Parsakaalista ja niiden varsista spagettiruoka.
Tämä on resepti mahdollisimman vähillä aineksilla. Oman maun mukaan voi halutessaan parannella lisäämällä kasvisaineksia ja omia lempimausteita ja yrttejä.
Pääasia on nyt se, että joku vasta kysyi että voiko parsakaalista käyttää varret. Olen useinkin kuullut sitä ihmeteltävän, ja ennen vanhaan heitin itse ainakin varren pois. Tuntui monesti jopa turhalta ostaa koko parsakaalia, jos siitä puolet oli vartta.
Nyt kun kasvit ovat se pääruoka, sitä voi alkaa kiinnostua jopa parsakaalin varsista. Ja säästövinkkienkin merkeissä tämähän on ihan blogin aihepiiriin kuuluva asia. Toivottavasti on hyötyä, ellei ole ihan tuttua juttua jo.
Parsakaalista on kiva syödä kukinto, mutta varrestakin saa syötävää. Sen vain joutuu kuorimaan ensin.
Kannattaako lähteä väkertämään niiden varsien kanssa? Omasta mielestäni: Kyllä.
Kuorin nyt esimerkiksi pari kohtuullisen tuhtia varta, joten paksuja kuoria lähti biojätteeseen. Silti kun jäljellä olevat palaset laitoin riviin, tuli niistä vähintään yhteen kokonaiseen ruokalajiin tarvittavan vihannesmäärän verran.
Jos miettii että tavoitteena olisi vaikkapa syödä vihanneksia vähintään 500 grammaa päivässä per henkilö, niin 50 grammaakin on reilu määrä kohti tavoitetta, puhumattakaan vaikkapa sadasta grammasta.
- Parsakaalin varsia ja kukintoja
- Vettä
- Kikherneitä, kidneypapuja tai muita papuja
- Spagettia, tai muuta pastaa
- Paseerattua tomaattia
- Mustapippuria
- Chiliä tai tulista kastiketta, maun mukaan
- Ketsuppia loraus, maun mukaan.
Kuvia työvaiheista:
Koska nämä varsiosat puolestaan voivat olla paksumpaa materiaalia, laitoin kiehumaan varalta hetkeksi jo ennen pastan lisäämistä. Sai muutaman minuutin niille lisää keittoaikaa.
Sekoitin ne mukaan, ja pidin kantta päällä ettei vesi haihdu kuiviin. Tätä piti vähän vahtia ja sekoittaa, kun vettäkin oli sen verran niukasti. Jätin tilaa paseeratulle tomaatille.
Melko tavallinen pasta-annos, ilman krumeluureja.
Eniten kaipasi tulisuutta, joten lisäsin tulista maustekastiketta. Ravintohiivaakin oli kiva ripotella.
Tässä on laitettu enemmän paseerattua tomaattia, ja parsakaalin mukana myös kesäkurpitsaa.
Kidneypavut ovat kivoja näissä annoksissa. Hyvä idea on laittaa vaikka montaakin eri papulajia.
Parsakaalin varsista tulee tosi kiva purutuntuma, riippuen tietysti kauaksiko aikaa jättää kiehumaan. Lohkeavia mutta pehmeitä olivat ainakin nyt. Täydellistä rakennetta pastan kanssa. Kokeile laittaa myös vähän bataattia sekaan: Pienet bataattikuutiotkin kypsyvät näiden ainesten keittoaikojen puitteissa. Perunakuutiot, jos laittaa vähän aiemmin kiehumaan.
Kiitos kun luit. Hyvää parsakaalisatoa, jospa niitä kotimaisiakin riittää vielä hyvin.
Kommentit
Lähetä kommentti