tässä oli muitakin hyviä puolia. Ja kyllä useimmat kertovat painoa nimenomaan pudottaneensa, joten siihenkin se voi auttaa.

Ainakin kirkastui iho, selkeytyi ajatus, verensokeri ei heitellyt. 

Keittiö pysyi siistinä, ja energiaa riitti toisellekin jalalle. Ellei lasketa yhtä keittopäivää, jolloin en saanut syötyä tarpeeksi. 

Sinä päivänä olin hieman turhautunut, ja mietin miksei dieetti tehoa. Välillä pohdin, syönkö sittenkin liikaa. Mutta paino ei ainakaan noussut, ja nyt se on 58 kg taas.

Omalla kohdallani dieetin asian olisi voinut ajaa se, että palaan normaaliin syötyäni pähkinävoipurkit ja suklaat joulun jäljiltä loppuun. 

Oli silti kiva tehdä jotain selkeää, mikä alkaa ja loppuu.

Dieetillä ei tarvitse miettiä keitänkö riisiä, makaronia, vai molempia. Otanko keksin vai enkö ota.

Olihan se siis ihan eri meininki kuin joulukuu, jolloin tein joka päivä eri reseptin joulukalenteria varten.

Dieetillä syömiset ovat päätetty jo. Voi silti valita, keittääkö vai paistaako. Parasta on, että voi luottaa saavansa tarpeeksi ruokaa, ja se on juuri niin hyvää, millaiseksi sen itse haluaa tehdä. Mausteet ja vihannekset ovat käytössä koko ajan.

Voin suositella siis muillekin. Dieettiin kannattaa vain varautua, ja siirtää dieetin ulkopuoliset ruuat sivuun näkösiltä, ja laittaa tarpeeksi dieettiruokia valmiiksi. 

Itse ainakin olin ihan käsi ojossa menossa hakemaan kaapista jotain näkkileipää koiran vanavedessä, enkä meinannut muistaa olevani dieetillä. 

Ainahan ei voi välttää näkemästä muitakin ruokia, varsinkin jos taloudessa on eriruokaisia asukkeja. Mutta tekee sen, mitä voi.

Myöskin hyvä miettiä, mitä ottaa evääksi kotoa lähtiessä. Tai sitten voi tehdä päätöksen, ettei silloin pysty noudattamaan dieettiä hetkellisesti, ja ottaa äkkilähtöön ainakin sen leipäpussin vaan pakkasesta. Itse olin ensin juuri tällä kannalla, mutta päätin sittenkin keittää termariin dieettiystävällistä keittoa.

Mielenkiintoisemmaksi osoittautui pelata peliä, jossa on säännöt. 

Löysin eilen Youtubesta videon, jossa itse Mary, jonka niminen ja keksimä tämä dieetti on, pitää esitelmää. Mary McDougall siis. 
En vielä katsonut kokonaan, mutta videolla hän ei puhu nyt tästä dieetistä, vaan ruokavaliosta ja kokkaamisesta yleensä. Olen muita videoita katsonut kyllä, tai noita esitelmiä. 

Kiitos kuuluukin Marylle, oli ja on ihana dieetti, ja koko ruokavalio.

Edellinen dieettipostaus, mm. mitä ei syöty dieetillä

Mary's Mini dieetin aloitus

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 35 € - Elokuu 4, 189 €/kk

Loput elokuun ruokaostokset n. 35 €. Tässä kuussa ostin melkein 190 €:lla ruokaa. Ostin viimeksikin niin paljon kaikkea valmiiksi mikä säilyy, ettei haittaa. Ensi kuussa ei sitten tarvitse ostaa samoja. Tai sitten tietenkin tarvitsee, koska nythän on helppo olla päästämättä tyhjäksi hyllyjä. Sitten ei ole pakko käydä marketissa silloin, kun se ei itselle sovi.  Pidän mahdollisena että syyskuussa on paljon juurestarjouksia lähikaupoissakin. Tällä kertaa ostosten perässä esitellään metvurstimakkara. Se ei ole kokokasvisruokaa mutta sain sen haltuuni sattumalta.  =3,89 € Banaani Luomu 0,689 kg x 2,09 €/kg =  1,44 € Yleisperunapussi 0,95 €/kg 2 kg =  1,89 € Kurkku 0,256 kg x 2,19 € =  0,56 € =6 € Varhaiskaali 1,905 kg x 1,79 €/kg = 3,41 € Kesäperuna 2kg 1,30 €/kg =    2,59 € Näistä tuli   lähikaupan aamiainen numero 3   sekä joukko muita ruokia. Kuivatut sekahedelmät , 9,56 €/kg 3,39 € Minimanista heräteostos. En syönyt kaikkia tuollaisena, vaan tein soppaa näistä. = 4,04 € Omena 0,4 kg

WFPB - Ruokaostokset 5 € - Syyskuu 1 - Syyskuun ruokia

Kaupassa ei nyt ehtinyt kuljeksimaan, ja pian huomasinkin että ruokaan on mennyt vain 5-6 euroa. Pyöristin otsikossa vitoseksi, vaikka kutonen olisi oikeampi summa. Mutta onhan se nyt mehukasta, että vitosella viikon ruuat. Todellisuudessa tämä toki perustuu siihen, että ostin elokuussa kuivatuotteita ja viime viikolla perunaakin. Kun huomasin miten mehevä summa on vitonen, en sitten käynyt kaupassa enää, ettei tarvitse kuvata ostoksia ja miettiä mitään muutenkaan. Lomaviikko ruokablogista, paitsi ei muuten tietenkään lomaviikko. Sellaista lentoa ettei aivot pysy kyydissä. Sadonkorjuumarkkinatkin olisivat olleet tänään, en valitettavasti päässyt nyt nauris- ja lanttuostoksille. Täytyy hakea kaupasta niitä pian. = 5,82 € 3,5 kg banaania 1 €/kg = 3,5 € Pirkka kesäporkkana 1 €/kg  Omena Gala 1,32g x 1 €/kg = 1,32 € Siinä olivat tämän viikon ruokaostokset. Koska ostoksia ei ollut paljoa yhtään esiteltävänä niin laitetaan kuvia ruuista, mitä tuli viikon aikana tehtyä. Osa varmaan viime viik

WFPB - Aamiainen lähikaupasta 4 - Fenkoli

  Viiden euron aamiainen on katettu. Nyt on kaupoissa kotimaista fenkolia tarjolla. Fenkoli ei ole kaikkein edullisin kasvis kilohinnaltaan, mutta joskus ihan kiva. Fenkolista saa paljon makua, ja se tuo myös vaihtelua. Kesäperuna, pesty 0,558 kg x 1,29 €/kg = 0,72 € Xtra pitkäjyväinen riisi 0,95 €/kg Paseerattu tomaatti 0,99 € /500 g Banaani 0,327 kg x 1,99 €/kg = 0,65 € Fenkoli 0,257  kg x 5,79 €/kg = 1,49 € = 4,8 € Nämä tuotteet löytyivät nyt Salesta.  Kidneypapupurkki olisi maksanut 0,95 €, se olisi tähän vitosen aamiaisbudjettiin suunnilleen mahtunut jättämällä banaanit pois. Mutta kerkesin jo ne banaanit ottaa ostoskoriin. Mausteita en lukenut vitosen aamiaissettiin, niitä on ehkä kotona valmiina tai joutuu lisäämään budjettiin. Mausteita laitetaan aina muutenkin maun mukaan, ja ajatus on tärkein. Mausteeksi ja lisäksi tämän päivän reseptiin tuli mustapippurirouhetta 1 rkl omenasiiderietikkaa, muukin maustekastike käy pala taatelia, tai vaihtoehtoisesti ripaus sokeria tai ketsupp

WFPB - Aamiainen lähikaupasta 3 - Paistetut perunat ja kaali

Vähän niin kuin yritin hakea vitosella aamiaistarvikkeet lähikaupasta, ja olisihan se onnistunut erilaisilla valinnoilla.  Päädyin kuitenkin ostamaan ison kaalin, koska sillä ratkesi samalla koko viikonlopun vihannesasiat, ja  on vielä kesäkurpitsaa ja porkkanaakin pari jäljellä. Sekä salaatit että monet muut ruuat onnistuvat samasta kaalista. Lisäksi kaksi kiloa perunoita. Niistä ei tule ihan koko päiväksi ruokaa, tai ei jaksa välttämättä syödäkään päivällä perunaa, mutta aika pitkällä ollaan siinä, ettei ostoksista tule vain pelkkä aamupala. Tuo oli kaikista pienin kaali, lähemmäs 2 kiloa silti. Jos olisi löytynyt pienempi kaali, olisi vitosen aamiainen onnistunut. Lukuun ottamatta mausteita. Oikein pieni kaali, niin vitoseen olisi saanut purkin paseerattua tomaattiakin. Varhaiskaali 1,905 kg x 1,79 €/kg =  3,41 € Kesäperuna 2kg 1,30 €/kg  =    2,59 €   =6 € Kaali oli kirkkaasti halvempi K-Marketissa, kuin olisi ollut Salessa. Molemmissa oli valtavia kaalinpäitä myytävänä.  Salessa p

WFPB - Aamiainen lähikaupasta 5 - Juurekset

Aamiainen lähikaupasta noin viidellä eurolla. Tänään oli helppo valita juureksia, koska ne olivat tarjouksessa. Paseerattu tomaattipurkki siihen lisäksi, niin saa saman tien tehtyä loppupäiväksikin maistuvaa ruokaa. Perunoita ei mahtunut vitoseen kuin n. kilo, mutta kotoahan voi löytyä riisiä ja muuta, mitä laittaa sitten lisäksi kohti iltapäivää.  Juurestarjouksia oli K-Marketissa. 0,99 €/kg. Multaiset harjatut perunat Salesta. Lanttu 0,99 €/kg Punajuuri 0,99 €/kg Porkkana 0,99 €/kg Peruna 1,09 €/kg x n. 800g-1 kg = n. 1 € Paseerattu tomaatti 0,99 € = n. 5 € Näistä lähikauppojen antimista valmistuvat uunijuurekset ja perunamuusi, sekä punainen kastike ja porkkalaa. Tuoreet vitamiinit saadaan porkkana- ja lantturaasteista. Punajuuri kuuluu lehtivihreiden vihannesten listalle, jonka Dr. Esselstyn luettelee. Siksi nyt ei tarvittu persiljaa eikä muuta. Listan hain Food As Prevention- nimiseltä sivustolta https://foodasprevention.com/dr-esselstyns-latest-basic-recommendations/ , siinä oli

WFPB - Ruokaostokset 65 € - Elokuu 3 - Elokuun ruokia 2

 Elokuun kolmannen viikon ruokaostokset, n. 65 euroa.  Enemmän ruokakuluja kuin yleensä. Ostinkin kerralla 10 kiloa riisiä, joista vain puolet alle euron kilo ja jasmiiniriisi 1,80 €. siitä n. 15 euroa, joka on normaalisti jo puolet viikon ruokakuluista. Siihen päälle vielä laatikollinen paseerattua tomaattia, joka maksoi yli 10 euroa. Vihannekset eivät tulleet tällä viikolla kalliiksi sinänsä, mutta ostin yli 4 kiloa kesäkurpitsaa. Toivon mukaan säästyn elokuun loppuun sen isommilta kauppareissuilta. Perunaa voi tulla haettua, koska en kuitenkaan halua syödä pelkkää riisiä ja makaroniakaan. Maustekastikkeita ja mausteita on joitakin, pakasteestakin löytyy sitä sun tätä kastiketta valmiina. 27,32  € K-Menu riisi pitkäjyväinen 1 kg /0,95 € 5kpl = 4,75 € Rainbow paseerattu tomaatti luomu 0,89 €/500g 12 kpl = 10,68 € Jasmiiniriisi 8,99 € /5 kg Coop banaani 0,940 €x 1,49 €/kg = 1,40€ Banaani luomu 0,718 kg x 2,09 €/kg = 1,50 € K-Menu pitkäjyväinen oli halvinta K-kaupoissa. Prismasta ja Lid

WFPB - Punajuuret - Mitä punajuurista? - Punajuurien keittäminen, pakastaminen ja käyttö

Eilen bongasin tarjouksen, että saisi halvalla punajuuria. Myös muut juurekset olivat tarjouksessa. Kokoan nyt tähän postaukseen kuvia ja mainintoja, joista voi myöhemminkin palauttaa mieleen ideoita punajuuriin liittyen.  Hyviä reseptilistoja on muuallakin, mutta tässä erikoistumme nyt siihen, että ollaan myös WFPB-maailmassa. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että vältetään rasvaa ja eläintuotteita ja vähennetään suolaakin.  Suolaa, öljyä, kermaa ja voita pystyy lisäämään aina, joten ei varmaan haittaa, jos joku ei ole samalla ruokavaliolla.  Ja käytän itsekin mm. sinappia jossa voi olla suolaa, kun teen punajuurille kastiketta. Resepti punajuurien kastikkeeseen voi mennä vaikka niin, että Dijon-sinappia, balsamiviinietikkaa tai ehkä punaviinietikkaa (jota en ole testannut), sitruunamehua ja jotain makeutusta, kuten vaahterasiirappia. Nyt käytän tuota koti-sinappia, jossa on makeutta valmiiksi. Puolet ja puolet balsamietikkaa ja sinappia. Sinappien valmistusaineluettelo kannattaa tark

Luukku 1 - Suippokaali - WFPB

Joulukalenteri 2023. Meininki on se, että laitan luukkuun aina kasvisruokiin tai ruokaostoksiin liittyvän reseptin, ruokaidean kuvan tai muun. Kiva kuitenkin hengailla blogin parissa päivittäinen hetki, toivottavasti näistä tulee välillä hyviäkin ideoita.  Kirjasuosituksia, video- tai ohjelmasuosituksia laitan, jos satun törmäämään johonkin jännään, että hei tuo olisi kiva laittaa. Liittyen jotenkin blogin aihepiiriin. Kuten tämän päiväinen on ruokakaupassakäynteihin liittyvä radio-ohjelma. Vuonna 2022 julkaistu ohjelma Miten meitä houkutellaan?  Miten siis järjestellään kaikkia tavaroita kaupassa, että saa ihmisen ostamaan kaikkea. Ja onko se huono vai hyvä asia. Vieraana käyttäytymistaloustieteen tuntija Markus Kanerva. Päivän ruokana on  Suippokaali paistettuna: Suippokaalissa on vähän avoimemmat lehden välit, kuin tavallisessa keräkaalissa. Lisämerkintä: Suippokaalia on punaisenakin. Tuli mieleen laittaa poikki ja käyttää suippo osa raikkaaseen salattiin. Isompi osa paistettuna. H

WFPB - Elokuun ruokaideat

 Tämän vuoden 2024 parhaat ruokaideat elokuussa. Muokkaus klo 9.30, lisätty kyssäkaali. Monenväristä kattausta, eniten keltaista ja vihreää. Kukkakaali ja kesäkurpitsa ovat olleet nyt paljon tarjouksessa. Kesäkurpitsasta lisää ideoita kokosin kerran tuonne , ja tänä kesänä olen enimmäkseen paistanut. Riisin, tai minkä tahansa ateriajyvien ja kauranjyvien kanssa samaan, sekaan mausteita. Käytin nyt Provencalen sekoitusta. Välillä olen laittanut yhdistelmää rosmariini-cayennepippuri-kurkuma. Esimerkiksi: 0,5 - 1 tl rosmariinia 0,5-1 tl cayennepippuria 0,5-1 tl kurkumaa 2 rkl sinappia 2 tai 3 rkl ravintohiivaa Tässä oli 2,5-3 dl riisiä laitettu kuivana, 1 dl linssejä, ja molemmille tuplamäärä vettä. Eli aina 1 mitta riisiä/linssiä kohti 2 mittaa vettä jne. Ravintohiivaa tässä on, ja ruutasin vielä sinapit ja ketsupit kostukkeeksi. Mitä tahansa mausteita voi kokeilla, koska ei se riisi kovin vähällä maustamisella edes inahda mihinkään suuntaan. Kaveriksi tälle ruualle voi tehdäkin kastikke

Luukku 18 - Kyssäkaali - WFPB

 Luukku 18, kyssäkaali. Kyssäkaali on toiselta nimeltään kaalirapi. Näitä on eri värisiäkin, violetti löytyy ainakin. Leikkaaminen osoitti, että kyssäkaali on sisältä sileä. Heti näki että mehukas on. Kannattikin leikata jostain kohtaa ensin auki, niin sai litteän sivun. Kyssäkaali pysyy paikoillaan paremmin siivutusta varten. Sen voi laittaa vaikkapa kiekoiksi. Kiekot voi kuoria hedelmäveitsellä. Raakana tämä oli sellaista, että voin kyllä suositella. Niin raikas ja mehukas. Ruokaa laittaessa tuli napsittua leikkuulaudalta sitä tahtia, että hyvä jos ruokaan oli jäämässä yhtään palasta. Onneksi ostin kaksi isoa kaalirapia, yhteensä 1,280 kg. Hyvä raaka-aine salaatteihin ja raasteisiin, mutta toisaalta ei välttämättä tarvitse vaivautua tekemään mitään erikoista salaattia joka kerta. Olettaen, että kaalirapi on aina näin raikasta. Kyssäkaalipata, spagettimuru 1 purkki tomaattimurskaa, valutettuna vain hedelmälihat Kyssäkaalia, voi paistaa kevyesti mutta ei tarvitse ruskistaa 0,5 dl rikot