Siirry pääsisältöön

Tekstit

Porkkanalohi, porkkala - WFPB

 Porkkala vähäsuolaisesti: Tämä on nyt vähän eri prosessi useimpiin ohjeisiin sen takia, että kokokasvisruokavaliolainen varsinkin voi usein haluta minimoida lisätyn suolan käytön.  Porkkalaan tulisi ainakin valmistusvaiheessa normaalisti paljon suolaa. Ohjeeni onkin nyt tarkoitettu siihen, että etsitään keinot tehdä tätä siitä huolimatta. Esimerkiksi kun googletin, löytyi K-Ruoka-resepti porkkalasta johon meni 600 g suolaa. Monista blogeista sai kyllä muuten vinkkiä ja käyttötapoja, joten kannattaa haeskella toki netistä, ja vertailla. Tässä jätämme nyt suolan vähemmälle, öljyn pois kokonaan. Lisäksi lähdin tekemään helpoimman kautta eli keittämällä enkä uunissa. Pilkoin porkkanat vapaalla tyylillä, koska halusin pian valmista. Savuaromiakaan en käyttänyt, se voisi olla kyllä seuraavassa kokeilussa jo mukana. Ensin ohjeet ja sitten selostukset kuvineen.  Siivuta porkkanat Keitä siivut 2-5 minuuttia, jopa 8 riippuen paksuudesta. Kunnes haarukka menee läpi. TAI voit myös keittää kokona

Joulupiparit - Rasvaton, vegaaninen, sokeria - WFPB

Pipariohje löytyi  Plant Based Dads  - kanavalta. Katsoin netistä muitakin ohjeita, mutta oli helpointa alkaa videon mukaan tekemään. Piti kuunnella tosin muutaman kerran, oliko se yksi puolikuppi vai yksi ja puolikuppia. Täh? Sokeria ja siirappia laitoin ohjetta vähemmän, ja silti tuntui että sitä on paljon.  Laitoin WFPB - kirjaimetkin otsikon loppuun. En osannut päättää. Käytin hiivaleipävehnäjauhojakin, alkuperäisessä taisi olla täysjyvääkin. Tiukalla ruokavaliolla kenties ei, mutta löyhemmällä kyllä. Jouluna, tarjottavaksi, miksei? Taikina tehdään, ja laitetaan muovin alle kulhossa jääkaappiin tekeytymään. Tein taikinan ja n. 2 päivää myöhemmin aloin vasta tekemään. Varmasti maustuu ainakin kunnolla.  Piparitaikinaa voi kuulemma pakastaakin. Muokkasin siis alkuperäistä reseptiä, vähän: Kuivat aineet:  1 ja 1/3 Cup hiivaleipävehnäjauhoja  3/4 Cup jauhoja Yhteensä: 2 cup jauhoja. 1/2 ruokalusikallista leivinjauhetta 1 teelusikallinen ruokasoodaa 1/2 ruoka lusikallista kanelia 1/2

WFPB - Lanttulaatikko

Kaksi ohjetta lanttulaatikolle. Ensimmäisestä jätin korppujauhot pois ja käytin nesteenä vettä, toiseen lisäsin korppujauhoja ja käytin kauramaitoakin. Rasvan/kanamunan tilalla omenasosetta. Lanttulaatikko 1 Tässä ohjeessa mausteitakin, joita oli lanttusosepaketin etiketissä mainittu. 1 kg lanttusose loraus siirappia 1 dl vettä 1 rkl omenasosetta 0,5 tl muskottipähkinää (jätin pois) hyppysellinen valkopippuria (jätin pois) 150  C uunissa 1,5 tuntia Pinnalle korppujauhoja.  Muutokset Kasvisgalleria - 1 kg lanttusosepakkauksen reseptiin: Korvasin kanamunan omenasoseella. Vispikerman korvasin vedellä. Mausteista jätin nyt pois muskottipähkinän ja valkopippurin.  Siirappia oli pakkauksen ohjeessa 1 dl. Vaikutti aika isolta määrältä, joten pursotin vain lorauksen. Korppujauhot jätin pois. Lasivuoassa ja kansi päällä, 180 C uunissa puoli toista tuntia. En voidellut vuokaa. Ei tarttunut voitelemattomaan vuokaan kiinni, paitsi hieman tuli palanutta rinkulaa siihen, missä pinta oli. Lähti astia

Joulutortut - WFPB

Keitetyistä, jääkaapissa olleista perunoista. Kuorin ja muusasin. Hiivaleipävehnäjauhoja. Valkoisiin saattaisi onnistua vielä paremmin. Luumumarmeladia väliin. Joulutortut: Ohjeen mukaan 200 grammaa perunaa, 1 tl ruokasoodaa ( tai 2 tl leivinjauhetta ), 4 tl etikkaa ja loput jauhoja. Suola- ja sokeriripaukset. Perunat pitää olla hyvin muusattu, oletan. Taikinaa pitää käsinkin puristella, että löytää sieltä kaikki mahdolliset paakut. Taikinan kaulitsin suunnilleen saman paksuiseksi, kuin valmistaikinalevyt. Jämäpaloista aina uusi kaulinta, kun sai pari ehjää neliötä tehtyä. Noin 200C -asteisessa uunissa. Piti varoa, etteivät sakarat tummu liikaa.  Se, mitä tapahtui joskus kun nämä epäonnistuivat, oli että taikina lähti jääkaappisäilytyksessä jotenkin erkanemaan takaisin perunoiksi ja jauhoiksi. Väri muuttui harmahtavaksi, varmaan jotenkin hapettui se peruna. Kannattaa syödä vastapaistettuina pian pois, siten ovat parhaita. Ohje oli Saimi Latosen "Pula-ajan ruokaohjeita" - kirj

WFPB - Mitä ruuista tuli? - 35€/vko Budjetti - Kalsiumruuat , vko 4

Viimeksi oli ostokset , ja niiden kanssa katsottiin mistä tuli kalsiumia. Muhkean 800 mg/pv suosituksen saavuttamiseksi ostin: 8 kg perunaa 3 kg bataattia 4 kg lanttua 2 kg porkkanaa 700 g lehtikaalia, helpointa ottaa se 500 g pakastepussi, ja tuore 200 g mustaherukkaa Kaloreita on näissä vasta 10 914 kcal. Lisäksi sitten makaronit, puurot ja muut. Ihan syötävissä. Määrät eivät olisi sen kummempia, kuin että laittaa näistä vain joka päivä ruokaa. Syötävä on kuitenkin, joten siitä vain lusikoimaan. Miten kävi?  Ei puhettakaan.  Jääkaapissa on vielä perunaa, porkkanaa vaikka kuinka paljon. Lanttua monta. Bataatteja on. 4. haasteviikko päättyi perjantaina, ja koko viikonlopun yli varmaan riittää samoja. Voi olla että kalorin laskenta ei olisi kannattanut, ja monet ravintoainelaskelmat.  Pysyy vain kokokasvisruuan parissa, niin hommat suttaantuvat. Testasin Finelissä syöttää taustatiedoiksi olevani 62-vuotias mies. Silloin tuli, että tarvitsisin saman 800 mg kalsiumia, kuin nyt. Luulisi nä

WFPB - Vko 4 - Ruokaostokset 35 € - Kalsium, proteiini, kalorit - 35/vko ruokabudjettihaaste

Katsotaan viikon ruokaostokset.  Viime postauksessa  ensimmäinen kommentoija toi esille, että kalsiumia saattaisi tulla liian vähän. Ja proteiinia.  Vastasin kommentteihinkin, ja jäin miettimään jatkoa. Päätin sitten kokeilumielessä koota nämä 4. viikon ostokset kalsiumin näkökulmasta.  Tässä postauksessa: Kauppareissu viikkoa 4 varten, Ostoskuvat, määrät ja hinnat: sis. 5 kuvaa: tärkkelys, juurekset, vihannekset, marjat, hedelmät Kalsium, kalorit, proteiini Rasva, linkkejä liittyen miksi 10% rasvaa Mitä oli jäljellä? Kaikkien 4. viikon ostoksien kalorit, mukaan lukien kalsium Lopuksi Kauppareissu viikkoa 4 varten: Ehdin katsoa torstai-iltana Finelistä mitkä ruuat antaisivat eniten kalsiumia, ja selasin kauppojen tuotevalikoimia. Halusin olla turvautumatta vegaanisiin tuotteisiin, joihin kalsiumia on lisätty.  Suunnitelma ei ollut valmis, mutta perjantaina ajauduin muista syistä ensin Prismaaan, ja teinkin samalla ruokaostokset. Siksi ei nyt ollut mukana ostossuunnitelmaa, että mihin