Lisää vinkkejä parsan käyttöön. Pari kuvaa, sitten ohje paistamiseen. Pari kuvaa lisää, ja lopussa vinkki parsan säilytykseen vesiastiassa.
Viimeksi keitin kaupan hävikkilaatikosta löytämääni edullista parsaa: Keittäminen ja sinappikastikkeella höystäminen olikin ensihätään hyvä keino laittaa ne etenemään.
Löysin lisää parsaa hävikistä, hintaan noin 30 senttiä nippu.
Mausta tuli mieleen herneenversot. Ihan hyvä.
Heti, jos söi jotain muuta samalla, maku vähän katosi. Se oli niin hento.
Nyt on vitamiinit saatu, ja loput uuniin perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Uuni 200C asteelle kuumenemaan.
Työvaiheet:
- Huuhtele parsat
- Pätki varret parsoista, kuiva/kova kantaosa pois
- Kuori perunankuorimaveitsellä jonkin matkaa vartta
- Paloittele parsat
- Pese, (kuori) , ja paloittele perunat
- Pese, (kuori), ja paloittele porkkanat
- Mausta perunat (ja porkkanat halutessa)
- Kaikki pellille, ja 200 C - asteiseen uuniin 35-40 minuutiksi.
- Ota uunista, ja ruoka on valmis!
Siinä vaikuttaisi olevan järkeä: Mitä alempana varressa ollaan menossa, sitä kuituisempia ne kuoret ovat. Voivat olla ikäviä syödä, vaikka parsat olisivat kypsiä. Varsinkin paksuimmissa on pitkiä, hankalasti pureskeltavia kuituja.
En kuorinut ihan koko parsaa, mutta varresta jonkin matkaa. Hedelmäveitsellä varren pätkäisy, perunankuorimaveitsellä kuoriminen ohuesti. Sitten paloittelu uunia varten.
Perunat paloittelin ja maustoin ennen uuniin laittamista:
- Paseerattua tomaattia
- Tujaus sinappia
- Mustapippuria
- Maustekurkun paloja
Todella hyvää!
Vinkki parsan säilytykseen:
Löysin Youtubesta hyvän kanavan Judi in the Kitchen, jossa oli monta videoa parsasta.
Kanavalta löytyi vinkkivideo, että parsan voi laittaa vesikippoon, peittää muovipussilla ja säilyttää jääkaapissa.
Parsat olivat jo hivenen nahistuneita tai nuupallaan, kun olivat tosiaan kaupan hävikkiparsoja.
Pätkin varret, ja laitoin vesikippoihin.
Parsat alkoivat siinä jo huomattavasti virkistyä. Ensin eivät mahtuneet jääkaappiin, joten jouduin jättämään pöydälle.
Parsat alkoivat siinä jo huomattavasti virkistyä. Ensin eivät mahtuneet jääkaappiin, joten jouduin jättämään pöydälle.
Säilyivät siinäkin ihan hyvin, toinen nippu oli aamuun asti.
Sain tehtyä tilaa ja testasin toisen jääkaapissa:
Siellä se on, eikä näyttäisi vieläkään olevan menemässä pilalle ihan heti.
Huomenna aamulla voin paistaa sen perunoiden kanssa.
Kannattaa siis yrittää vielä pitää vesilasissa, jos parsat ovat nuupahtaneita. Tärkeää varmasti katkaista varret, että saavat hyvin vettä.
Tässä ateriakokonaisuudessa paistettu parsa ainakaan ei tarvinnut mitään mausteita, mielestäni.
Vastapaistettuna olivat tosi hyviä, ja peruna kun oli maustettu, se riitti.
Loraus balsamietikkaa tai maustekastikkeita voisi elävöittää, mutta sattuivat olemaan vähissä.
Lättyresepti löytyy täältä. Laitoin nyt pelkkiä grahamjauhoja jauhoksi, kanamunaksi banaani, ja 1 dl pikakaurahiutaleita.
Leivät olivat 3dl vettä, 2 tl kuivahiivaa, 1 dl kaurahiutaleita, loput grahamjauhoja, löysähkö taikina, ripaukset suolaa ja sokeria. Vaivaamatta, pellillä kohotus 15 min, uuniin 200 C 15 min.
Osa parsan nupuista paistui vähän liikaa ja kuivahti, mutta se oli vain kiva rapea lisämaku.
Kiitos kun luit ja toivottavasti inspiroidut kokeilemaan parsaa, jos ei ole ennestään tuttu kasvilajike.
Tämä oli vain pintaraapaisu toki. Näitähän on ulkomaisia, kotimaisia, valkoisia, vihreitä, ja vaikka mitä laatua. Tällä kertaa vihreistä nämä kokkailut.
Uunissa tehty parsa maistui itselleni parhaiten. Keitetyt parsat ja perunamuusi olivat toisaalta nopea valmistaa, ja jos niitä jää yli, voisi myös laittaa uuniin seuraavana päivänä.
Kommentit
Lähetä kommentti