Aurinkoinen annos sunnuntaipäivään.
Vastaavia kastikkeita olen tehnyt ennenkin, mutta nyt tästä tuli mielestäni oikein helppo. Syynä sunnuntai, kun käytin vain niitä aineksia mitä oli jäljellä, ja mausteitakaan ei ole montaa purkkia. Käytän maustekaappia tyhjäksi.
Valikoima alkaa olla suppea, ja hyvä niin. Tulee keksittyä helppoja, tai ainakin lyhyitä reseptejä.
Tässä annoksessa on tavallista valkoista riisiä, jonka värjäsin kurkumalla keltaiseksi. Alle puoli teelusikallista kurkumaa, vähän sinappijauhoa ja korianteria, mitä nyt sattui löytymään.
Lisää kurkumaa, jos ei olekaan tarpeeksi keltaista. Sen näkee sitten, kun riisi alkaa olla valmista.
Mausteet eivät riisissä paljoa maistu, mutta tärkeintä olikin nyt väri. Voi jättää valkoiseksikin.
Kastikeainekset:
- 1 dl kuivattuja punaisia linssejä
- noin 300 g kaalia
- noin 100 g porkkanaa
- ruukkupersiljaa
- 1-2 purkkia tomaattimurskaa
Mausteet:
- n, 1/2 - 1 tl suolatonta currymaustetta
- 1/4 tl inkivääriä
- 1 rkl oreganoa
- Tulista chilijauhoa, mustapippuria tai chilikastiketta, maun mukaan
Huuhtele linssit, jos haluat.
Pilko kaali ja porkkana ja persiljan varret. Lisää vettä niin, että peittyy.
Mausta. Keitä noin 15-20 minuuttia, tai kunnes kaali ja porkkana ovat riittävän kypsiä. Voi jättää vähän napakaksi.
Lisää lopuksi tomaattimurskaa, yksi tai kaksi purkillista. Laita persiljaa lisää, jos sattuu olemaan vielä.
Kuivattukin persilja käy, se tosin kannattaa laittaa heti alussa. Valmista on.
Kuvia työvaiheista:
Huuhtelin linssit samassa kattilassa ensin, missä aioin ruoan keittääkin. Näin niitä ei tarvitse siirrellä astiasta toiseen.
Lisätään vettä, sekoitetaan ja kaadetaan vettä pois, lisätään vähän lisää, ja taas kaadetaan harmaa vesi pois.
Eivätköhän ne tule tarpeeksi puhtaaksi kun pari kertaa huuhtaisee. Ja joskus huuhtominen unohtuu kokonaan.
Ainekset kattilaan, maustaminen, ja vettä perään.
Käytin tulisuuden tuojana tuollaista maustekastiketta. Sitä ei tarvitse kuin tipan, on niin ärjyä. Chilijauho oli loppu.
Kun kaikki ainekset olivat kypsiä, lisäsin tomaattimurskaa.
Yksi purkki ei sittenkään riittänyt, ja lisäsin toisestakin.
Muutama persiljan lehtikin vielä. Sekoitin.
Tomaattimurskan lisäämisen jälkeen en enää keittänyt, vaan jätin hautumaan kansi päällä, sammutetulle levylle.
Tässä lopputulos. Reunalla mustaherukoita, päällä persiljasilppua.
Olikohan tämä hyvää, vai ei? Todella, siis kun nälissään syö, niin kaikki on hyvää. Mutten koe voivani mennä kenellekään sitä lupaamaan. Kyllä tätä söi. Varsinkin tuoreet uudet perunat ovat tosi hyviä.
Kastikkeeseen voisi sopia tuorekin inkivääri raastettuna.
Peruna sopi siis tosi hyvin myös. Peruna vain ei näytä kovin keltaiselta, varmaan kun riisi oli niin värikästä.
Lounasrasioihin valmiita annoksia, ja pärjää koko huomisen päivän. Vinkki: Jos kastike ei maita seuraavana päivänä, jatkojalosta siitä paistinpannulla parempaa, paista perunoita, laita lisää mausteita.
Keitin kilon tai puolitoista perunoita, ja kolme mitallista riisiä. Määrät kannattaa mitoittaa omaan arkeen sopivaksi.
Jee! Sunnuntai pulkassa, ruoka on valmista, kiitos kun luit. Tervetuloa tulevassa postauksessa ruokaostoksille, jos tarvitset kasvisinspiraatiota kauppareissulle.
Oikein kiva postaus. Tällaisia helppoja reseptejä lisää, kiitos!
VastaaPoistaKiitos palautteesta! Mukava kuulla! Ihan mielelläni koitan tehdä lisää saman tyylisiä. :)
Poista