Kokojyväinen ja maukas teeleipä kaurasta ja grahamjauhoista tai täysjyvävehnäjauhoista.
Pehmeä ja mehukas. Tosi kivaa syötävää teen kanssa. Ohjeessa on paljon vaihtelunvaraa.
Voit tehdä näistä makeita tai suolaisia, siltä väliltä, tai jopa sitruunanmakuisia.
Laitoin nyt sitruunankuorta ja mehua. Näistä tuli nyt melko suolaisen makusia, vaikken laittanut edes puolta teelusikallista suolaa. Kokonaisen sitruunan mehu ilmeisesti tekee sen, että ihan kuin olisi kovastikin laitettu. Hyvällä tavalla.
Sokerin määrä on makuasia. Joku tykkää leipämäisemmästä, toinen makeasta. Laitoin pari ruokalusikallista. Tai, toisella kertaa laitoin 1 rkl sokeria, ja 2 tl vaniljasokeria, puolikkaan sitruunan mehu, raastettuna kuorta n. 1/2 tl.
Päälle voi sipaista vadelmamarmeladia.
Muuttelin tämän reseptin Myllyn Parhaan ohjeesta. Korvasin maidon soijajogurtilla ja kauramaidolla. Jauhot täysjyväksi.
Reseptissä olleen voinokareen pystyy jättämään pois aivan surutta.
Kaurateeleipä:
- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 2 1/2 tl leivinjauhetta, kannattaa sekoittaa jauhoihin
- 1/4 tl tai ripaus suolaa
- 1-2 rkl sokeria
- n. 2,5 dl kauramaitoa ja/tai soijajogurttia¨
- (1/3 muusattua banaania tai 1 rkl omenasosetta halutessa, voin tilalla)
- sitruunan kuori raastettuna, halutessa
- yhden sitruunan mehu, halutessa
- Lisää jauhoja tai nesteitä jos tarvitaan
Kunhan taikinan koostumuksesta saa muilla nesteillä sopivan, voinkorvikkeet voi tosiaan unohtaa ilman huolta. Nesteeksihän se menisi kuitenkin. Laitoin 1/3 banaanin palasen, muusattuna, mutta ei välttämätöntä.
Sekoittaessa aineksia, taikina menee ensin muruiksi. Nestettä lisätään ja sekoitetaan kunnes koostumus on sopiva muotoiluun. Ei liian kuiva, muttei liian juoksevakaan.
Kokeilin tehdä Oatly luomu kauramaidolla, sitten soijajogurtin ja kauramaidon sekoituksella. Hyvin toimi, käytä nesteenä kumpaa sattuu olemaan.
Esipaistoin 6 minuuttia, otin uunista ja sivelin marmeladia päälle. Sen jälkeen laitoin takaisin paistumaan, kunnes valmista. Jos et käytä marmeladia, voit paistaa yhdellä kertaa loppuun. Paistoaika saattoi siitä vähän pidentyä, kun aukaisin uuninluukkua välissä. Paistoajaksi tulee n. 10 -15 minuuttia.
Voit käyttää mitä täysjyvävehnäjauhoja ja kaurahiutaleita sattuu kotoa löytymään, nyt oli itsellä käytössä nämä.Kuvia ja lisää vinkkejä:
Taikinan voi muotoilla useiksi pieniksi leipäsiksi, yhdeksi isoksi, tai sitten vaikka pitkulaisiksi.
Teeleivissä usein paisto-ohje on 250 C, ja se voi olla suositeltava. Leivinpaperini alkoi kuitenkin mustua siinä lämpötilassa, joten paistelen näitä nyt 220 C asteessa, ja ihan hyviä tulee.
Pakastan valmiista suurimman osan heti, jos ei tule kaikkia syötyä. Vanhentuneena ei mielestäni enää nämä leivinjauheleivät ole kovin hyviä, yleensä. Täytyy laittaa leivinpaperia väliin sitten, marmeladin takia.
Olen joskus tehnyt ihan sämpylöitäkin leivinjauheella, ja hyviä tuli. Laitoin vain vähemmän kauraa.
Kommentit
Lähetä kommentti