- Puoli teelusikallista kardemummaa
- 1/8 osa teelusikka jauhettua neilikkaa
- ja saman verran jauhettua kanelia
- paprika
- chili
- korianterinsiemenjauho
- inkivääri
- kumina
Kokeilin kuoria kurpitsaa myös perunankuorimaveitsellä, ja oli työlästä. Ilman tätä oranssia terävekotinta olisi jäänyt kyllä kuorimatta.
Punaiset tai vihreät linssit käyvät molemmat. Punaisten keittoaika on tietysti lyhyempi.
Myskikurpitsahan saa porista puolikin tuntia ja ylikin, joten tässä ehtii yhtä hyvin valmistua vihreätkin linssit.
Valmistusvaiheet:
- (Pilkotaan kurpitsa)
- laitetaan kiehumaan mausteiden ja linssien kanssa.
- lisätään tomaattisosetta, pinaattia ja maissia.
- Tarjoillaan sellaisenaan, tai riisin tai perunan kanssa.
Kylmään veteen linssit, myskikurpitsat ja mausteet. Kattila levylle, ja levy päälle.
Ensin isommalla ja kun keitos alkaa kiehua, pienennän lämpötilaa.
Linssien määrä riippuu siitä, minkä kokoinen kurpitsa on. Samoin vesimäärä riippuu määristä. Laitoin nyt varmaan kaksi tai kolme desilitraa linssejä.
Lisään tomaattisoseen tai tomaattimurskan siinä vaiheessa, kun linssit ovat jo kohtuullisen valmiita. Happamuus voi aiheuttaa, että linssit jäävät koviksi.
Tähän ruokaan sopii parhaiten, jos linssit hajoavat muusiksi.
Tomaatiksi käy sose, paseerattu tai murska. Jos nestettä onkin lorahtanut keitokseen enemmän, voi olla parempi käyttää tomaattisosetta.
Sitruunanmehuakin kannattaa käyttää. Laitan aina ensin suoraan keittoon sitruunanpuolikkaasta tiristäen.
Lopuksi voi vielä tiristää lisää, kun keitto on vähän jäähtynyt, jolloin saa lisää C-vitamiiniakin.
Tomaattisosetta laitan reilusti sen verran, että saan värjättyä punertavaksi keiton ja se antaa makuakin.
Kun kaikki alkaa olla pehmenemään päin, voi lisätä maissit ja pinaatit.
Kaadan niitä aina silmämääräisesti siten, että keitossa olisi mukavasti sattumia ja vihreyttä, mutta ei liikaa, jotta kurpitsa pysyisi silti pääosassa vielä.
Keittoaikaa kannattaa jatkaa tarvittaessa.
Joskus soosista tulee paksumpaa, eikä ole ihan noin kirkas tuo liemikään.Siksi päätin kokeilla laittaa sekaan lanttuakin.
Saa taas lanttuakin menemään.
Eniten vinkkiä ja vaikutteita mausteisiin otin Well Your World- kanavan kurpitsavideosta. Jätin vain ainakin valkosipulit ja sipulit pois.
Kommentit
Lähetä kommentti