Isoa kurpitsaa oli vaikea pilkkoa, joten laitoin sen kokonaisena uuniin.
Uunissa kypsyneestä kurpitsasta saa kuoret ja siemenet poistettua helpommin, ja ilman henkilövahinkoja.
Kurpitsa voi uunista tullessaan olla sisältä tosi kuuma, joten kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen pilkkomista.
Puhkoin kurpitsaan reikiä, jotta sisältä pääsisi höyryt ulos kypsymisen aikana.
Poistin myös kantaosan.
Piti laittaa pellin alatasolle, koska kurpitsa oli niin korkea.
Kun se oli ollut tunnin noin 180C-asteisessa uunissa, avasin uuninluukun ja jätin sen jäähtymään sinne rauhassa.
Vasta kun se oli jäähtynyt kokonaan ilman patalappua käsiteltäväksi, otin sen uunista ja pilkoin.
Se ei ollut täysin kypsynyt vielä tunnissa, vaikka olikin rypistynyt ja ottanut väriäkin. Kovia kohtia oli vielä muutama.
Sitä kuitenkin pystyi jo pilkkomaan ja kuorimaan, niin että sai ne palaset laitettua kattilaan.
Poistin siemenet. Kattilassa valmiina kiehuivat jo linssit ja mausteet.
Tein saman padan kuin viimeksi.
Maustesekoitus kurpitsapataa varten:
-kardemumma 1 tl
-chili 1 tl
-korianteri 1 tl
-kaneli 1/4 tl
-neilikka 1/8 tl
-kumina 1/2 tl
-paprikajauhe 1 tl
-inkivääri 1/4 tl
Maustesekoitusta, vihreitä linssejä, pinaattia, paseerattua tomaattia.
Keittelin puolisen tuntia, tai kunnes kaikki oli kypsää.
Linssejä voi liottaa ensin. Kannattaa lisätä paseerattu tomaatti vasta, kun linssit ovat valmiita.
Lisäksi raastoin porkkanaa sekaan. En tiedä olivatko ne porkkanat syynä, kun ei ollut yhtä maukasta kuin viime kastike.
Ensi kerralla kun teen hokkaidokurpitsasta pataa, jätän porkkanat ja lehtikaalin lisäilemättä, ja lopuksi vain laitan ne pinaatit.
Tässä vielä Well Your World- kanavan kurpitsa-aiheinen video, josta sain ideoita maustamiseen.
Kommentit
Lähetä kommentti