Perunamuusista tuli hyviä perunanugetteja. Barbequen ja hapanimelän tyylinen kastike viereen.
Tästä tuli suolaisempi ruoka, kuin mitä yleensä ehkä laittaisin. Suolaa tulee kertymällä sekä korppujauhoista, että maustekastikkeista.
Tottumuskysymys, ja voit osan jättää halutessasi vähemmälle.
Mitä vähemmän suolaa on tottunut käyttämään, sitä paremmalta nämä varmasti maistuvat joka tapauksessa.
Ensin kun maistoin näitä, ajattelin että no joo, plääh, mutta onpahan jotakin taas.
Mutta sitten näitä alkoikin menemään. Muutaman jätin, ja ne pyörivät mielessä koko päivän. Kotiin tulin nälissäni, ja ensimmäinen ryntäys jääkaapille heti: Pakko saada ne loput nugetit.
Jokin taika siinä on, että pyörittelee jotain korppujauhossa ja käyttää uunissa.
Jos on ihan vasta syönyt perinteisiä rasvakuorisia nugetteja, niin välttämättä eivät heti ihan iske.
Mutta näin, kun pitkästä aikaa testaa yhtään mitään nugetteja tai edes niiden tapaisia, niin löytää taian kyllä. Näissä on sitä jotain, ilman rasvaakin.
Vinkkejä: Nugettien kanssa sopi kastike joka on voimakkaasti sekä hapan että makea. Siksi omenasiiderietikkaa. Se alkoi vaatia heti makeutta lisää, joka johti tilkkaan siirappia.
Omaan kastikkeeseeni laitoin myös rakuunaakin näiden lisäksi, mutta en tiedä onko se hyvä. Rakuuna on voimakas ja voi hieman jyrätä hentoa perunaa. Tuli syötyä kyllä.
Oli jäänyt parsaakin yli siitä, kun tein keitetyt parsat ja perunamuusia. Niillekin korppujauhopyöräytys.
Nugettien ainekset:
- Perunamuusia
- 1 dl Korppujauhoja muusin sekaan
- Korppujauhoissa kierittely
Mausteet:
- Ketsuppi
- Sinappi
- Soijakastike
- Kuivattu persilja
- Mustapippurirouhe
- Sekoita korppujauhot, mausteet ja perunamuusi yhteen.
- Laita lautaselle korppujauhoja.
- Muotoile nugetteja perunamuusista, ja pyöräytä korppujauhoissa.
- Paista 200 C uunissa, noin 30-40 min.
Voit laittaa makusi mukaiset mausteet. Laitoin ketsupit ja sinapit noin 1-2 rkl, ja soijakastiketta pieni loraus.
Päälle tulevan korppujauhonkin voit maustaa esimerkiksi ravintohiivalla, jos haluat.
Käytin suolaisia korppujauhoja tällä kertaa.
Yritin ketsuppia ja sinappia tuuttaamalla varmistaa, että nugetti maistuu varmasti muullekin, kuin että perunaa hieman lämmitetty. Maustekastikkeista tulee sekä happoa että makeutta, mutta myös suolan makua.
Vihanneksia en paljoa lisäillyt nugetteihin. Ettei näistä ala tulla vihannespihvit, jotka olisivat toinen tarina. Laita toki, jos haluat.
Nugeteille kastike:
- 1 tl savupaprikaa
- Persiljaa
- Paseerattua tomaattia
- Mustapippuria
- Ketsuppia
- 1 -2 rkl omenasiiderietikkaa
- Cayennepippuria, 1/4 tl
- Tilkka siirappia
Laita mausteet tilkkaan vettä, kattilaan tai paistinpannulle. Kuumenna, lisää paseerattu tomaatti.
Keittele vähän aikaa, että mausteista alkaa maku irrota.
Vinkkejä: Nugettien kanssa sopi kastike joka on voimakkaasti sekä hapan että makea. Siksi omenasiiderietikkaa. Se alkoi vaatia heti makeutta lisää, joka johti tilkkaan siirappia.
Kastikkeesta tulee lisää suolapommin rakentumiseen, ketsupin ansiosta. Asteikkoa voi lieventää, ja pääasia on olla sekä hapanta, että makeaa.
Paseerattu tomaatti on hyvä pohja. Voit käyttää myös tomaattipyrettä.
Omaan kastikkeeseeni laitoin myös rakuunaakin näiden lisäksi, mutta en tiedä onko se hyvä. Rakuuna on voimakas ja voi hieman jyrätä hentoa perunaa. Tuli syötyä kyllä.
Kuvia:
Korppujauhoja laitoin yhden desin perunamuusin sekaan. Jotain muutakin voisi laittaa. Muusattuja kikherneitä kenties. Tai tofua. Sieniä.
Ketsuppia, sinappia, soijakastiketta ja mitä nyt haluaa.
Ketsuppia, sinappia, soijakastiketta ja mitä nyt haluaa.
Perunamuusiin lensi porkkanaraastettakin sekaan toisesta projektista. Hyvin vähäinen määrä, joten en lisännyt reseptiin.
Sitten muotoilemaan nugetteja perunamuusista.
Pyöräytin nugetin korppujauhoissa, ja laitoin pellille.
Uuni kuumana 200 C. Uuni voisi ehkä olla 220 tai muuta, mutta tälläkin lämpötilalla valmistuivat.
Parsoista ei enää suurta herkkua tullut, mutta syömäkelpoista hyvinkin.
Kiitos kun luit! Jatketaan tästä kohti uusia ruokia, ja hyvää ruokahalua!
Osa nugeteista on keltaisia, kun kokeilin lisätä ravintohiivaa.
Annoin olla yli 35 - 40 min.
Kuumemmassa uunissa olisi varmasti vähempi aikaa riittänyt.
Pitää myös tarkkailla, etteivät pääse sisältäkin kuivahtamaan, ja ainoastaan kuori ottaisi väriä.
Kauniin kullan ruskeita nugetteja tuli. Kastike oli kätevä tehdä sillä aikaa, kun nugetit valmistuvat.
Se ehti hetken vetäytyä.
Melko terveellistä herkkua, lukuun ottamatta suolaa tietysti, ja valkoisia korppujauhoja. Eivät siis olleet täysjyvää.
Tämä on ainakin ideana käyttökelpoinen, jos on perunamuusia jäänyt yli. Omia lisäyksiä tehden aina.
Korppujauhoina voisi varmaan käyttää omista leivistä tehtyjä, niin saa täysjyväisempää.
Korppujauhoina voisi varmaan käyttää omista leivistä tehtyjä, niin saa täysjyväisempää.
Ruiskorppujauhoja kerran testasin, ja ne menivät tosi kivisiksi uunissa. Voi johtua monesta asiasta, joten en ota enempää kantaa. Mutta siksi valitsin valkoisia.
Nugetit olisivat käteviä myös lounasrasiassa mukaan otettavaksi. Eivät valu tai sotke. Käsin voi syödä, ja dipata kastikkeessa.
Nugetit olisivat käteviä myös lounasrasiassa mukaan otettavaksi. Eivät valu tai sotke. Käsin voi syödä, ja dipata kastikkeessa.
Kiitos kun luit! Jatketaan tästä kohti uusia ruokia, ja hyvää ruokahalua!
Kommentit
Lähetä kommentti