Siirry pääsisältöön

Tekstit

WFPB - Ruokaostokset 65 € - Tammikuu 1 ja 2

Tänään ruokaostokset, sekä kalorien ja kalsiumin saantia eri ruoista. =  21,5 € Riisi 2 kg 1,75 € Peruna 2 kg 1,69 € Tölkkipapuja 8 purkkia = 6,08 € Tumma makaroni 400 g x2pss = 0,9 € Täysjyväspagetti 500g x 4 = 4,2 € Bataatti 2,568 kg x 1,89 €/kg = 4,85 € Luomu kaurahiutale 850 g, 1,35 €/kg = 1,15 € Pikakaurahiutale 500 g X 2 = 0,9 € Noin 13 kiloa tärkkelyspitoisia, mukaan lukien nyt pavutkin joita oli 3,04 kg. Lidlistä nämä kaikki. 10 -11 kiloa siis muita. Kuorineen tai ilman. Eli noin 15 eurolla, kun jätin pavut pois tuotteiden yhteenlaskuista, sai n.11 kiloa ruokaa, josta tulee Finelin mukaan 26249 kcal, joka jaettuna 2000 kcal päivässä kulutuksella riittäisi 13 päivää. 3000 kcal päivässä- kulutuksella tämä 11 kiloa ruokaa riittäisi 8.7 päivää.  Kaurahiutaleiden hinta oli laskenut Lidlissä. Prismassakin oli tänään pikakaurahiutale 0,39 €, 0,78 €/kg, ja luomu kaurahiutale 1,35 €/kg.  Lidlin pavut ei sisältäneet lisättyä suolaa, ja luomua oli muut paitsi kidneypavut. Pavut 380g ne

WFPB - Vuosi vaihtui - Joulukuun ruokaostokset 200 €

Hyvää alkanutta vuotta. Ajattelin laittaa joulukuun ruokaostokset nyt, ja sitten siirrytäänkin tätä seuraavassa postauksessa jo vuoteen 2024. Noin 25 euroa perunoihin ja bataatteihin.  ~30 euroa viljatuotteisiin, paitsi leivät. ~ parikymppiä erilaisiin juureksiin ja mukuloihin. 24 euroa erilaisiin kaaliin, salaatteihin ja ruukkuyrtteihin. Kurkkua ja tomaattia. ~ 10 euroa papuihin, soijaan 15 euroa pakastevihanneksiin ja -marjoihin Hedelmiin 25 €. 40 € sekalaiset, soijajogurtit, leivät, jakkihedelmät, säilykkeet, mausteet. Omenasoseet, suklaat, pähkinät. Jogurtteja ja maitoja löytyi välillä alelapullakin. ~ 6 euroa hävikki. Pari kahden euron pussia Lidlistä, lisäksi jotain K.Marketista. Banaania. Sieniä. Siinä olivat joulukuun 2023 ruokaostokset, noin 200 euroa. Nyt en eritellyt liian tarkasti hintoja, mutta laitanpahan edes näin kerran on koko vuosi 2023 seurattu ruokaostoksia. Eihän sitä nyt voi joulukuun kohdalla yhtäkkiä katkaista laskentaa. Tammikuun 2024 ostoksetkin laitoin jo ylö

Luukku 24 - Hedelmät - WFPB

Luukku 24 auki ja joulukalenteri on valmis. Ensinnäkin toivotan hyvää joulua kaikille, ja sinulle blogin lukija tai vierailija. Jouluterveiset myös lemmikeille ja pihan tinteille ja variksille, sekä oraville. Kaikille toivottavasti riittää paljon ruokaa ja joulun tunnelmaa lajista riippumatta. Mitkä ovat joulukalenterin parhaat hedelmät?  Toivottavasti jotain kivaa löysit. Ainakin itse kokeilin muutamia vähemmälle käytölle jääneitä kasviksia. Aika näyttää, mitkä joulukalenterin uusista ruokaideoista jäävät päivittäiseenkin käyttöön.  Olin ennen tätä joulukalenteriakin ihan tyytyväinen, ja hain usein melkein samanlaiset ruokaostokset kaupasta viikko toisensa jälkeen. Aina niistä riitti jotain kerrottavaa, enkä ravinnon monipuolisuudestakaan ollut huolissani. Sesonki vaihtuu kasviksissakin, ja sitä myötä tulee vaihtelua. Vaihtelua tulee usein ihan huomaamattakin, vaikka ei mitenkään tarkoituksella yrittäisi vaihtelua hakea. Siksipä ilman joulukalenteria tuskin olisin alkanut tekemäänkään

Luukku 23 - Peruna - WFPB

Luukussa 23 on peruna. Perunalle en suunnitellut ensin luukkua ollenkaan, mutta sitten keksinkin kokeilla kermaperunoita.  Perunamuusikin on suosittu joulupöydässä, joten tein sille ruskeaa kastiketta. Monia tapoja on suurustaa kastikkeet, mutta tein nyt paahdetuista ohrajauhoista. Paahtamisen voi jättää väliin, ellei tarvitse sitä. Kokeilin millaisia kermaperunoita tulee ilman kermaa. Vaihtoehtoja kermaisuuden luomiselle on eri suurusteissa. Rasvaisuutta ei tule, mutta moni kermaperunoiden elementti korvaa sen, varsinkin jos ei ole tottunut lisättyä rasvaa kaipaamaan. Monen kaurakerman ainesosana on ksantaani. Se on suuruste. Sen sijaan, että lähtisin ostamaan ksantaanikumia sekoittaakseni sitä kauramaitoon tai veteen, joihin en onnistu sekoittamaan sitä hyvin ja moni ohje oli että pitäisi käyttää öljyäkin, päätin käyttää suurusteena perunaa itseään. Nesteenä käytin vettä, ja lisäksi Oatly luomu kauramaitoa. Siinä on valmiina suolaa, 0,1 g/100g. Suolaahan voi lautasella lisätä. Luonta

Luukku 22 - Bataatti - WFPB

Luukku 22, bataatti. Tehdään bataatista piirakkapohja tai pitsapohja, ja täytetään se kuten pitsa. Tomaattisosekerros ja oreganoakin. Bataattipitsa tarvitsee raikkaan sitruunaisen vegaanisen juustokastikkeenkin, ja kastike puolestaan käy sitten moneen muuhunkin ruokaan. Kuten bataattipihvien kanssa, jotka laitetaan hampurilaisen väliin. Bataattipiirakka, bataattipitsa kypsää bataattia pikakaurahiutaleita Kypsennä bataatti, esim. mikrossa. Anna jäähtyä, irrota kuoret. Muusaa bataatti. Taikina: sekoita bataattia ja kaurahiutaleita, kunnes muodostuu taikina. Jauhota leivinpaperi. Laita taikinapallo leivinpaperille, ja muovaile siitä piirakkapohja. Laitoin nyt puolikkaan tai 1/3 isosta bataatista. Tomaattisose: tomaattisosetta, loraus esim. ketsuppia, ripaus oreganoa, mustapippuria. Täytteet: sulata jäiset, pienennä jne. Sieniä, pinaattia, jalopenoja, jne Esipaista pohjaa 180 C noin 10 min. Ota pois uunista ja levitä tomaattisose ja täytteet. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Valmista. Noin