Siirry pääsisältöön

WFPB - Elokuun ruokaideat

 Tämän vuoden 2024 parhaat ruokaideat elokuussa.

Muokkaus klo 9.30, lisätty kyssäkaali.

Monenväristä kattausta, eniten keltaista ja vihreää. Kukkakaali ja kesäkurpitsa ovat olleet nyt paljon tarjouksessa. Kesäkurpitsasta lisää ideoita kokosin kerran tuonne, ja tänä kesänä olen enimmäkseen paistanut.

Riisin, tai minkä tahansa ateriajyvien ja kauranjyvien kanssa samaan, sekaan mausteita.

Käytin nyt Provencalen sekoitusta. Välillä olen laittanut yhdistelmää rosmariini-cayennepippuri-kurkuma.

Esimerkiksi:

  • 0,5 - 1 tl rosmariinia
  • 0,5-1 tl cayennepippuria
  • 0,5-1 tl kurkumaa
  • 2 rkl sinappia
  • 2 tai 3 rkl ravintohiivaa

Tässä oli 2,5-3 dl riisiä laitettu kuivana, 1 dl linssejä, ja molemmille tuplamäärä vettä.
Eli aina 1 mitta riisiä/linssiä kohti 2 mittaa vettä jne. Ravintohiivaa tässä on, ja ruutasin vielä sinapit ja ketsupit kostukkeeksi.

Mitä tahansa mausteita voi kokeilla, koska ei se riisi kovin vähällä maustamisella edes inahda mihinkään suuntaan. Kaveriksi tälle ruualle voi tehdäkin kastikkeita tomaatista ja kesäkurpitsasta, tai keittää perunat viereen ja käyttää jotain omaa lemppari maustekastiketta.

Lidlin öljytön jalapenokastike.



Riisi, punaiset linssit ja kukkakaalia. Tosi pehmeä ruoka, jolla lähtee nälkä huolimatta vaaleasta ulkonäöstä.


Kastikkeena yllä on tomaattimurskaa, alla on keltainen kastike. En voi kyllin suositella tätä  varsinkin kukkakaalin ja riisin kanssa.

Kaikki, joille olen tämän kastikkeen yrittänyt selittää, ovat olleet hyvin epäilevän näköisiä ja vain kohteliaasti mutta vaivalla nyökkäilleet. Kuin niskassa olisi rasvaamaton sarana, ja samalla silmät tuijottavat kaukaisuudessa olevaa mielenkiintoista näkyä, vaikka ei siellä ole kuin betoniseinä.

Sen sijaan kaikki jotka tätä ovat maistaneet, ovat kysyneet mitä tässä on, saisiko reseptin, ja hei! Tätähän voisi kokeilla pitsankin päällä. Resepti

Kukkakaalia saa hävitettyä isot kimpaleet riisin kanssa, mutta pitää samalla huomioida että voi vahingossa tulla syötyä liian vähän ruokaa. Kukkakaalissa on alle vain alle 24 kilokaloria per 100 g. 
Siihenpä asiaan juuri auttaa kastikekin, tai se että riisin seassa on linssejä tai papuja.

Kokokasvisruokavaliolla..meinasin kirjoittaa että kokokaaliruokavaliolla, ei ole kalorirajoituksiakaan.

Raaka kukkakaali, ja raaka porkkanaraaste = maukas salaatti. Nyt on taas sitä aikaa, että kaikki tämä kasvissato on tosi mehukasta ja raikasta. Hyvä salaatinkastike on esimerkiksi balsamiviinietikka + sinappi.
Tai kasvisjogurttikastike, jonka voi valmistaa kuten tillikastikekin tehtiin kermaviilistä ennen vanhaan.


Kyssäkaali on ollut Lidlissä tarjouksessa, ja sitähän kannattaa syödä.
Nyt kesäiset kyssäkaalit ovat niin raikkaita, että voisin julistaa ne melkeinpä hedelmiksi, sen sijaan että ne olisivat vihanneksia.
Vaikutelma on suunnilleen omenan ja hunajamelonin suuntaan, enemmän kuin keräkaalin tai nauriin suuntaan.



Suosittelenkin tekemään hedelmäkippoja, vihannesnaposteltavia. Raastamalla tämä voi varmaan vain olla kuten mikä tahansa kaali, mutta kuutioina ja tikkuina olen tykännyt erityisesti.

Lisää ideoita, mitä kyssäkaalista voisi laittaa ruokaa: Kyssäkaali-ideat.


Lidlistä kävin hakemassa ison laatikollisen erilaisia säilykepapuja. Sieltä löytyy joskus myös isoja valkoisia papuja, jotka ovat vähän harvinaisempia minusta kuin muut pavut. Kaupoissa siis.

Tässä uunissa tehty riisi-perunaruoka. Salaattina kurkkua.


Tässä vuoassa voi olla samat mausteet, rosmariinia vähän aromiksi ja kurkumalla väriä. Mustapippuri, mitä ikinä haluaa.
Puoli purkkia tomaattimurskaa, tai vaikka paseerattua. Punertavaa väriä saa myös paprikajauheesta, mutta tomaatissa on yleensä suolankin makua.
Veden mittasin ensin niin, että riisille on se oikea määrä, ja lisäsin perunoiden peitoksi vielä.
Vuokaa ei tarvitse voidella, irtoaa paljon paremmin jos ei voitele. Ruskeat tahrat lähtevät helposti, ja loput jäljet etikalla. 

Perusohje perunoille meni niin, että ketsupilla valelu, mausteet grillausmauste ja mustapippuri, uuniin ylätasolle 200 C kunnes valmiita.


Samalla tulevat valmiiksi myös kesäkurpitsat.
Pääsääntö perunoiden paistossa on, että jos ajattelee että ovat valmiita eikä ole varma, niin 5 minuuttia vielä. Kyllä sen sopivan hetken tietää, ja osaa ottaa uunista. Perunoita ei päästetä myöskään palamaan, mutta on tosi kiva jos niissä on vähän kuorikin rapea. Ja näin se onnistuu.
Ketsuppia ja sinappia.


Kesäkurpitsat menevät uunissa ihan löllöksi, mutta näin saa kadotettua vaikka kilon tai kaksi kiloa kesäkurpitsaa samana päivänä. Ei tunnu nimittäin yhtikäs missään syödä nuo pois.



Finelin mukaan kesäkurpitsakilosta saa 4 grammaa rasvaa. Ajattelin nimittäin, että kun kurpitsansiemenet ovat niin rasvaisia, jostakin rasvan täytyy niihin tulla. 


Kaura-aterioita kannattaa tehdä tuoreista mansikoista. Tämä on elämys. Mustikat ovat myös hyviä.
Pakastemansikat, tuoreet, tai mitkä vain sopivat. Kaura-ateria tehdään aina niistä aineksista, mitä on käsillä. Rusinat, banaania.

Jos satut olemaan tee-se-itse-ihmisiä, niin joku kesä kannattaa kokeilla voikukkahilloa tehdä.
Itse sain sitä lahjaksi, ja totesin että se on lähinnä mitä olen koskaan maistanut hunajaa, ilman että se on hunajaa.N. alle 8 euroa on maksanut prismassa 500g rasia mansikoita, ja ne ovat kuin karamellia.

Sitten tähän kaura-ateriaan laitetaan talkkunaa vähän, saa menemään jos sitäkin sattuu olemaan kaapissa. Banaania, rusinoita, pellavarouhetta. 


Kauramaitoa päälle. Tämän nautin itse ainakin heti, en liota. Tuorepuuro on se, mitä pidetään jääkaapissa ensin, ja sekin toki onnistuu tehdä mansikoista.
Tosi virkistävä aamupalaksikin, ja pitkin päivää jos nälkä iskee ja kun tarvitaan jälkiruokaa.


Perunat, tölkki kidneypapuja ja purkki paseerattua tomaattia.
Tähän sopisivat kesäkurpitsat, mutta taisivat unohtua tällä kertaa matkasta.
Raastettua porkkanaa kannattaa keittää, ja siitä tulee kastikkeeseenkin rakennetta. Suurustaa, makeuttaa, maustaa millä haluaa. Helppoa ruokaa hellepäiviin.


Mustikkapiirakka-muffinit kesäkurpitsalla.

n.70g eli n.neljäsosapaketti leivontataatelia
2 banaania, n. 200 g
tilkka vettä taatelin sulatukseen
150 g raastettua kesäkurpitsaa = 2 ja puoli desilitraa
n.0,5 dl rusinoita
1,5 dl mustikoita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl pellavansiemenrouhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tavallista sokeria, tai sitten muuta makeutusta
loraus, 
ja happamuudeksi esim 1 rkl omenasiiderietikkaa
Tarvittaessa lisää kaurahiutaleita, tai kasvimaitoa, kunnes koostumus sopiva.

Liota ja muusaa taateli ja banaani, voit lämmittää banaanit ensin mikrossa niin ne auttavat taatelia sulamaan. Kun olet muusannut taatelin ja banaanit, lisää rusinat turpoamaan taateli-banaaniliuoksen sekaan. Raasta kesäkurpitsa ja sekoita nesteisiin. Sekoita kuivat aineet eli kaurahiutaleet, täysjyvävehnäjauho, suolaripaus ja leivinjauhe. Makeuta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Sekoita kuivat aineet ja märät aineet yhteen, ja maista taikinaa. Jos se ei ole tarpeeksi makeaa, lisää makeutusta. Jos taikina on liian löysää, laita enemmän kaurahiutaleita. Jos liian paksua, lisää tilkka kauramaitoa.
Lusikoi muffinipellille ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia.


Ei tullut jokainen muffinssireikä täyteen, mutta arvaa kiinnostiko helteessä. Näistä muffinsseista tuli niin hyviä, kosteita ja täydellisiä, että eivät tarvitse mitään vaniljakastikettakaan. Vaikka yleensä kaipaan mustikkapiirakan kanssa sitäkin.

Laitoin kerrankin kunnolla mustikkaa ja rusinaa. Kesäkurpitsakin kosteutti, ja nämä muffinssit ovat jopa painavia.



Täyspainoinen ateria taas leivonnaisen muodossa, eli sisältää tärkkelyspitoista, vihannesta, marjaa ja kuitua. Mitä kaikkea täysravinnolta nyt edellytetäänkin. Vielä jokin tuore hedelmä tai vihannes, on paketti valmis.
Ihanaa aina jos on mukaankin otettavaksi sellaista pullaa, mikä ei jää suuhun pyörimään vaikkei ole kuorrutteita.
Valkosuklaakuorrute kävi mielessä näihin, mutta en kaupasta löytänyt vegaanista valkosuklaata nyt.


Tämän elokuun paras keittiövälineeni on riisinkeitin, vaikka toki samat ruuat onnistuvat kattilassakin. Uunikin on hyvä.
Seuraavaksi teen sen keltaisen kastikkeen, ostin luomusitruunaa ja punaisia linssejäkin sitä varten. Jokohan jääkaappiin mahtuisi, vai vieläkö siellä on koko ylähylly täynnä kesäkurpitsaa.

Olisin kokannut enemmänkin ja tehnyt vaikka sitä keltaista kastiketta lisää, paistellut pitsoja ja muuta. Mutta tulipa kovat helteet taas!  Hyvä että on perunat välillä pystynyt keittämään, ja myöhään illalla perunat uunissa. Yöt sen verran viileitä silti, että on pystynyt jossain kohtaa uunia käyttämään. Tänään ensimmäinen sadeaamu vähään aikaan. 

Kiva kun tulit katsomaan, pitää tuo muffinssiresepti parannella ja tehdä omaksi postaukseksi, mutta nyt oli kiire laittaa että jää talteen varmasti, ennen kuin koko kesäkurpitsasesonki on takanapäin.

Nähdään pian.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 7 € - Lokakuu 4 - 80 €/kk

Ruokaostospostauksen aika.  Katsotaan mitä tuli. Vältin ostelua ja kaupassakäyntiä, että saisin lokakuun ruokakulut alas.  Kaupassa kävelin vaikka minkä herkullisen ohitse. Haksahdin silti kalliiseen pikaruokaan, josta kuvat alempana. Tumma makaroni 1, 13€/ kg 400g,0,45  € X 2 = 0,90 € Omena Suomi 0,386 kg x 2,49  €/kg = 0,96 € Satsuma 0,99 €/kg x 0,564 kg = 0,56 € Ruukkupersilja 1,07 € Ruustinnan salaatti 1,79 € Piti laittaa koti mahdollisimman edustavaan ja sievään kuntoon hetkellisesti, ja siksi laitoin näitä ruukkuihin pöydille. Ostin tulilatvankin. Se maksoi vain alle 3 euroa Lidlissä, näillä pystyi täydentämään sisustusta vielä sitäkin halvemmalla. Salaattipurkin viereen mandariini- ja omena-asetelma. Edullista sisustamista hyötykasveilla. = 1,69  € Kauramaito Prismasta. Varsinaiset ruokaostokset tekivät n. 7  € , huvituksiin 7,90 € eli Picnicissä nautittu patonkisämpylä. En laske ruokakuluihin, mutta pitää tilittää jotta en ensin kerro vain kokokasvisruokavaliolla olosta sädekeh

WFPB - Ruokaostokset 90 € - Marraskuu 1 ja 2

 Marraskuun parin ensimmäisen viikon ruokaostokset.  Sen verran silppuisia kauppareissuja, että alkaa olla hinnat ja kuitit sekaisin. Selvittelin minkä pystyin, ja sain aikaan melko tarkat laskelmat. Jostain maustepussista ja omenasta nyt koira taisi syödä kuitit. Sovelluksien kanssa en pelaa, joten niistä ei ole apua tässä. Yhden jäätelön taas söin, ja siitä lensi paperi roskiin. Luulin ottaneeni kuvan, mutta ei sitä löytynytkään.  Ostokset ovat silppua koska jokainen kerta kun tein vaikkapa turhan reissun Lidlin ohi, tai mitä lie olin hakemassa milloinkin muutakin kuin ruokaa, niin otin aina pussillisen vaikkapa kaurahiutaletta ja makaronia, että saa kaapit sopivan täyteen. Pääsee kohta joulun viettoon niin, ettei tarvitse yhden kaurahiutalepaketin takia alkaa miettiä kauppareissuja. Kaikki mikä maksaa alle 1€/kg ovat taas olleet kuukauden suosikkituotteinani varsinkin energianlähteiden osalta.  Maustekaappiakin joudun jo alkaa täyttämään uudelleen, sentään siellä ei mitään kolme vuo

WFPB - Ruokaostokset 45 € - Lokakuu 3

 Lokakuun kolmannen viikon ruokaostokset. Tässä on täksi ja ensiviikoksi syömistä.  =6,85 € Combino täysjyväspagetti 2x 0,95 €/500g = 1,90 €/kg Punaiset linssit  500 g 1,99 €, 3,98 €/kg Luomu mustapavut Freshona 4 x 0,74 € = 2,96 € Lidlissä on ollut näitä tölkkipapuja jotenkin vähänlaisesti viimeaikoina, ja kysyin asiasta myyjältä. Kuulemma toimitusvaikeuksia ollut. Oli juuri mielessä että voisin ostaa koko laatikon kerralla kun alkavat loppua kotoakin muttei sieltä täyttä laatikkoa enää löytynyt. = 4,95 € Pirkka banaani 1,638 kg x 1,99 €/kg = 3,26 € K-Menu kivetön luumu 200 g  8,45 €/kg = 1,69 € Luumusoppaa, riisipuuron kanssa. Meira Kurkuma 24g 31,25 €/kg =  0,75 €  =1,37 € Kurkku 0,686 kg x 1,99 € = 1,37 € Kurkku oli Lidlissä tarjouksessa, sehän ei nyt aina ole näin halpaa. Baresa luomu tomaattimurska 12 X 0,99€/500g = 11,88 € Lauantai-illan puuhapussi Lidlistä 8,5 €: = 1,69 € Jauhoinen peruna 0,85 €/kg = 5,32 € Persimoni 0,704 €/kg x 1,99 €/kg = 1,40 € Kotimaiset omenat 1 kg, 2,

WFPB - Keitto -Rosmariini ja curry

Keltainen keitto syksyyn, talveen tai mihin vuodenaikaan hyvänsä. Helppo koota kuivakaapin aineksista ja perus perunoista ja porkkanoista.  Laitoin reseptiä ylös koska tähän keittoon tulikin riisiä, ja mausteeksi rosmariinia. Kumpaakaan ainesta en ole keitoissa useinkaan käyttänyt. Perus pohja on vanha tuttu, eli peruna, porkkana ja linssit.  Peruna-porkkana-rosmariini-currykeitto: 1-2 porkkanaa n. litra perunoita, jauhoisia esim Afra. 0,5 dl punaisia kuivattuja linssejä 0,5 dl riisiä n.1-1,5 l vettä 1/2 tl suolaton currymauste 1/4 - 1/2 tl rouhittu mustapippuri 1/2 tl kuivattu rosmariini Tarvittaessa: Maun mukaan loraukset suolaisia maustekastikkeita kuten ketsuppi, sinappi, soijakastike tai ripottelu suolaa. Tai esim. Herbamare suolaa pintaan tms. ja/tai loraus tomaattisosetta tai paseerattua tomaattia. Kuori ja pilko ensin porkkanat. Laita kiehumaan. Mausta. Keitä porkkanoita reilusti vaikka 10-15 minuuttia, tai kunnes alkavat jo pehmetä hyvin. Kuori tarvittaessa, ja pilko perunat. 

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

WFPB - Punajuuret - Mitä punajuurista? - Punajuurien keittäminen, pakastaminen ja käyttö

Eilen bongasin tarjouksen, että saisi halvalla punajuuria. Myös muut juurekset olivat tarjouksessa. Kokoan nyt tähän postaukseen kuvia ja mainintoja, joista voi myöhemminkin palauttaa mieleen ideoita punajuuriin liittyen.  Hyviä reseptilistoja on muuallakin, mutta tässä erikoistumme nyt siihen, että ollaan myös WFPB-maailmassa. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että vältetään rasvaa ja eläintuotteita ja vähennetään suolaakin.  Suolaa, öljyä, kermaa ja voita pystyy lisäämään aina, joten ei varmaan haittaa, jos joku ei ole samalla ruokavaliolla.  Ja käytän itsekin mm. sinappia jossa voi olla suolaa, kun teen punajuurille kastiketta. Resepti punajuurien kastikkeeseen voi mennä vaikka niin, että Dijon-sinappia, balsamiviinietikkaa tai ehkä punaviinietikkaa (jota en ole testannut), sitruunamehua ja jotain makeutusta, kuten vaahterasiirappia. Nyt käytän tuota koti-sinappia, jossa on makeutta valmiiksi. Puolet ja puolet balsamietikkaa ja sinappia. Sinappien valmistusaineluettelo kannattaa tark

Punajuurien keittäminen ja balsamiviinietikkakastike

Oletko joskus miettinyt, että voisit itse keittää punajuuria, mutta et ole ihan varma kannattaako siihen ryhtyä tänään?  Voit nyt seurata vaihe vaiheelta, miten asia etenee, ja hyödyntää vinkkejä omassa keittiössäsi. Ostin siis kilon punajuuria. Kauniita ovat!   Keitetään punajuuret ja tehdään niille nopea dressinki, ja mietitään punajuurien käyttöä ja säilytystä. Aletaanpas sitten töihin heti: Tässä ne nyt ovat.  Punajuurissa oli maakellarin haju.  Eipä ihme, sillä ovathan nämä viime syksystä asti odottaneet tätä toukokuista hetkeä.  Kuurasin punajuuret harjalla vedessä hyvin. Maakellarin haju ei etene ruokalautaselle, vaan jää pesuveteen ja viimeistään keittoveteen. Oli muutama homepilkkukin osassa punajuuria, mutta harjasin ne pilkut vain pois.  Vettä laitoin niin, että punajuuret peittyvät ja vielä vähän ylikin.  Tein vedenkeittimessä kuumaa vettä valmiiksi. Kun kiehuessa punajuurien keitinvesi haihtuu, kuumaa vettä voi heti lisätä, eikä kiehuminen stoppaa.  Keittoaika 1 - 1 ja puo

Luukku 1 - Suippokaali - WFPB

Joulukalenteri 2023. Meininki on se, että laitan luukkuun aina kasvisruokiin tai ruokaostoksiin liittyvän reseptin, ruokaidean kuvan tai muun. Kiva kuitenkin hengailla blogin parissa päivittäinen hetki, toivottavasti näistä tulee välillä hyviäkin ideoita.  Kirjasuosituksia, video- tai ohjelmasuosituksia laitan, jos satun törmäämään johonkin jännään, että hei tuo olisi kiva laittaa. Liittyen jotenkin blogin aihepiiriin. Kuten tämän päiväinen on ruokakaupassakäynteihin liittyvä radio-ohjelma. Vuonna 2022 julkaistu ohjelma Miten meitä houkutellaan?  Miten siis järjestellään kaikkia tavaroita kaupassa, että saa ihmisen ostamaan kaikkea. Ja onko se huono vai hyvä asia. Vieraana käyttäytymistaloustieteen tuntija Markus Kanerva. Päivän ruokana on  Suippokaali paistettuna: Suippokaalissa on vähän avoimemmat lehden välit, kuin tavallisessa keräkaalissa. Lisämerkintä: Suippokaalia on punaisenakin. Tuli mieleen laittaa poikki ja käyttää suippo osa raikkaaseen salattiin. Isompi osa paistettuna. H

Luukku 16 - Juuriselleri - WFPB

 Luukku 16 aukenee: Juuriselleri Selleriä en olekaan kokeillut paljoa ollenkaan. Aukko sivistyksessä. Taisin ostaa vuosia sitten tällaisen mukula- tai juurisellerin, ja paistella sitä. En muista mitä sain aikaiseksi, ja sen jälkeen unohtunut koko mukulaselleri.  Varsiselleriä on välillä ollut. Juuriselleri ja mukulaselleri on sama asia. Erikseen on vielä varsi-ja lehtiselleri, ne ovat keskenään sama asia, pitkä varsi. Nyt juurisellereitä oli Lidlissä esillä 2,99 €/kg, ja siitä innostuin kokeilemaan. Oli niitä Prismassakin taannoin, ja kävi jo melkein ostoskorissakin, silloin oli jotain muuta niin jätin toiseen kertaan. Etsin netistä mitä tälle kannattaisi oikein tehdä, ja alkoi sitten hahmottua. Tein uunissa, salaatiksi ja keittämällä. Selleri kannattaa pestä ja harjata juuresharjalla. Jos haluaa pestä oikein tarkasti, koko sellerimukula kannattaa laittaa veteen likoamaan joksikin aikaa, että multa alkaa irrota helpommin, ja rapsutella sitten tarkemmin. Ne rypyläisimmät juuriosat voi k

WFPB - Haudutuspata ja riisinkeitin

Olen lykännyt moninaisten keittiökoneiden hankintaa, muun muassa koska haluan pitää keittiön tasot tyhjinä. Nyt päätin että on tullut aika luovuttaa taistelu, ja hankkia ne tasot täyteen keittiökoneita. Tässä postauksessa kerron miten keittiökoneiden kanssa on lähtenyt sujumaan. Jos sinulla ei vielä ole näitä, niin tästä voit ehkä saada vinkkiä kannattaako hankkia ja mitä. En tee nyt laitteiden tuotearvostelua teknisten ominaisuuksien osalta, vaan enemmän kyseessä on arvostelu arjessa. Mitä näillä tekee ja miten nämä soveltuvat tarkoitukseen, joka voi myös muotoutua tässä.  Tarkoitukseni näille laitehankinnoille oli arjen helpottaminen ruuan laiton osalta, ja bonuksena toivon säästäväni myös sähköä. Postauksen sisältö: Hankinnat, mitä ostin ja valintaperusteet Tilan käyttö Riisinkeitin Haudutuspata Valmiiseen pöytään Raaka-aineiden keittoajoista Reseptien etsiminen Keittoastian koko ja puhdistus Kuuden litran padan riittävyys Kahden litran padan riittävyys Sähkön säästäminen Ruuan lait