Kesäkuun ensimmäisen viikon ruokaostokset.
=3,18 €4 kg perunoita, 0.80 /kg
= 8,69 €
Bataattia 4,598 kg x 1,89 €/kg
Hyvä tarjous oli Lidlissä kesäkuun alussa. Normaalistihan bataatti on vähintään yli 2 euroa, ja jopa yli 3 euroa kilolta.
Hyvin säilyvät huoneenlämmössä, pimeässä komerossa. Ostan näitä sen takia niin paljon kerralla, jos hintakin on alhaalla. Tykkään kun joka päivä on bataatti käytettävissä.
Pakastemaissi 0,89 €
- Basilika 1,09 €
- Ruustinnan salaatti
1,99 €1,79 € - Kurkkua 0,300 e x 2,39 € = 0,72 €
- Tomaattia 0,554 kg x 2,89 €/kg = 1,60 €
- Appelsiinit 0,95 €/kg = 0,60 €
- Banaanit 1,000 kg x 1,49 €/kg = 1,49 €
= 5,22 €
Ananastäysmehu 18 x 0,29 €/2dl, 1,45 €/l
Näistä eväät.
= 6,34 €
Salen poistokorista tuotteita. Ruskeita papuja 7 purkkia x 0,39 €. Kilohinta 1,03 €/kg jos käytän nesteineen, ja ilman nestettä 1,70 €/kg. En ole enää jaksanut huuhdella edes suolavesipavuista nestettä pois. Lidlistähän saa suolattomina, mutta näitä ruskeita papuja ei ole siellä näkynyt. Nämä ovat hyviä varsinkin perunan kanssa uunissa.
Valkoiset pavut tomaattikastikkeessa 3 x 0,62 €/kpl, 1,59 €/kg.
Ne eivät ihan kokokasviskriteereihin mene, mutta käytän makuna isomman ruuan makuna joskus. Keitoissa. Ihan kiva. Näitä pieniä valkoisia papuja en ikinä löydä näistä normikaupoista ilman tuota tomaattikastiketta. Joka sisältää ties mitä, välillä öljyäkin. Näissä en nähnyt öljyä.
Risella täysjyväriisi 1,75 € 1kg. Normaalihinta olisi ollut 3,49 €/kg.
= 1,55 €
Pakastemustaherukat, 7,75 €/kg
Nämä ovat parasta helteellä. Sotkevia kyllä. Pitäisi silti useammin muistaa näitä ostaa.
Lidlistä voileipäkurkkua. 1,39 €
Tässä oli suolaa 1 g/100g
Siinäpä n. 35 euron edestä ruokashoppailuja.
Paistelin niitä kuitenkin perunoiden kanssa, eli Kesäinen annos. Tosi hyvää! Ostan jatkossakin ihan surutta, vaikka kevät nyt ei niiden kukkein vuodenaika olisikaan. Joka vuosi tuntuu, että kauppojen vihannekset ovat yhä tuoreempia yhä pitempään. Ennen sai jo hometta raapia keväällä punajuurista, niin nyt olivat kuin suoraan maasta nostettuja.
Punajuuret voi siis kuoria, paloitella, ja laittaa kiehumaan ihan kuten mitkä tahansa muutkin vihannekset. Punajuuri makeuttaa.
Joka kerta hämmästyn uudelleen ja uudelleen siitä, että nauris ja myös lanttu sopivat molemmat makaronin kanssa. Ainakin tumman tai täysjyvän. Vaaleaa en ole tainnut kokeilla näiden kanssa.
Jauhelihamaustetta täräyttelin sekaan reilulla kädellä, siten tästä tuli vanha kunnon pääkallomuhennos. Toki vähän tulista pippuriakin. Purkki tomaattimurskaa. Lidlin luomu tomaattimurska toimii näissä hyvin. Välillä olen suositellut näihin pelkkää paseerattua, koska murska on niin vetistä. Mutta se voikin riippua mitä murskaa käyttää. Ja veden voi siivilöidä poiskin.
Kommentit
Lähetä kommentti