Siirry pääsisältöön

WFPB - Ruokaostokset 20 € + 15 €- Heinäkuu 4

 


= 7,75 € 8,31 €
  • Peruna 0,8 €/kg x 4kg = 3,18 €
  • Omenasose 0,99 €
  • Leivinjauhe 2 x 0,56 € = 1,12
  • Kuivahiiva6x7g x 2 0,79 € = 1,58 €
  • Kurkku 0,732 kg x 0,89 € = 0,65 €
  • Puolukka 0,79 €/ 200g, 3,95 €/kg

= 2,3 €
  • Kesäporkkana 0,99 €/kg
  • Kurkku 1,79 €/kg x 0,261 kg = 0,52 €
  • Hävikkibanaani 1 €/kg x 0,750 kg = 0,79 €

= 5 €
  • Kesäkurpitsa 0,99 €/kg x 2,182 kg = 2,16 €
  • Tuorekurkku = 1,11 €/kg x 0,300 kg = 0,33 €
  • Kukkakaali 1,49 €/kg x 0,618 kg = 0,92 €
  • Peruna 0,8 €/kg x 2kg = 1,59 €
Alkoi jo heinäkuun vika viikolla olla edullista, kun vitosella sai 5,1 kiloa vihanneksia ja perunaa.


Vaniljasokeri Lidlistä, 2,49 €


1,49 €, puolitoista kiloa euron kilo banaaneita. Kuva arkistokuva. 

Näihin kotiruokiin meni siis se 20 euroa. Lisäksi 10-15 €:


Ruokakuluihin voisi kuulua lisäksi noin 10-15 euron edessä ulkona nautittuja herkkuja. Näin kuukauden ruokakulut ovat siis yhteensä 108 €. Ilman ulkona syömisiä olisi alle 100 €. Kuittia ei säästynyt ja päätin ettei näiden hintoja nyt mietitä sentilleen. Ei vain jotenkin hennoisi sanoa ruokakuluiksi näitä. Enemmän hupia?
Kävin syömässä Picnicissä seitanpatongin.


Yleensä kun olen käynyt ulkona syömässä, olen lähinnä katunut sitä ja ajatellut, että kotona on parempaa ruokaa, ja yhdellä ulkonasyönnillä saa melkein viikon ruuat. Ravintolassa tullut joskus syötyä ruuan mukana öljyä ja muuta ilman, että ruoka edes oli hyvää. 

Mutta tämä seitansämpylä on jotain, minkä takia meinaa lentää koko säntillinen KoKaRu ikkunasta ulos. Olin saanut syötyä tämän ja seuraava repliikkini oli, että pitäisikö ottaa toiset?
Siitä moni yllättyy, jopa jotka minut tuntevat. Heille voi tulla ensin käsitys, että olen niin terveellinen ettei minun kanssa voi edes syödä mitään. Olen itse kuitenkin yleensä se, joka on ensimmäisenä lähdössä paheen tielle ruuan suhteen. (muok. en muuten edes tiedä, onko tämä sämpylä terveellinen vai ei, koska en ole nähnyt valmistusaineluetteloa. Ties vaikka olisi ihan jees.)

Koitan keksiä mitä asiaa minulla olisi sille puolen kaupunkia, missä nämä seitanpatongit majailevat.

Kokokasvisruokavaliohan ei perustu onneksi kieltämisiin ja itsekuriin, vaan alkusysäyksen jälkeen tapahtuvaan jatkuvaan mielikuvaan saatavuudesta ja elinympäristön hallintaan. Siihen että nämä sämpylät jäävät sinne ravintolaan ja kotona on sitten muuta, ja se muu on melkein kaikki tosi hyvää. Säästöbudjetin noudattaminenkin auttaa, kun ulkona syömisten hinnalla saa melkein viikon ruoat kaupasta. Säästäminen ei liity ruokavalioon itsessään, se vain sivutuotteena tuntuu onnistuvan samalla.

Kolme päivää keskimäärin menee aina herkun jälkeen, kun sitä miettii. Voi kehittää jotain tilalle. Jos ei altistu kokoajan kuville ja muistoille siitä ruuasta, se menee ohi. Jos niitä on kotona, se ei mene koskaan ohi. Jos kaapissa on suklaalevy, en unohda sitä kovin helposti. Kaloritihein asia mikä kaapista löytyy, käväisee mielessä usein. Sen laittaa merkille, koska ihminen on evoluutiossa kehittynyt etsiytymään kaloritiheimmän ruuan pariin eli sen, jolla selviää yli kylmän talven parhaiten. Tämän käsityksen olen saanut mm. seuraamalla Youtubesta Dr. Doug Lislen luentoja, jotka käsittelevät evoluutiopsykologiaa.


Jäätelö on pääasiassa ilmaa ja nestettä, sokeria ja ikävä kyllä paljon rasvaa. Ei siis rahan arvoista, mitä ravintoon tulee. Hupina kyllä menee.

Tässä WFPB-n eli KoKaRu-n noudattamisessa on se huono puoli, että joutuu välttämään ulkona syöntiä ja valmisruokia tavallaan turhaan.
Monet ruuat mitä ulkona voisi syödä, olisi varmastikin mahdollista tehdä terveellisemmin eli ilman lisättyä rasvaa, ilman glukoosisiirappia, sokeria valtavasti tai valkoisia vehnäjauhoja. En usko että huomaisin, vaikka tuo keksi jäätelössä olisi tehty täysjyväjauhoista. Enkä itseasiassa tiedä, vaikka se olisikin tehty. Seitansämpylänkään maku ei minusta perustunut rasvaan, vaan jokin mauste oli niin kiva. Ja suola. Eläinproteiinia ja -rasvaa on jo onneksi helppo välttää siirtymällä vegaanisiin tuotteisiin.

Se että pitää olla se pieni öljymajoneesi tai muu aina välissä, jossa on päivän rasvat tai parinkin päivän, viikon, ja vieläpä prosessoidussa kuiduttomassa maailman energiatiheimmässä muodossa, uhkaa estää kokonaan kaikki huvittelut, ainakin usein tapahtuvat. Ei se tippa öljyä pysäytä maailman pyörimistä heti siihen lautasen ääreen, mutta miksi kun se on niin turhaa? Ravintolassa on mahdollista varmaan tilata pelkät perunat, tillinlehti ja höyrytetty lanttu, joita saa kotonakin.

Huomattavaa kyllä, on olemassa jo kokokasvisravintoloitakin Suomessa. Kuten Cafe Terra Sipoossa, joka on nykyään KASVILA. Facebook-sivut. Kokokasvisruokaravintola. Instagramissa tuli vastaan. Se on itselleni liian kaukana. Kylläpä silti ilahduin, että sellainenkin on perustettu. Yritän muistaa edes tykätä jokaisesta instagram-päivityksestä, vaikka en siellä pääsekään nyt käymään. 


Tässä on se jäätelön hyvä korvike taas, mitä kotona voi laittaa hävikkibanaaneista. Hävikkibanaanit nimenomaan ovat siksi hyviä, että ylikypsät ovat makeampia kuin raaemmat banaanit. Ks. Jäiset jälkiruoat. Tähän ei tarvitse välttämättä mitään kasvimaitoa tai jogurttia. 
Muutama mustikka värjää jo näin siniseksi, joten niitäkään ei tarvita kuin pohjalle vähän. Suklaaversion saa kaakaojauheella, mustikoiden sijaan.

Huomaa taas tuosta kuvasta miten nopeaa se sulaa, eli ehtii lähinnä napata kuvan juuri ja juuri.
Siksi tämä ei ole mikään mukaan otettava kätevä jäätelö, joita saa kaupasta.


Muita viikon ruokia oli peruna-porkkana-linssikeitto, jonka maustoin kuten lihakeiton. Mauste-musta ja valkopippuria, tai sitten jauhelihamaustesekoitusta. 
Porkkanaraaste salaattina, ja peltileipä. 

Maailman mukavinta tässä kokokasvisruokavaliossa toisaalta on se, että oppii tekemään niin helppoja ruokia, jotka eivät sotke lähes yhtään. Tulin kotiin vesiremonttievakosta, eikä jääkaapissa ollut kuin puolityhjä porkkanapussi ja muutama peruna. Kaapissa pari desiä kuivattuja linssejä, ja mausteet. Näin hyvä keitto silti tuli.
Ennen vanhaan kaikki reissaaminen ja remontit olisivat aiheuttaneet valtavan einesten syöntiajanjakson, pitsan tilauksia ja joka päivä 30 euron muovikassi lähikaupasta kaikkea sekavaa, kun ei tiedä mihin menisi yöksi ja mitä kestää alkaa sotkemaan. Nyt sitä ei pidä mahdollisena, vaikka se oikeissa oloissa varmaan vieläkin luonnistuisi. Nyt tekee mieli alkaa kehittää vähistäkin aineksista jotakin. Mitäpä sitä ei olisi valmis tekemään, ettei tarvitsisi kauppaankaan lähteä.


Vahva suositus myös riisinkeittimelle, aina jos on keittiössä ongelmana vaikkapa ahtaus, tai se ettei jouda vahtimaan levyjä. Kokokasvisruokalautanen on valmis, kun siinä on jotain tärkkelyspitoista, jotain kypsää ja jotain raakaa kasvista. Yksi päivä tai ruokailu menee myös pelkillä perunoillakin, ei ongelmaa. Kunnolliseen kalorinkaipuuseen auttaa aina se peltileipä, johon voi laittaa vaikka hiivaleipäjauhoja tai olla laittamatta.

Riisinkeittimessä toistaiseksi taas tein vain valkoisista riiseistä, koska niiden keittoaika ja määrät ovat nyt selkärangassa. Vielä jokin päivä otan sen täysjyväriisin paremmin haltuun. Olen käsittänyt että valkoinen riisi ei olisi ihan yhtä paha, kuin mitä olisi valkoinen vehnäjauho. Ja valkoinen vihannes, kuten kukkakaali on huipputerveellinen. Eli on valkoista ja valkoista, eikä se väri aina kerro kaikkea. Valkoista riisiä ei silti suositella, se mainittakoon taas. Mutta on se minusta parempi kuin jokin muu vaihtoehto sitten taas edelleen. 

Nyt kuitenkin ensin riisit keittimeen, kesäkurpitsaa, ja mustapapuja tölkki.
Mausteita, yllättäen taas rosmariinia laitoin. Ja jotain tulista, kuten cayennepippuri. Kurkuma siksi, että tulee nätin ja kirkkaan väristä.
Purkki paseerattua tomaattia, tai tomaattimurskaa. Se lopuksi, että ei tomaatti pala pohjaan.


Uunikin on kiva, paitsi helteellä.


Keittiöapulaiset 15 v ja 5 kk. Koskaan ei ole hyvä hetki millekään remontille, mutta ei varsinkaan jos on koirillakin kesä. Ei ole elämää rempan keskellä olla, mutta onneksi olen saanut järjestettyä asiat parhain päin.
Molemmat ovat siinä iässä, jolloin jokainen hetki olisi tärkeä. Kuten aina muutenkin, mutta nyt varsinkin.

Kiva kun luit, katsotaan seuraavaksi joko resepti, tai sitten laitan elokuun ruokaostokset heti perään.
Kun kävin kaupassa eilen, alkoi jo olla euron heviä riittämiin. Sadon korjuu on alkanut. Se mitä sanotaan monesti euron heviksi, oli taas toki suurimmaksi osaksi yli viisi euroa kilo. Aidot euron hevit olivat silti myös hyvin edustettuina.

Edelliset ruokaostokset: 
Heinäkuu 4, 20 + 15 €

Kommentit

  1. Itse ajattelen riisistä niin, ettei voi olla kovin epäterveellistä, jos lähes puolet maapallon väestöstä syö sitä joka päivä. Esim. Japanissa on jopa yksi pisimmistä elinajanodotteista. Toki valkosessa riisissä ei kuitua ole, mutta se tuskin on ongelmana kokokasvisruokavaliossa. Ainakin riisi on paljon vatsaystävällisempää kuin vehnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti, puoli maapalloa ei ole hakoteillä tässä. Päivittäinen kuitumääräkin kokokasvisruokavaliolla tosiaan ylittää useimmiten suositellut määrät heittämällä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 7 € - Lokakuu 4 - 80 €/kk

Ruokaostospostauksen aika.  Katsotaan mitä tuli. Vältin ostelua ja kaupassakäyntiä, että saisin lokakuun ruokakulut alas.  Kaupassa kävelin vaikka minkä herkullisen ohitse. Haksahdin silti kalliiseen pikaruokaan, josta kuvat alempana. Tumma makaroni 1, 13€/ kg 400g,0,45  € X 2 = 0,90 € Omena Suomi 0,386 kg x 2,49  €/kg = 0,96 € Satsuma 0,99 €/kg x 0,564 kg = 0,56 € Ruukkupersilja 1,07 € Ruustinnan salaatti 1,79 € Piti laittaa koti mahdollisimman edustavaan ja sievään kuntoon hetkellisesti, ja siksi laitoin näitä ruukkuihin pöydille. Ostin tulilatvankin. Se maksoi vain alle 3 euroa Lidlissä, näillä pystyi täydentämään sisustusta vielä sitäkin halvemmalla. Salaattipurkin viereen mandariini- ja omena-asetelma. Edullista sisustamista hyötykasveilla. = 1,69  € Kauramaito Prismasta. Varsinaiset ruokaostokset tekivät n. 7  € , huvituksiin 7,90 € eli Picnicissä nautittu patonkisämpylä. En laske ruokakuluihin, mutta pitää tilittää jotta en ensin kerro vain kokokasvisruokavaliolla olosta sädekeh

WFPB - Ruokaostokset 90 € - Marraskuu 1 ja 2

 Marraskuun parin ensimmäisen viikon ruokaostokset.  Sen verran silppuisia kauppareissuja, että alkaa olla hinnat ja kuitit sekaisin. Selvittelin minkä pystyin, ja sain aikaan melko tarkat laskelmat. Jostain maustepussista ja omenasta nyt koira taisi syödä kuitit. Sovelluksien kanssa en pelaa, joten niistä ei ole apua tässä. Yhden jäätelön taas söin, ja siitä lensi paperi roskiin. Luulin ottaneeni kuvan, mutta ei sitä löytynytkään.  Ostokset ovat silppua koska jokainen kerta kun tein vaikkapa turhan reissun Lidlin ohi, tai mitä lie olin hakemassa milloinkin muutakin kuin ruokaa, niin otin aina pussillisen vaikkapa kaurahiutaletta ja makaronia, että saa kaapit sopivan täyteen. Pääsee kohta joulun viettoon niin, ettei tarvitse yhden kaurahiutalepaketin takia alkaa miettiä kauppareissuja. Kaikki mikä maksaa alle 1€/kg ovat taas olleet kuukauden suosikkituotteinani varsinkin energianlähteiden osalta.  Maustekaappiakin joudun jo alkaa täyttämään uudelleen, sentään siellä ei mitään kolme vuo

WFPB - Ruokaostokset 45 € - Lokakuu 3

 Lokakuun kolmannen viikon ruokaostokset. Tässä on täksi ja ensiviikoksi syömistä.  =6,85 € Combino täysjyväspagetti 2x 0,95 €/500g = 1,90 €/kg Punaiset linssit  500 g 1,99 €, 3,98 €/kg Luomu mustapavut Freshona 4 x 0,74 € = 2,96 € Lidlissä on ollut näitä tölkkipapuja jotenkin vähänlaisesti viimeaikoina, ja kysyin asiasta myyjältä. Kuulemma toimitusvaikeuksia ollut. Oli juuri mielessä että voisin ostaa koko laatikon kerralla kun alkavat loppua kotoakin muttei sieltä täyttä laatikkoa enää löytynyt. = 4,95 € Pirkka banaani 1,638 kg x 1,99 €/kg = 3,26 € K-Menu kivetön luumu 200 g  8,45 €/kg = 1,69 € Luumusoppaa, riisipuuron kanssa. Meira Kurkuma 24g 31,25 €/kg =  0,75 €  =1,37 € Kurkku 0,686 kg x 1,99 € = 1,37 € Kurkku oli Lidlissä tarjouksessa, sehän ei nyt aina ole näin halpaa. Baresa luomu tomaattimurska 12 X 0,99€/500g = 11,88 € Lauantai-illan puuhapussi Lidlistä 8,5 €: = 1,69 € Jauhoinen peruna 0,85 €/kg = 5,32 € Persimoni 0,704 €/kg x 1,99 €/kg = 1,40 € Kotimaiset omenat 1 kg, 2,

WFPB - Keitto -Rosmariini ja curry

Keltainen keitto syksyyn, talveen tai mihin vuodenaikaan hyvänsä. Helppo koota kuivakaapin aineksista ja perus perunoista ja porkkanoista.  Laitoin reseptiä ylös koska tähän keittoon tulikin riisiä, ja mausteeksi rosmariinia. Kumpaakaan ainesta en ole keitoissa useinkaan käyttänyt. Perus pohja on vanha tuttu, eli peruna, porkkana ja linssit.  Peruna-porkkana-rosmariini-currykeitto: 1-2 porkkanaa n. litra perunoita, jauhoisia esim Afra. 0,5 dl punaisia kuivattuja linssejä 0,5 dl riisiä n.1-1,5 l vettä 1/2 tl suolaton currymauste 1/4 - 1/2 tl rouhittu mustapippuri 1/2 tl kuivattu rosmariini Tarvittaessa: Maun mukaan loraukset suolaisia maustekastikkeita kuten ketsuppi, sinappi, soijakastike tai ripottelu suolaa. Tai esim. Herbamare suolaa pintaan tms. ja/tai loraus tomaattisosetta tai paseerattua tomaattia. Kuori ja pilko ensin porkkanat. Laita kiehumaan. Mausta. Keitä porkkanoita reilusti vaikka 10-15 minuuttia, tai kunnes alkavat jo pehmetä hyvin. Kuori tarvittaessa, ja pilko perunat. 

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

WFPB - Punajuuret - Mitä punajuurista? - Punajuurien keittäminen, pakastaminen ja käyttö

Eilen bongasin tarjouksen, että saisi halvalla punajuuria. Myös muut juurekset olivat tarjouksessa. Kokoan nyt tähän postaukseen kuvia ja mainintoja, joista voi myöhemminkin palauttaa mieleen ideoita punajuuriin liittyen.  Hyviä reseptilistoja on muuallakin, mutta tässä erikoistumme nyt siihen, että ollaan myös WFPB-maailmassa. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että vältetään rasvaa ja eläintuotteita ja vähennetään suolaakin.  Suolaa, öljyä, kermaa ja voita pystyy lisäämään aina, joten ei varmaan haittaa, jos joku ei ole samalla ruokavaliolla.  Ja käytän itsekin mm. sinappia jossa voi olla suolaa, kun teen punajuurille kastiketta. Resepti punajuurien kastikkeeseen voi mennä vaikka niin, että Dijon-sinappia, balsamiviinietikkaa tai ehkä punaviinietikkaa (jota en ole testannut), sitruunamehua ja jotain makeutusta, kuten vaahterasiirappia. Nyt käytän tuota koti-sinappia, jossa on makeutta valmiiksi. Puolet ja puolet balsamietikkaa ja sinappia. Sinappien valmistusaineluettelo kannattaa tark

Punajuurien keittäminen ja balsamiviinietikkakastike

Oletko joskus miettinyt, että voisit itse keittää punajuuria, mutta et ole ihan varma kannattaako siihen ryhtyä tänään?  Voit nyt seurata vaihe vaiheelta, miten asia etenee, ja hyödyntää vinkkejä omassa keittiössäsi. Ostin siis kilon punajuuria. Kauniita ovat!   Keitetään punajuuret ja tehdään niille nopea dressinki, ja mietitään punajuurien käyttöä ja säilytystä. Aletaanpas sitten töihin heti: Tässä ne nyt ovat.  Punajuurissa oli maakellarin haju.  Eipä ihme, sillä ovathan nämä viime syksystä asti odottaneet tätä toukokuista hetkeä.  Kuurasin punajuuret harjalla vedessä hyvin. Maakellarin haju ei etene ruokalautaselle, vaan jää pesuveteen ja viimeistään keittoveteen. Oli muutama homepilkkukin osassa punajuuria, mutta harjasin ne pilkut vain pois.  Vettä laitoin niin, että punajuuret peittyvät ja vielä vähän ylikin.  Tein vedenkeittimessä kuumaa vettä valmiiksi. Kun kiehuessa punajuurien keitinvesi haihtuu, kuumaa vettä voi heti lisätä, eikä kiehuminen stoppaa.  Keittoaika 1 - 1 ja puo

Luukku 1 - Suippokaali - WFPB

Joulukalenteri 2023. Meininki on se, että laitan luukkuun aina kasvisruokiin tai ruokaostoksiin liittyvän reseptin, ruokaidean kuvan tai muun. Kiva kuitenkin hengailla blogin parissa päivittäinen hetki, toivottavasti näistä tulee välillä hyviäkin ideoita.  Kirjasuosituksia, video- tai ohjelmasuosituksia laitan, jos satun törmäämään johonkin jännään, että hei tuo olisi kiva laittaa. Liittyen jotenkin blogin aihepiiriin. Kuten tämän päiväinen on ruokakaupassakäynteihin liittyvä radio-ohjelma. Vuonna 2022 julkaistu ohjelma Miten meitä houkutellaan?  Miten siis järjestellään kaikkia tavaroita kaupassa, että saa ihmisen ostamaan kaikkea. Ja onko se huono vai hyvä asia. Vieraana käyttäytymistaloustieteen tuntija Markus Kanerva. Päivän ruokana on  Suippokaali paistettuna: Suippokaalissa on vähän avoimemmat lehden välit, kuin tavallisessa keräkaalissa. Lisämerkintä: Suippokaalia on punaisenakin. Tuli mieleen laittaa poikki ja käyttää suippo osa raikkaaseen salattiin. Isompi osa paistettuna. H

Luukku 16 - Juuriselleri - WFPB

 Luukku 16 aukenee: Juuriselleri Selleriä en olekaan kokeillut paljoa ollenkaan. Aukko sivistyksessä. Taisin ostaa vuosia sitten tällaisen mukula- tai juurisellerin, ja paistella sitä. En muista mitä sain aikaiseksi, ja sen jälkeen unohtunut koko mukulaselleri.  Varsiselleriä on välillä ollut. Juuriselleri ja mukulaselleri on sama asia. Erikseen on vielä varsi-ja lehtiselleri, ne ovat keskenään sama asia, pitkä varsi. Nyt juurisellereitä oli Lidlissä esillä 2,99 €/kg, ja siitä innostuin kokeilemaan. Oli niitä Prismassakin taannoin, ja kävi jo melkein ostoskorissakin, silloin oli jotain muuta niin jätin toiseen kertaan. Etsin netistä mitä tälle kannattaisi oikein tehdä, ja alkoi sitten hahmottua. Tein uunissa, salaatiksi ja keittämällä. Selleri kannattaa pestä ja harjata juuresharjalla. Jos haluaa pestä oikein tarkasti, koko sellerimukula kannattaa laittaa veteen likoamaan joksikin aikaa, että multa alkaa irrota helpommin, ja rapsutella sitten tarkemmin. Ne rypyläisimmät juuriosat voi k

WFPB - Haudutuspata ja riisinkeitin

Olen lykännyt moninaisten keittiökoneiden hankintaa, muun muassa koska haluan pitää keittiön tasot tyhjinä. Nyt päätin että on tullut aika luovuttaa taistelu, ja hankkia ne tasot täyteen keittiökoneita. Tässä postauksessa kerron miten keittiökoneiden kanssa on lähtenyt sujumaan. Jos sinulla ei vielä ole näitä, niin tästä voit ehkä saada vinkkiä kannattaako hankkia ja mitä. En tee nyt laitteiden tuotearvostelua teknisten ominaisuuksien osalta, vaan enemmän kyseessä on arvostelu arjessa. Mitä näillä tekee ja miten nämä soveltuvat tarkoitukseen, joka voi myös muotoutua tässä.  Tarkoitukseni näille laitehankinnoille oli arjen helpottaminen ruuan laiton osalta, ja bonuksena toivon säästäväni myös sähköä. Postauksen sisältö: Hankinnat, mitä ostin ja valintaperusteet Tilan käyttö Riisinkeitin Haudutuspata Valmiiseen pöytään Raaka-aineiden keittoajoista Reseptien etsiminen Keittoastian koko ja puhdistus Kuuden litran padan riittävyys Kahden litran padan riittävyys Sähkön säästäminen Ruuan lait