Pieni resepti-idea lauantai-iltana. Muistuttaa tosin enemmän arkipöperöä. Yritin parhaani, ja yleensä tämä on onnistunut paremminkin. Tähän saa menemään lanttua, porkkanaa ja kaalia. Inkivääri sopii tähän, yllätys kyllä.
Tänään tämä ei ollut niin hyvää kuin muistin. Voi tätä silti syödä, ja vaihtamalla jauhetun inkiväärin tuoreeseen saa lisää luksusta. Tummat sarvimakaronit voi vaihtaa putkipastaan tai muuhun. Mielellään täysjyväisiin, jotta ne eivät pehmene liikaa.
- Vettä tarpeen mukaan, niin että peittyy
- N. kilo yhteensä kasviksia:
- Lanttua, porkkanaa
- kaalia
- 1 tölkki kikherneitä (valkoiset isot pavutkin sopivat)
- n. 6 dl tummaa makaronia, tai täysjyväpastaa
- 2 purkkia tomaattimurskaa, tai paseerattua tomaattia
- 1 rkl taatelia. Taatelia voi laittaa, että makeuttaa hieman lisää.
Ensin laitetaan lanttua ja porkkanaa kiehumaan mausteiden kera. Kun ne ovat vähän pehmenneet, lisätään pilkottu kaali.
Peitetään sen verran vedellä, että eivät kiehu kuiviin. Kansi voi olla kiinni tai auki.
Kun alkaa näyttää hyvältä, että keittoaikaa olisi enää se 10-12 minuuttia jäljellä, laitetaan pasta. Kikherneet. Peitetään taas makaronit vedellä, ja tarkkaillaan riittääkö vesi. Vielä lopuksi purkki tai pari tomaattimurskaa, tai paseerattua, joten vettä ei kannata laittaa liikaa.
Mausteet:
- Mustapippuri 1/2 - 1 tl
- Suolaton currymauste n. 1/2 -1 tl
- Jauhettu tai tuore inkivääri, 1/8 tl tai maun mukaan
- ripaus Hot Currya jos on
- alle 1 tl oreganoa
- Persilja, tuore tai kuivattu.
- Ripaus maustepippuria
- Paprikajauhoa
- Kuminansiemeniä
Laitoin noin 6 dl makaroniakin. Jos jättää makaronit pois, saa kasvismuhennoksen tai kastikkeen. Sama resepti melkein kuin lanttu-curry kaali riisi tms.
Kuvia aineksista ja työvaiheista:
Yleensä näillä eväillä kyllä onnistuu. Oregano, mustapippuri, paprika, hot curry, suolaton curry, kumina, inkivääri, oregano, keskellä persilja.
Kaalia sellainen 400-500 grammaa.
Pilkoin eri lautaselle, koska tässä on tärkeysjärjestys: Ensin kiehumaan porkkanat ja lantut, sitten vasta kaali. Ettei kaali lötsähdä ihan pehmeäksi, kun lanttu vaatii ehkä enemmän keittoaikaa.
Tässä pulputtavat vedessä porkkanat, lantut ja mausteet.
Löytyi vielä inspiraatiokuva siitä, että punnitsemisen sijaan olisi voinut sovittaa vihannesten määrää kattilaan.
Varminta on joskus ottaa kaikista isoin kattila, jos ei ole varma mihin ruokakokeilu on päätymässä.
Jos ei jaksa makaronien kanssa värkätä, niin pelkkä kaali, kikherneet ja lanttu siis on jo hyvä. Paseerattu tomaatti.
Tässä kuvan pläjäyksessä ei välttämättä ole lanttuakaan.
Kannattaa testata valkoisia isoja papuja. Joskus tein tätä samaa kaalilanttuporkkanaruokaa vain siksi, että tähän sopivat nämä mehevät pavut jostain syystä niin hyvin. Tuore raastettu inkivääri on kiva lisä, nyt unohdin että sitä olisi ollut pakkasessa. Luulen niitä aina banaaneiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti