Kurpitsamausteseos 1:
- kardemumma 1 tl
- chili 1 tl
- jauhettu korianterin siemen 1 tl
- kaneli 1/4 tl
- neilikka 1/8 tl
- kuminansiemeniä 1/2 tl
- paprikajauhe 1 tl
- inkivääri 1/4 tl
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/8 tl jauhettua neilikkaa
- 1/8 tl jauhettua kanelia
- 2 tl paprikajauho
- 2 tl chilijauho
- 2 tl korianterinsiemenjauho
- 2 tl inkivääri
- 1 tl kumina
Kurpitsapata ainekset:
- Myskikurpitsa (tai lanttua)
- 1-2 dl vihreitä linssejä
- 1-2 tl kurpitsamausteseosta
- Vettä, niin että peittyy
- Tomaattisosetta, tai paseerattua tomaattia
- Maissia
- Pinaattia
- 1-2 rkl ketsuppia, halutessa
Valmistusvaiheet:
- Pilkotaan kurpitsa
- keitetään kurpitsa, linssit ja mausteet
- Lisätään pinaatti ja maissit loppupuolella, annetaan kiehahtaa pakastepussin ohjeen mukaan.
- lisätään tomaattisose tai paseerattu tomaatti
- Tarjoillaan sellaisenaan, tai riisin tai perunan kanssa.
Kuvia työvaiheista
Vihreissä linsseissä on keittoaika n. 20-30 minuuttia.
Myskikurpitsassa voi mennä puolikin tuntia ja ylikin, joten tässä ehtii yhtä hyvin valmistua vihreätkin linssit.
Kattilaan vettä, linssit, myskikurpitsat ja mausteet. Kattila levylle, ja levy päälle.
Ensin isommalla ja kun keitos alkaa kiehua, pienennän lämpötilaa.
Linssien määrä riippuu siitä, minkä kokoinen kurpitsa on. Samoin vesimäärä riippuu määristä. Laitoin nyt varmaan kaksi tai kolme desilitraa linssejä.
Anna veden kiehua kohtuullisen vähiin, niin mahtuu lisäämään tomaattia.
Kun linssit ja kurpitsa ovat jo kypsiä, lisää tomaatti. Voit käyttää paseerattua tomaattia tai tuubitomaattisosetta. Lopussa siksi, että tomaatin happamuus voisi aiheuttaa, että linssit jäävät koviksi.
Tomaattisosetta laitan reilusti sen verran, että saan värjättyä punertavaksi keiton ja se antaa makuakin.
Vielä lisätään maissia ja pinaattia.
Kaadan niitä aina silmämääräisesti siten, että keitossa olisi mukavasti sattumia ja vihreyttä, mutta ei liikaa, jotta kurpitsa pysyisi silti pääosassa vielä. Keitellään, kunnes vihannekset ovat valmiita. maississa menee ehkä 3 minuuttia, pinaatissa myös riippuen pakastepussin ohjeesta. Valmista.
Liemestä tulee kirkkaampaa, jos linssit eivät ole hajonneet.Tämä on valmis ruoka jo sellaisenaankin, eli sisältää valmiiksi kivasti sekä vihreää, että energianlähteen, kuten linssejä.
Eniten vinkkiä ja vaikutteita mausteisiin otin Well Your World- kanavan kurpitsavideosta. Jätin vain ainakin valkosipulit ja sipulit pois.
Muita ruokaideoita, joihin tulee lanttuakin.
Kommentit
Lähetä kommentti