Kaksi ohjetta lanttulaatikolle. Ensimmäisestä jätin korppujauhot pois ja käytin nesteenä vettä, toiseen lisäsin korppujauhoja ja käytin kauramaitoakin. Rasvan/kanamunan tilalla omenasosetta.
Lanttulaatikko 1
Tässä ohjeessa mausteitakin, joita oli lanttusosepaketin etiketissä mainittu.
- 1 kg lanttusose
- loraus siirappia
- 1 dl vettä
- 1 rkl omenasosetta
- 0,5 tl muskottipähkinää (jätin pois)
- hyppysellinen valkopippuria (jätin pois)
- 150 C uunissa 1,5 tuntia
Pinnalle korppujauhoja.
Muutokset Kasvisgalleria - 1 kg lanttusosepakkauksen reseptiin: Korvasin kanamunan omenasoseella. Vispikerman korvasin vedellä. Mausteista jätin nyt pois muskottipähkinän ja valkopippurin.
Siirappia oli pakkauksen ohjeessa 1 dl. Vaikutti aika isolta määrältä, joten pursotin vain lorauksen.
Korppujauhot jätin pois.
Lasivuoassa ja kansi päällä, 180 C uunissa puoli toista tuntia. En voidellut vuokaa. Ei tarttunut voitelemattomaan vuokaan kiinni, paitsi hieman tuli palanutta rinkulaa siihen, missä pinta oli. Lähti astianpesukoneessa pois.
Vuoasta lähtee tahrat helposti pesemällä, ja loput etikalla.
Ihan hyvä tuli vedelläkin.
Omenassa on pektiiniä, ja siksi omenasosetta käytetään usein kananmunan korvikkeena ruuissa. Sillä voi korvata myös rasvaa.
Lanttulaatikko 2
- 1 kg lanttusosetta
- 2 dl kauramaitoa
- 1 dl korppujauhoja
- 2-3 rkl omenasosetta
- loraus siirappia, n. 1-2 rkl
Vuokaan, ja korppujauhoja pinnalle. Paisto uunissa 180 C noin 1 h.
Kun laitoin korppujauhoja sekaan, tuli enemmän se millaiseen lanttulaatikkoon ollaan Suomessa jouluisin totuttu.
Kommentit
Lähetä kommentti