Lanttulaatikko
- 1 kg lanttusose
- loraus siirappia
- 1 dl vettä
- 1 rkl omenasosetta
- 0,5 tl muskottipähkinää (jätin pois)
- hyppysellinen valkopippuria (jätin pois)
- 150 C uunissa 1,5 tuntia
Pinnalle korppujauhoja.
Muutokset Kasvisgalleria - 1 kg lanttusosepakkauksen reseptiin: Korvasin kanamunan omenasoseella. Vispikerman korvasin vedellä. Mausteista jätin nyt pois muskottipähkinän ja valkopippurin.
Siirappia oli pakkauksen ohjeessa 1 dl. Vaikutti aika isolta määrältä, joten pursotin vain lorauksen.
Korppujauhot jätin pois.
Pidin vuoassa kannen päällä, ja 180 C uunissa puoli toista tuntia. En voidellut vuokaa. Ei tarttunut voitelemattomaan vuokaan kiinni, paitsi hieman tuli palanutta rinkulaa siihen, missä pinta oli. Lähti astianpesukoneessa pois.
Vuoan voisi myös suojata leivinpaperilla. Silloin kannattaa sekoittaa ainekset eri astiassa ja kaataa sitten vuokaan. Leivinpaperi repeytyy herkästi. Tämä voi olla siihen liian vetinen resepti, mutta yleensä.
Vuoasta lähtee useimmat tahrat helposti pesemällä, ja loput etikalla.
Kerman tilalle olisi voinut laittaa kauramaitoa. Ihan hyvä tuli vedelläkin.
Kommentit
Lähetä kommentti