Kurpitsateemalla lokakuista torstaita viettämään.
Ostin läjän kurpitsoita 1 €/ kilo tarjouksesta, joten nythän olikin hyvä testailla, mitä ruokia näistä voisikaan laitella.
Tänään on luvassa hokkaidokurpitsan pilkkominen sekä kurpitsapadan ja siihen sopivan maustesekoituksen valmistus.
Jos kurpitsa on niin iso että sitä on vaikea pilkkoa, suosittelen paistamaan sen kokonaisena uunissa ensin. Anna jäähtyä, ja pilko sitten, ohjeet: Kurpitsan paahtaminen uunissa kokonaisena
Seuraava ruokaidea sopii myskikurpitsoillekin yhtä hyvin.
Hokkaidokurpitsa (vas.) oli itselleni uusi tuttavuus. Isompi hokkaidokurpitsa oli 3,460 kiloa painava. Pienempi oli 1,75 kiloa.
Hokkaidokurpitsan pilkkominen:
Pilkoin ensin lohkoiksi kurpitsan ja lähdin leikkelemään niitä kuoria pois, tavallaan fileeraten ja pilkkoen.
Poistin siemenet ja riekaleiset osat, joissa siemenet olivat kiinni. Laitoin kattilaan sitä mukaa.
- vihreitä linssejä pari desiä,
- vettä
- maustesekoitusta
- tomaattisosetta tai paseerattua tomaattia
- ja ne kurpitsanpalaset.
- pinaattia ja pakastemaissia, pakastettua lehtikaalia (loppuvaiheessa.)
Keittoaika oli noin puoli tuntia.
Kannattaa laittaa linssit muutenkin ennen muita aineksia kiehumaan kunnes ne alkavat pehmetä.
Linssit hajoavat keittoon kun antaa kunnolla kypsyä, ja tekevät siitä tummaa ja paksua.
Tein purkkiin. Teelusikallinen tai pari sitten ruokaan:
- kardemumma 1 tl
- chili 1 tl
- korianteri 1 tl
- kaneli 1/4 tl
- neilikka 1/8 tl
- kumina 1/2 tl
- paprikajauhe 1 tl
- inkivääri 1/4 tl
Kommentit
Lähetä kommentti