Siirry pääsisältöön

WFPB - Uunitofupasta - Kirsikkatomaatit ja basilika

Lähdin tähän lukijan vinkin ansiosta. Kiitos vinkistä, tämä oli mukava tehdä! Voisin syödä tätä vaikka joka päivä. Aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi. Ei mitään ongelmaa maun puolesta ainakaan.

Uunitofupasta- ruokaidea pohjautuu suosittuun uunifetapastaan, joka oli viraali-ilmiö. Idea, jonka teki alun perin Jenni Häyrinen, Liemessä ruokablogi.

Uunifetapasta oli edelleen veganisoitu uunitofupastaksi plantyou-blogissa, ja videolla.


Tämä on nyt veganisoinnin lisäksi muutettu WFPB-muotoon, eli jätetty öljy pois. Jätin myös cashewpähkinät pois, koska tapoihini kuuluu yrittää kyseenalaistaa jokaisen ainesosan välttämättömyys. Voin silti kuvitella, etteivät pähkinät tätä ainakaan huonoon suuntaan veisi, joten kokeile niitäkin jos haluat.


Uunitofupasta

  • Täysjyvä pennepasta
  • kirsikkatomaatit
  • kiinteä tofu, käytin ihan tavallista
  • ruukkubasilika
  • cashewpähkinöitä, liotettuna ja keitettynä, jätin pois nyt
  • Ravintohiiva, 1-2 rkl
  • omenasiiderietikka 1 rkl
  • valkosipulijauhe, halutessa, maun mukaan
  • mustapippuria
  • (tuoretta sitruunanmehua annoksen päälle, halutessa)
Paloittele tofu ja purista nesteet siitä pois. Soseuta blenderissä tofu, mahdolliset pähkinät, ja mausteet. Ravintohiivaa, loraus omenasiiderietikkaa, ja maun mukaan valkosipulijauhetta ja pippuria. Paista tofu ja kirsikkatomaatit uunissa, 200 asteessa. Lisää pasta, kun tofupaistos on valmis.

Suolaa ei kannata lisätä, ennen kuin maistaa onko pakko. Itse en kokenut, että tämä tarvitsee yhtään lisättyä suolaa.

Säästä hieman pastan keitinvettä varalta, jos ruuasta tulee liian kuivaa uunissa.

Määristä: Plantyou - blogissahan oli tarkempi resepti, ja siinä määriä kuten 1350 g tofua, 1/2 cup pähkinöitä, liotettuna ja puoli tuntia keitettynä. Nyt laitoin yhden paketin tofua, yhden rasian kirsikkatomaatteja, pastaa ja ruukkubasilikan.


Huomiot uunitofupastan tekemisestä:



Kun kokeilin tätä 200 g paketilla Lidlin tofua, huomasin että aivan hyvin voisi laittaa useamman paketillisen tofua tarvittaessa, enemmän kirsikkatomaatteja, lisää ravintohiivaa ja niin edelleen. Yhdelle tosiaan hädin tuskin riitti se yksi paketillinen.

Tofun käsittely: Paloittelen ja prässään laittamalla keittiöpyyhkeen väliin, jonka alle ja päälle muovipussit suojaksi, ja kirja painoksi. 

Voi olla liioittelua tietysti nousta ihan sen kirjan päälle seisomaankin, mutta en keksinyt muutakaan. Haluan aina kaikki nesteet varmasti pois, ja tämä oli nyt se varmin tapa.




Tätä ruokaa on varmasti vaikea tehdä väärin, kunhan tekee sen määrän mitä tarvitsee. 

Lidlin miniblenderissä jouduin yhden paketin tofua käsittelemään kahdessa erässä. Lisäsin vähän vettä, auttamaan prosessia. Jos sinulla on iso tehokas blenderi, tämän ruuan valmistaminen on varmasti tosi helppoa ja nopeaa.

Mausteista tuskin tarvitsee murehtia, että niitä pitäisi muistaa laittaa mitään millintarkkaa määrää. Kuvassa on nyt ruokalusikallinen ravintohiivaa seassa per 200 g tofua, ja loraus omenasiiderietikkaakin. 

Laittaa ensin vähemmän, ja lisää sitten vaikkapa tarvittaessa. Itse en käytä sipuleita, mutta ohjeessa oli että valkosipuli sopisi tähän. Varmasti sopiikin. Ravintohiivaa siis yksi tai pari ruokalusikallista nyt ainakin, ensi alkuun.


Kun tofu on saatu sileäksi blenderissä, sen voi kaataa kirsikkatomaattien kanssa vuokaan. 

Sitten 200 C-asteelle paistumaan uuniin, keskitasolle, kunnes valmista. Tässä omassa meni noin 40 minuuttia tai tunti. Pääasia että tomaatit alkavat hajoamaan ja ovat kypsiä.


Tältä se näytti, kun otin uunista.


Pastat laitetaan tofu-kirsikkatomaattipaistoksen sekaan.

Tämän kyseisen tofun rakenne oli muuttunut kokkelimaiseksi uunissa. Ei varmaan siis kannata stressata saako sitä täydellisen sileäksi blenderissä, jos se kuitenkin menee lopulta näin.


Lisää ruukkubasilika ja mausteita. Tässä vaiheessa kannattaa maistaa, ennen kuin lisää vaikkapa suolaa.

Ruoka on nyt valmista. 

Itse en laittanut suolaa tähän ruokaan yhtään. Oli niin maukas yhdistelmä, vaikka yleensä pasta tarvitsee vähintään jotain ketsuppia tai muuta. Tällä kertaa ei.

Sitruunaa pirskottelin, sekin oli aivan mainio lisä. Myllystä mustapippuria.




Pastaa keitin koko 500 gramman pussillisen. Siitä jäi kyllä suurin osa yli muuhun käyttöön, kun ei se yksi tofupaketti riittänyt höystämään kaikkea. 


Aivan taivaallisen upea makuelämys. 

Tofun rakenne ei siis pysynyt sileänä, ja tuli hieman ongelmaksi kuivuus. Lorautin pastan keitinvettä lisäkastikkeeksi, ja sillä korjaantui.


Tuli kesä talven keskelle, ihan todellakin.


Ei annoksesta paljoa jäänyt yli, mutta toimi myös lämmitettynä seuraavana päivänä.

Pystyy tekemään ilman pähkinöitä, ja voisin kuvitella että jos haluaa tehdä ilman tofua, onnistuu pelkillä pähkinöillä.

Voin myös kuvitella, miten hyvää tämä olisi cashewpähkinöillä. Vaikka ei käyttäisi edes uunissakaan, ja kypsentäisi pelkät kirsikkatomaatit. 

Olen iloinen että tämä tulee nyt vähällä vaivalla. En oikein osaa toivoa paremman makuistakaan enää. Koska mihin tästä enää voi tai edes kannattaa mennä? Jos ruoka olisi yhtään parempaa, se tarkoittaisi varmaan että pyörtyy syödessä.

Kiitos, oli hyvää! Toivottavasti kokeilet. Käytä omaa luovuuttasi muokataksesi ideaa sopivaksi.  Ainakin hyvä idea on lähtöjäänkin tehdä tofusta, ravintohiivasta, pastasta, basilikasta ja tomaatista jotain. Mielettömiä makuyhdistelmiä.

Kommentit

  1. Kiitokset! Testattiin tätä "perhekoossa" (2x270g tofu, cashew-pähkinöineen + basilikan tilalla pinaatti, jota sattui olemaan) ja herkullista tuli! Suosittelemme!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 50 € - Huhtikuu 2

Tällä viikolla ei tarvinnut perunaa, kun hain edellisten ostosten perunat vasta viime loppuviikosta. Ostin nyt bataattia vähän lisähöysteeksi. Ostokset noin 50 euroa. Siitä 16,5 euroa mustikoihin, kuten viimekin viikolla, joita en olisi tarvinnut ihan heti. Nostivat siis hieman normaalia viikkoruokasummaa, mutta eipä se mitään. Sitten ei tarvitse mustikoita miettiä enää joka kauppareissulla.  Olen tässä harkinnut, että tämän kuun vedän vähän löysemmin eli en pyri mihinkään alle 150 euroon.  Ihan sama mitä menee, kun olen nyt pitänyt kaapintyhjennysviikkoja, eli silloin syödään mitä on valmiina ja tyhjennellään vajaita paketteja. Vieläkin oikeastaan pystyy jatkamaan. Haen seuraavaksi mitä mieleen juolahtaa, mistä pidän ja mikä on in. Katson kilohintaa toki, ei siitä tavasta eroonkaan enää varmaan heti pääse. Tämä ei muutu edullisuutta etsivästä ruokablogista kalliin ruuan blogiksi. = 5,24 € Bataattia 2,025 kg x 2,59 €/kg  = 2,35 € Omena Jonagold 0,403 kg x 1,39 €/kg = 0,56 € Mandariini

WFPB - Ruokaostokset 55 €- Huhtikuu 1- Pääsiäinen

Pääsiäisen ruokaostokset ja muut. 55 euroa, ja lisäys maaliskuun ostoksiin.  Lopussa ruokasuunnitelmaa ja ideoita. = 13,59 € Luomu Ruisjauho 2,29 €/kg Luomu Täysjyvävehnäjauho 1,99 €/kg Kaurahiutale 0,99 x2 1,25 €/kg = 1,98   € Kidneypavut 2 x 0,69 € Mustapavut 0,75 € Tumma makaroni 4x 0,45/400g , 1,13 €/kg = 1,80 € 2kg Tyrnävän Jauhoinen peruna0,80 €/kg = 1,59 € Kotimaista yleisperuna 5 kg x 0,40 €/kg = 1,99 € Tärkkelyspitoisten osuus on kaikista tärkein, koska nämä ovat ruokia joilla jaksaa. = 5,3 € Ruustinnan salaatti 1,79 € Kurkku 0,276 kg x 2,99 €/kg = 0,83 € Basilika 1,39 €  Porkkanat 1,29 e/kg = 6,93 € Luomu appelsiini x 2, 1,99 €/kg = 3,98 €  Luomu banaani 0,682 kg x 1,95 €/kg = 1,06 € Mandariini 1kg = 1,89 €  = 16,58 € Pakastemustikka 2 X 8,29 €/kg = 1,84 € Rainbow paseerattu tomaatti luomu 500g 0,92 € x2, 1,84 € /kg  = 5,24 € Saarioinen Mämmi 700g 4,27 €/kg = 2,99 €  Alpro No Sugars Soijajuoma   2,15 €/l Kuva vanhasta purkista mutta kuitenkin. Purkkimallistot kun muuttuu, p

Luukku 14 - Kaali - WFPB

Luukussa 14 on kaali. Kaali-ideoita ja kaalinkuvia on paljon, ja netistä löytyisi lisää ideoita joka päivä kokeiltavaksi. Joulukalenterin saisi täyteen pelkillä kaaliaiheilla. Tänään nyt ainakin kaalilaatikkoa ja kaalisalaatteja, ja muitakin vinkkejä. Kaalilaatikko n. 0,75 dl tai 1 dl ohrasuurimoita (Myllyn Paras esikypsytetty, rikottu) n. 1 dl soijarouhetta 300-400 g kaali n. 2 tl siirappia  pari porkkanaa 2 tl - 1 rkl kuivattua persiljaa 1/2 tai 1/4 tl jauhettua maustepippuria, tai kokonaisia 1 tl soijakastiketta halutessa Kaalilaatikossa oli nyt kaksi vaihetta, ensin paistoin ja keitin kattilassa aineksia vähän matkaa, sitten siirsin uuniin jatkamaan. Keitin siis eri kattilassa ensin ohraryynit vähässä vedessä. Laitoin myös soijarouhetta. Samaan aikaan paistoin kaalia ja porkkanoita eri kattilassa. Siten, etteivät aivan ruskistuneet, mutta pehmenivät ja muuttuivat läpikuultaviksi. Höyrytin niitä sen lisäksi kannen alla. Yhdistin sitten kaalit ohran kanssa samaan kattilaan, ja annoin

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

WFPB - Viikon menu - Maaliskuu 1 - Ruokasuunnitelma

Ruokasuunnitelma viikoksi. Kuusi kohtaa ruokaideoita, joista kohdassa 6 on puurot, leivät ja jälkkärit.  1. Riisi ja pavut Ensimmäisenä jotain, mihin voi laittaa basilikaa.  Kun tekee yhdenastian ruoan ,  riisin ja pavut, tai  riisin ja tomaattikastikkeen ja minkä tahansa vastaavan ruoan, jos ruoasta tulee mautonta, voi laittaa tuoreita basilikan lehtiä revittynä, niin ruoka muuttuukin tosi kivaksi elämykseksi. Basilikarisottoa teen joskus arborioriisistäkin. Kiva käyttää koko ruukku, tai miksei kaksikin ruukkua basilikaa. Perunaa kylkeen. Valmiiksi tein jo sekoitusta, missä on kaikenlaisia jyviä ja linssejä. Eniten riisiä. Tätä kun kaataa 1 mitta + 2 vettä, saa yhden astian ruoan valmistuksen haudutuspadassakin helposti aloitettua.  Omaa maustesekoitustakin kannattaa tehdä johonkin pieneen purkkiin. Käy myös pöytämausteena sitten. 2. Palsternakka-perunamuusi ja punajuuri-mustapapupihvit Palsternakasta on ideoita , ja nyt ruokalistalle niistä valikoitui palsternakka-perunamuusi. Pun

Luukku 22. - WFPB - Makaronilaatikko ja italiansalaatti

Tuli ehkä paras makaronilaatikko pitkiin aikoihin. Italiansalaattikin onnistui. Makaronilaatikko: 1 pussi/400 g tummaa makaronia 1 porkkana n.100g mustapapuja (n. alle puoli tölkillistä, valutettuja) vettä Mausteet: 1 rkl soijakastike 1/2 tl mustapippuri 1/4 tl maustepippuri 1/8 tl valkopippuri, tai ripaus loraus ketsuppia 200 C noin tunti Mustapippurimääräni, 1/2 teelusikallista, voi olla paljon jollekin. Tässä oli jonkin verran potkua nyt.  Ketsuppia lorahti siten, että huuhtelin lopun ketsuppipullon. En tiedä paljonko meni. Soijakastiketta 1 rkl voi olla paljon suolaa, mutta kannattaa maistella. Vettä meni jotain alle puolitoista litraa. Keitin vedenkeittimessä litran. Vielä ketsuppipullosta ja mukista lisää, ja että peittyy hyvin. Sekoitin mausteet ensin veteen mukissa, ja sekoitin vuokaan, että varmasti leviävät. Porkkanaraastetta näytti ensin olevan tosi paljon, mutta hyvin se sinne lopulta upposi. Paistoin 200C- asteisessa uunissa noin tunnin, ilman kantta. Noin tunnin päästä al

WFPB - Savutofulaatikko

Laatikko tai kiusaus savutofusta ja perunasta. Nesteenä voi käyttää pelkkää vettä. Kauramaitokin on kiva, jos haluaa valkoista kermaperunan näköistä. Tästä tuli vähän simppeliä, kun en laittanut mitään mausteita. Ainekset pilkotaan vuokaan, peitetään nesteellä.  Savutofulaatikko 2 l vuokaan 100 g savutofua perunaa vettä kauramaitoa, halutessa Pilko perunat ja savutofu vuokaan, peitä nesteellä. Paista uunissa n. 200 C kunnes valmistuu.  Keltaisen tai punaisen pussin perunoita.  Tästä määrästä ei montaa ateriaa tullut, mutta muuten melko täyttävää. Puolitan tofun per laatikko vain sen takia, että saan vähennettyä suolan määrää. Makuasioita, miten haluaa laittaa. Tässä oli nyt suolaa 1,7 g/ 100g. Lidlistä ostettu. Vedellä peittoon suurin piirtein. Olisi voinut enemmänkin antaa pinnan ruskettua, mutta otin nyt pois vain ajoissa. Jos haluaisi kermaisemman näköistä, voisi keittää perunoita ensin hetki kattilassa samalla hämmentäen, ja kaataa sitten vasta vuokaan vesineen, ja paistumaan. Hämm

WFPB - Leipä - Täysjyväjauhot ja kaura

Tuoretta leipää. Tällä kertaa limppumallinen leipä.  Leipä: 3-4 dl vettä loraus siirappia esim 3 tl ripaus suolaa, maun mukaan, esim.1/4 tl 2 tl kuivahiivaa 2,5 dl pikakaurahiutaleita 1 dl ruisjauhoja n. 4 dl täysjyvävehnäjauhoja Lämpöiseen veteen kuivahiiva, ripaus suolaa ja sokeria/siirappia. Lisää kaurahiutaleet ja ruisjauho, sekoittele. Lisää täysjyvävehnäjauhoja niin, että syntyy paksu, puukauhalla vaivalloisesti sekoitettava taikina. Voit vaivata taikinaa metallisella tai puisella lusikalla. Leipään tulee suolaa maun mukaan, vähäsuolaisesti tai ei. Laitan myös yleensä lorauksen siirappia tai sokeria, koska se voi mahdollisesti auttaa kuivahiivaa heräämään paremmin. Pieni ripaus voi parantaa myös leivän maistuvuutta. Tämä taikina tarttuu käsiin, joten siksi mieluummin vaivaaminen lusikalla.  Vaivaamisen jälleen irrottele jauhojen avulla reunoilta ja ota taikinapallo käteen. Leipää voi muovailla ilmassakin vähän, taittelemalla ja sitten kerätä alapuolelle taikinaa. Voit laittaa suo

WFPB - Muffinssit - Omena, kaura ja mustikka - Ilman leivinjauhettakin onnistuu

Tämän muffinssiohjeen avulla pääsevät myös kolhuiset, ylimenneet, tai liian happamat omenat hyötykäyttöön.  Jos omenoita ei ole tarpeeksi, voi käyttää lisänä ylikypsää banaania tai omenasosetta purkista. Muffinssit maistuvat eväänä, ja kahvin tai teen kanssa. Näitä voisi myös ajatella kaurapuurona pakattuna taskukokoon, ja helposti käsiteltävään kääreeseen. Tai: Voit myös jättää muffinssipaperit pois, ja tehdä litteitä keksin mallisia leivonnaisia. Makeuttamiseen voi käyttää taatelia, banaania, tai sokeria. Rasvaa ei tarvitse laittaa.  Kokeilin, tarvitseeko laittaa ruokasoodaa ja leivinjauhetta. Tein muffinssit ensin leivinjauheen ja ruokasoodan kanssa. Toisena ilman kumpaakin ainetta. Sattumiksi voi laittaa marjoja ja rusinoita. Laitoin mustikkaa ja rusinoita näihin.  Huom: Kokeilin kerran myös mansikoita, ja yllättäen ne eivät sopineet. Toisiin muffinsseihin sopivat,  joten ihmettelen suuresti. Suosittelen siis kuitenkin näihin mustikoita ensisijaisesti. Idean sain näiden tekoon  Fl

WFPB - Öljyttömät ranskalaiset ja paistetut perunat uunissa - Vinkit - Kuvitettu analyysi

Valmistetaan ranskalaiset tavallisessa uunissa ilman öljyä. Ei ole helppoa. Mutta vaikeaa ei ole öljyttömyys vaan se, että miten tähdätä uunin lämpötila ja paistoaika kohdilleen.  Voisi sitten rauhassa syödä ilman, että yhtäkkiä huomaa pureskelevansa raakaa pottua. Joutuu aprikoimaan, kaataisiko nämä takaisin pellille ja antaisi paistua vielä 10 minuuttia? Uunikin kerkesi jo jäähtyä ja leffakin kerkesi jo alkaa. Hienoa. Ei muuta kun hommiin. Tein ennen ranskalaisia paljon hillitymmin. Järjestellen ne sopuisasti riviin jotta kaikki paistuisivat samalla tavalla. Vaivaa näin myös pilkkomisessa, että jokaisesta ranskalaisesta tulisi saman kokoinen.  Sekään ei ole helppoa, sillä perunan ollessa pyöreä, se leikkaantuu eri kohdista eri tavalla.  Enää en ole välittänyt ovatko ranskalaiset järjestyksessä pellillä. Kyllä ne paistuvat, jos pitää tarpeeksi aikaa. Tässä kuvassa on aika ohuita. Teen usein paksumpia.   Ihan pienimmät voivat alkaa käryämään, jolloin voi joutua pelastamaan niitä. Siksi