Siirry pääsisältöön

WFPB - Ruokaostokset 65 € - Tammikuu 1 ja 2

Tänään ruokaostokset, sekä kalorien ja kalsiumin saantia eri ruoista.

=  21,5 €
  • Riisi 2 kg 1,75 €
  • Peruna 2 kg 1,69 €
  • Tölkkipapuja 8 purkkia = 6,08 €
  • Tumma makaroni 400 g x2pss = 0,9 €
  • Täysjyväspagetti 500g x 4 = 4,2 €
  • Bataatti 2,568 kg x 1,89 €/kg = 4,85 €
  • Luomu kaurahiutale 850 g, 1,35 €/kg = 1,15 €
  • Pikakaurahiutale 500 g X 2 = 0,9 €
Noin 13 kiloa tärkkelyspitoisia, mukaan lukien nyt pavutkin joita oli 3,04 kg. Lidlistä nämä kaikki.

10 -11 kiloa siis muita. Kuorineen tai ilman.


Eli noin 15 eurolla, kun jätin pavut pois tuotteiden yhteenlaskuista, sai n.11 kiloa ruokaa, josta tulee Finelin mukaan 26249 kcal, joka jaettuna 2000 kcal päivässä kulutuksella riittäisi 13 päivää. 3000 kcal päivässä- kulutuksella tämä 11 kiloa ruokaa riittäisi 8.7 päivää. 

Kaurahiutaleiden hinta oli laskenut Lidlissä. Prismassakin oli tänään pikakaurahiutale 0,39 €, 0,78 €/kg, ja luomu kaurahiutale 1,35 €/kg. 

Lidlin pavut ei sisältäneet lisättyä suolaa, ja luomua oli muut paitsi kidneypavut.

Pavut 380g nesteineen, 8 purkkia yht 3,04 kg. keskikilohinta 2,24 €. Ilman nestettä laskettuna papuja oli kahdeksassa purkissa 1840 g, jolloin keskikilohinta pavuille 3,7 €/kg. Näistä käytän nesteetkin, ja neste on aika paksun näköistä joten varmaan sisältää papuainesta. 

Sähkön säästämisen aikana varsinkaan ei mielestäni kannata itse keitellä papuja, jos ne ovat näin edullisia muutenkin. Kuivatut kidneypavut vertailun vuoksi Prisman verkkokaupan katsoin, ja yllättäen huomasin GoGreen 500 g Ruskeita Papuja, Ruotsissa viljeltyjä
1,25 €
2,50 €/kg
Hinta voimassa niin kauan kun tuotteita riittää ja toimitus/nouto viimeistään 30.3.2024. Pitääpä ostaa jos käväisee muutenkin. Kannattaa tarkistaa onko omassa Prismassasi, koska voihan se vaihdella.
Yritin siis katsoa esimerkin, kuinka kuivatut pavut ovat kalliita, mutta toisin kävi.

Vertailun vuoksi kuivattujen hintatasoa: Foodin Kikherne luomu 500g
2,95 €
5,90 €/kg

Lidlissä on linssejä yleensä hyvin kuivana, mutta kuivattuja papuja en usein sieltä löydä. Välillä jokin kampanja on ja silloin löytyy kuivattuja kikherneitä.

Toinenkin tarjous löytyi: Myllyn Paras Kaurarouhepuuro 500g 0,70 € 1,40 €/kg
Hinta voimassa niin kauan kun tuotteita riittää ja toimitus/nouto viimeistään 30.3.2024. Steel cut oats.



= 5,4 €

Teriyaki tofu 180g 1,35 €
Savutofu 200g 1,35 €
Tofu 200g 1,35 € x 2 = 2,7 €

Suolaa Teryiakitofussa on 1,20 g/100g.
Savutofun suolapitoisuus on 1,7 g/100g.

Maustamattomassa ei ollut lisättyä suolaa.

Tofujen tuoteselosteita en löydä Lidlin sivuilta. Vegaanituotteet - sivustolla oli mm. savutofun ainekset. Teryiakitofua en löytänyt, jospa sivustolla ei vielä välttämättä ole kaikkia tuotteita. 

Luomu savustettu soijapapuvalmiste. Ainesosat: 61 % soijapapuja (alkuperä: Ranska), vesi, merisuola, stabilointiaine (kalsiumsulfaatti), savuaromi.

Teriyaki-tofun paketissa ei ole vegaanimerkkiäkään.  Miksipä tofu ei olisi vegaanista? Tuoteselosteesta en eläinperäisiä ainesosia tunnistanut. 

Lidlissä Teriyakitofujen (kuvat ostosten jälkeen) vieressä oli muitakin makuja. Tuoteselosteista tämä vaikutti niistä vähiten ainesosia sisältävältä. Muissa oli jopa öljyä. 


n. 10 €
  • Persilja 1,25 €
  • Basilika 1,49 €
  • Punainen suippokaali 2,39 €/kg x 0,918 € = 2,01 €
  • Nauris 2,39 e//kg 0,457 kg x 2,19 €/kg = 1 €
  • Persilja 1,29 €
  • Porkkana 0,99 € /2 kg
  • Kyssäkaali Lidlistä 0,892 € x 2,99 € = 2,67 €
Muistakin kaupoista, suippokaalit ja nauriit varsinkin Prismasta. Ja porkkanat. Punainen suippokaali oli ihan hyvä ostos. Ei mitenkään suunnattoman maukas salaateissa, mutta kuitenkin vähän pehmeämpi kuin tavallinen keräkaali. Kyssäkaali on raikas ja monikäyttöinen. Helppo pilkkoa siististi. Nauriista tulee raastetta ja keittoa.

= 15,55 €

  • Omena Luomu 2,59 €
  • 0,448 € Omena, Suomi 2,49 €/kg = 1,1
  • Persimon 0,814 g  2,39 € = 1,95 €
  • Veriappelsiini 2,49 €/kg
  • Sitruuna Luomu 0,144 kg x 2,99 €/kg = 0,43 €
  • Banaani Luomu 2,758 gx 1,95 €/kg = 5,4 €
  • Luomu klementtiini 3,18 €/kg 500 g = 1,59 €

Hedelmiä Prismasta  ja Lidlistä, n. 5,4 kg.  Keskikilohinta 2,85 €/kg

Kilohintaluokassa noin 2,5 euroa on sekä luomua, että tavallista. Kotimaisia omenoitakin mahtuu samaan hintaluokkaan. 
Luomubanaani heltisi molemmista kaupoista alle kahden euron kilohinnalla. Cittarissakin oli 1,99  €/kg.

Luomusitruunoissakin on kolmen euron rajapyykki alittunut tähän aikaan vuodesta. Nyt voi raastaa luomusitruunoista kuoria ja pakastaa. Pakastettu sitruunankuori on suuri helpotus arjessa jos haluaa yhtäkkiä tehdä jotain vaikka teeleipiä, juustoista kastiketta ym. mihin käyttää sitruunasta kuoren.



= 12,68 €
  • Sriracha 2,99 €
  • Kurkkusalaatti 2,15 €
  • Rusinat 1,89 € Lidlissä
  • Kauramaidot 4,28 €
  • Omenasose 1,37 €
Freshona-omenasoseen valmistusaineissa ei ollut muuta, kuin 100% omena.
Kurkkusalaatti mm. nauriskeiton kanssa.

Lähikaupassa kauramaito oli 2,29, Prismassa 1,99 €, Prismassa kurkkusalaatti olisi ollut 1,99 €, 5,53 €/kg. Prismassa Sriracha saman hintaista kuin Salessa, 13, 91 €/kg. 


Lidlin tomaattimurskat vielä, luomua. Ei lisättyä suolaa tai sokeria. 
0,86 e/purkki, 1,72 €/kg

Nyt oli tomaattimurskat edullisia, Lidin luomu tomaattimurska edullisempi kuin Prismassa oli Rainbow tomaattimurska luomu 500 g 1,45 €, 2,9 €/kg.

Luomu paseerattu tomaatti Prismassa oli viimeksi kun kävin, n. 90 senttiä purkki, nyt se oli 0,95 €
1,90 €/kg.

Hyvä olisi varmaan hakea nämä aina jos huomaa että hinta on alle 1 €/purkki, ja alle 2 €/kg. Jos paljon menee, niin kiva ostaa edullisena aikana ja vieläpä luomua. 
Vielä edullisempaa on silti ostaa ei-luomua, halvimmat tomaattimurskat eivät tänäänkään Prismassa maksaneet edes euroa kilolta. Lidlissäkin oli jokin merkki alle euron kilo, Cittarissa K-Menu.

Lähikaupasta tomaattimurskat ja paseeratut tomaatit on yleensä saanut matkaansa noin eurolla purkki, tai parikymmentä senttiä päälle. 

Ok, siinäpä ostokset n. 66  €.

Tofu mainitaan usein kalsiumin lähteenä. 

210 mg kalsiumia. 
Kuivatuissa soijapavuissa itsessään on sisällä Finelin mukaan   163.0 mg/100g, keitetyissä 75.3 mg/100g. Vertailun vuoksi 
Lisätäänpä tähän nauriskin vielä, 100g sisältää 33 mg kalsiumia. 





Kalsiumkloridi E509 ja magnesiumkloridi E511.

Katsoin mitä esimerkiksi kasvimaidoissa, Alpro Soya No Sugars sisälsi kalsiumkarbonaattia, E170
Finelissä jokin Alproista sisälsi ainakin 120.0 mg/100g kalsiumia.

Kalsiumkarbonaatti näkyi olevan useimmissa kalsiumlisäravinnetableteissakin ainesosana. Vilkaisin vain muutaman äkkiä Yliopiston apteekin sivuilta, kun alkoi kiinnostaa. 



Lidlin maustamattomassa luomutofussa oli puolestaan kalsiumsulfaattia, E516 

Syön kaikki tofut. Mielenkiinnosta vain kiva tietää, onko jokin aine lisätty ruokaan kuten lisäravinne, onko sitä luontaisesti, vai sekä että. Lis. Tofuissa se on juoksutteena, kalsiumyhdiste tai mangesiumkloridi. https://fodmapsafkaa.fi/itse_tehty_tofu/ 

Ok, ja lopuksi: 

Totta puhuen oli hieman kuitit sekaisin, ja saattoi olla että olen näistä hedelmistä tai vihanneksista osan laskenut joulukuunkin ostoksiin. Mutta ei se haittaa, koska pääasia on nyt se, että tammikuun 2024 kaksi ekaa viikkoa olen siis laittanut ruokaan n. 33 €/viikko. Ja ei silti paljoa, vaikka olisin jotain laskenut väärinkin. Katsotaan miltä saldo loppukuusta näyttää, jotenkin ajattelin että täytyy tehostaa säästämistä. Taas oli jokin ruokaostosjuttu Ylellä, missä terveellinen ruoka oli kallista. Siitä saa virtaa.

Mutta oli hyväkin uutinen, kokokasvisruokavalio oli nimittäin mainittu iltalehdessä. Ensimmäistä kertaa näen kyseisen sanan iltapäivälehdessä, tai muistaakseni missään kotimaisessa mediassa ylipäätään. Paitsi 1 radio-ohjelma. (Ja Spotlight ohjelma mutta mainittiinko sama nimi?)

En toki kaikkia juttuja varmaan huomaa lukea, joten tämä oli siis näkemistäni ensimmäinen. Yleensähän iltapuluissa varsinkin on kaikenlaisia ruokaoppeja esitelty, mutta nyt siis myös kokokasvisruoka. David Goldman ei ole minulle tuttu nimi, enkä ole tuota Netflix-sarjaakaan katsonut. Mutta siinäpä sitä.

Kiitos kun luit, ja hyviä ruokaostoksia toivotan. Nähdään!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 50 € - Huhtikuu 2

Tällä viikolla ei tarvinnut perunaa, kun hain edellisten ostosten perunat vasta viime loppuviikosta. Ostin nyt bataattia vähän lisähöysteeksi. Ostokset noin 50 euroa. Siitä 16,5 euroa mustikoihin, kuten viimekin viikolla, joita en olisi tarvinnut ihan heti. Nostivat siis hieman normaalia viikkoruokasummaa, mutta eipä se mitään. Sitten ei tarvitse mustikoita miettiä enää joka kauppareissulla.  Olen tässä harkinnut, että tämän kuun vedän vähän löysemmin eli en pyri mihinkään alle 150 euroon.  Ihan sama mitä menee, kun olen nyt pitänyt kaapintyhjennysviikkoja, eli silloin syödään mitä on valmiina ja tyhjennellään vajaita paketteja. Vieläkin oikeastaan pystyy jatkamaan. Haen seuraavaksi mitä mieleen juolahtaa, mistä pidän ja mikä on in. Katson kilohintaa toki, ei siitä tavasta eroonkaan enää varmaan heti pääse. Tämä ei muutu edullisuutta etsivästä ruokablogista kalliin ruuan blogiksi. = 5,24 € Bataattia 2,025 kg x 2,59 €/kg  = 2,35 € Omena Jonagold 0,403 kg x 1,39 €/kg = 0,56 € Mandariini

WFPB - Ruokaostokset 55 €- Huhtikuu 1- Pääsiäinen

Pääsiäisen ruokaostokset ja muut. 55 euroa, ja lisäys maaliskuun ostoksiin.  Lopussa ruokasuunnitelmaa ja ideoita. = 13,59 € Luomu Ruisjauho 2,29 €/kg Luomu Täysjyvävehnäjauho 1,99 €/kg Kaurahiutale 0,99 x2 1,25 €/kg = 1,98   € Kidneypavut 2 x 0,69 € Mustapavut 0,75 € Tumma makaroni 4x 0,45/400g , 1,13 €/kg = 1,80 € 2kg Tyrnävän Jauhoinen peruna0,80 €/kg = 1,59 € Kotimaista yleisperuna 5 kg x 0,40 €/kg = 1,99 € Tärkkelyspitoisten osuus on kaikista tärkein, koska nämä ovat ruokia joilla jaksaa. = 5,3 € Ruustinnan salaatti 1,79 € Kurkku 0,276 kg x 2,99 €/kg = 0,83 € Basilika 1,39 €  Porkkanat 1,29 e/kg = 6,93 € Luomu appelsiini x 2, 1,99 €/kg = 3,98 €  Luomu banaani 0,682 kg x 1,95 €/kg = 1,06 € Mandariini 1kg = 1,89 €  = 16,58 € Pakastemustikka 2 X 8,29 €/kg = 1,84 € Rainbow paseerattu tomaatti luomu 500g 0,92 € x2, 1,84 € /kg  = 5,24 € Saarioinen Mämmi 700g 4,27 €/kg = 2,99 €  Alpro No Sugars Soijajuoma   2,15 €/l Kuva vanhasta purkista mutta kuitenkin. Purkkimallistot kun muuttuu, p

Luukku 14 - Kaali - WFPB

Luukussa 14 on kaali. Kaali-ideoita ja kaalinkuvia on paljon, ja netistä löytyisi lisää ideoita joka päivä kokeiltavaksi. Joulukalenterin saisi täyteen pelkillä kaaliaiheilla. Tänään nyt ainakin kaalilaatikkoa ja kaalisalaatteja, ja muitakin vinkkejä. Kaalilaatikko n. 0,75 dl tai 1 dl ohrasuurimoita (Myllyn Paras esikypsytetty, rikottu) n. 1 dl soijarouhetta 300-400 g kaali n. 2 tl siirappia  pari porkkanaa 2 tl - 1 rkl kuivattua persiljaa 1/2 tai 1/4 tl jauhettua maustepippuria, tai kokonaisia 1 tl soijakastiketta halutessa Kaalilaatikossa oli nyt kaksi vaihetta, ensin paistoin ja keitin kattilassa aineksia vähän matkaa, sitten siirsin uuniin jatkamaan. Keitin siis eri kattilassa ensin ohraryynit vähässä vedessä. Laitoin myös soijarouhetta. Samaan aikaan paistoin kaalia ja porkkanoita eri kattilassa. Siten, etteivät aivan ruskistuneet, mutta pehmenivät ja muuttuivat läpikuultaviksi. Höyrytin niitä sen lisäksi kannen alla. Yhdistin sitten kaalit ohran kanssa samaan kattilaan, ja annoin

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

WFPB - Viikon menu - Maaliskuu 1 - Ruokasuunnitelma

Ruokasuunnitelma viikoksi. Kuusi kohtaa ruokaideoita, joista kohdassa 6 on puurot, leivät ja jälkkärit.  1. Riisi ja pavut Ensimmäisenä jotain, mihin voi laittaa basilikaa.  Kun tekee yhdenastian ruoan ,  riisin ja pavut, tai  riisin ja tomaattikastikkeen ja minkä tahansa vastaavan ruoan, jos ruoasta tulee mautonta, voi laittaa tuoreita basilikan lehtiä revittynä, niin ruoka muuttuukin tosi kivaksi elämykseksi. Basilikarisottoa teen joskus arborioriisistäkin. Kiva käyttää koko ruukku, tai miksei kaksikin ruukkua basilikaa. Perunaa kylkeen. Valmiiksi tein jo sekoitusta, missä on kaikenlaisia jyviä ja linssejä. Eniten riisiä. Tätä kun kaataa 1 mitta + 2 vettä, saa yhden astian ruoan valmistuksen haudutuspadassakin helposti aloitettua.  Omaa maustesekoitustakin kannattaa tehdä johonkin pieneen purkkiin. Käy myös pöytämausteena sitten. 2. Palsternakka-perunamuusi ja punajuuri-mustapapupihvit Palsternakasta on ideoita , ja nyt ruokalistalle niistä valikoitui palsternakka-perunamuusi. Pun

Luukku 22. - WFPB - Makaronilaatikko ja italiansalaatti

Tuli ehkä paras makaronilaatikko pitkiin aikoihin. Italiansalaattikin onnistui. Makaronilaatikko: 1 pussi/400 g tummaa makaronia 1 porkkana n.100g mustapapuja (n. alle puoli tölkillistä, valutettuja) vettä Mausteet: 1 rkl soijakastike 1/2 tl mustapippuri 1/4 tl maustepippuri 1/8 tl valkopippuri, tai ripaus loraus ketsuppia 200 C noin tunti Mustapippurimääräni, 1/2 teelusikallista, voi olla paljon jollekin. Tässä oli jonkin verran potkua nyt.  Ketsuppia lorahti siten, että huuhtelin lopun ketsuppipullon. En tiedä paljonko meni. Soijakastiketta 1 rkl voi olla paljon suolaa, mutta kannattaa maistella. Vettä meni jotain alle puolitoista litraa. Keitin vedenkeittimessä litran. Vielä ketsuppipullosta ja mukista lisää, ja että peittyy hyvin. Sekoitin mausteet ensin veteen mukissa, ja sekoitin vuokaan, että varmasti leviävät. Porkkanaraastetta näytti ensin olevan tosi paljon, mutta hyvin se sinne lopulta upposi. Paistoin 200C- asteisessa uunissa noin tunnin, ilman kantta. Noin tunnin päästä al

WFPB - Savutofulaatikko

Laatikko tai kiusaus savutofusta ja perunasta. Nesteenä voi käyttää pelkkää vettä. Kauramaitokin on kiva, jos haluaa valkoista kermaperunan näköistä. Tästä tuli vähän simppeliä, kun en laittanut mitään mausteita. Ainekset pilkotaan vuokaan, peitetään nesteellä.  Savutofulaatikko 2 l vuokaan 100 g savutofua perunaa vettä kauramaitoa, halutessa Pilko perunat ja savutofu vuokaan, peitä nesteellä. Paista uunissa n. 200 C kunnes valmistuu.  Keltaisen tai punaisen pussin perunoita.  Tästä määrästä ei montaa ateriaa tullut, mutta muuten melko täyttävää. Puolitan tofun per laatikko vain sen takia, että saan vähennettyä suolan määrää. Makuasioita, miten haluaa laittaa. Tässä oli nyt suolaa 1,7 g/ 100g. Lidlistä ostettu. Vedellä peittoon suurin piirtein. Olisi voinut enemmänkin antaa pinnan ruskettua, mutta otin nyt pois vain ajoissa. Jos haluaisi kermaisemman näköistä, voisi keittää perunoita ensin hetki kattilassa samalla hämmentäen, ja kaataa sitten vasta vuokaan vesineen, ja paistumaan. Hämm

WFPB - Öljyttömät ranskalaiset ja paistetut perunat uunissa - Vinkit - Kuvitettu analyysi

Valmistetaan ranskalaiset tavallisessa uunissa ilman öljyä. Ei ole helppoa. Mutta vaikeaa ei ole öljyttömyys vaan se, että miten tähdätä uunin lämpötila ja paistoaika kohdilleen.  Voisi sitten rauhassa syödä ilman, että yhtäkkiä huomaa pureskelevansa raakaa pottua. Joutuu aprikoimaan, kaataisiko nämä takaisin pellille ja antaisi paistua vielä 10 minuuttia? Uunikin kerkesi jo jäähtyä ja leffakin kerkesi jo alkaa. Hienoa. Ei muuta kun hommiin. Tein ennen ranskalaisia paljon hillitymmin. Järjestellen ne sopuisasti riviin jotta kaikki paistuisivat samalla tavalla. Vaivaa näin myös pilkkomisessa, että jokaisesta ranskalaisesta tulisi saman kokoinen.  Sekään ei ole helppoa, sillä perunan ollessa pyöreä, se leikkaantuu eri kohdista eri tavalla.  Enää en ole välittänyt ovatko ranskalaiset järjestyksessä pellillä. Kyllä ne paistuvat, jos pitää tarpeeksi aikaa. Tässä kuvassa on aika ohuita. Teen usein paksumpia.   Ihan pienimmät voivat alkaa käryämään, jolloin voi joutua pelastamaan niitä. Siksi

WFPB - Leipä - Täysjyväjauhot ja kaura

Tuoretta leipää. Tällä kertaa limppumallinen leipä.  Leipä: 3-4 dl vettä loraus siirappia esim 3 tl ripaus suolaa, maun mukaan, esim.1/4 tl 2 tl kuivahiivaa 2,5 dl pikakaurahiutaleita 1 dl ruisjauhoja n. 4 dl täysjyvävehnäjauhoja Lämpöiseen veteen kuivahiiva, ripaus suolaa ja sokeria/siirappia. Lisää kaurahiutaleet ja ruisjauho, sekoittele. Lisää täysjyvävehnäjauhoja niin, että syntyy paksu, puukauhalla vaivalloisesti sekoitettava taikina. Voit vaivata taikinaa metallisella tai puisella lusikalla. Leipään tulee suolaa maun mukaan, vähäsuolaisesti tai ei. Laitan myös yleensä lorauksen siirappia tai sokeria, koska se voi mahdollisesti auttaa kuivahiivaa heräämään paremmin. Pieni ripaus voi parantaa myös leivän maistuvuutta. Tämä taikina tarttuu käsiin, joten siksi mieluummin vaivaaminen lusikalla.  Vaivaamisen jälleen irrottele jauhojen avulla reunoilta ja ota taikinapallo käteen. Leipää voi muovailla ilmassakin vähän, taittelemalla ja sitten kerätä alapuolelle taikinaa. Voit laittaa suo

WFPB - Muffinssit - Omena, kaura ja mustikka - Ilman leivinjauhettakin onnistuu

Tämän muffinssiohjeen avulla pääsevät myös kolhuiset, ylimenneet, tai liian happamat omenat hyötykäyttöön.  Jos omenoita ei ole tarpeeksi, voi käyttää lisänä ylikypsää banaania tai omenasosetta purkista. Muffinssit maistuvat eväänä, ja kahvin tai teen kanssa. Näitä voisi myös ajatella kaurapuurona pakattuna taskukokoon, ja helposti käsiteltävään kääreeseen. Tai: Voit myös jättää muffinssipaperit pois, ja tehdä litteitä keksin mallisia leivonnaisia. Makeuttamiseen voi käyttää taatelia, banaania, tai sokeria. Rasvaa ei tarvitse laittaa.  Kokeilin, tarvitseeko laittaa ruokasoodaa ja leivinjauhetta. Tein muffinssit ensin leivinjauheen ja ruokasoodan kanssa. Toisena ilman kumpaakin ainetta. Sattumiksi voi laittaa marjoja ja rusinoita. Laitoin mustikkaa ja rusinoita näihin.  Huom: Kokeilin kerran myös mansikoita, ja yllättäen ne eivät sopineet. Toisiin muffinsseihin sopivat,  joten ihmettelen suuresti. Suosittelen siis kuitenkin näihin mustikoita ensisijaisesti. Idean sain näiden tekoon  Fl