Siirry pääsisältöön

Tekstit

WFPB - Aamiaispelti - Peruna, sienet, kesäkurpitsa, omena

Helteet pukkaavat taas päälle ja uuni varmaankin menee sitä myötä käyttötauolle. Ehdin kuitenkin väsätä sitä ennen pari aamiaispeltiä. Pellillisestä tuli paljon syötävää. Tässä on keitettyjä perunoita lohkoina, herkkusieniä, omena ja tomaatti. Tein tomaattiin vain viillot ja laitoin kokonaisena pellille, ettei se alkaisi valuttaa nestettä. Uuni oli 200 C -asteinen, ja pidin näitä siellä kunnes alkoivat näyttää valmiilta. Ehkä 20 minuuttia vähintään.  Olisiko ehkä ollut hyvä käyttää sieniä etukäteen mikrossakin. En oikein ole varma haluanko sienten jäävän osittain vaaleiksi. Tomaatti näyttää annoksen kruunulta, mutta se oli tämän pellin huonoin idea.  Teen paljon ruokaa ilman mausteitakin, mutta tomaatin olisi voinut kyllä valmistella jotenkin. Ei maistunut juuri millekään ilman mausteita. Se oli petollisen kuuma sisältä, ja hankala syödä siististi. Omena oli onnistunut piristys aamupalalle, samoin perunat ja sienet. Tämän kanssa sitten kamariin katsomaan Simpsoneita, tai mitä nyt ikinä

WFPB - Couscous ja vihanneskastike - Kastikkeen jatkojalostus - Kilo päivässä

Tänään jatkojalostetaan eiliset kastikkeet paremmaksi herkkuruuaksi Couscousin kanssa. Tänään keitellään sitä surutta pannulla ja haihdutetaan kokoon se raa-an tomaattimurskan liemi. Hyväähän eilinen kastike oli vastakeitettynä ja into päällä. Aamulla se oli ensimmäinen hätäapu nälkään perunoiden kanssa. Sitten alkoi jo vähän mietityttämään. Mutta onneksi on keksitty couscous. Viiden minuutin keittoajalla valmistuva helppo ruoka. Kaateli n puoli pakettia couscousia kiehuvaa n vetee n. Kuvassa  näkyy millaista siitä lopulta tuli valmii na. . Laitoi n iha n ripaukse n kurkumaa ja currya, että couscous  muuttui keltaise n väriseksi. Suolaa, sekä kunnon lorauksen sweet chili - kastiketta.  Kaateli n pakastepusseista maissit ja  her neet.  Kun couscousit alkoivat olla valmiit noin 5 minuutissa, laitoin kannen päälle ja annoin hautua hetken. Hyvää oli! Couscous on minulle sellainen ruoka, etten välitä tätä syödä liian vähäsuolaisesti. Makuaisti tottuu kaikkeen, ja joku toinen varmaan tästäki

WFPB - Kilo päivässä - Vihannesten mainio loppu - Kiinankaali ja kesäkurpitsa

Kun heittelee vähän sekalaisessa järjestyksessä aineksia pataan, eivät kaikki kiehu mössöksi, mutta  pahimmat kovikset on helpompi syödä.  Kiinankaalin loppupää, kesäkurpitsa ja porkkanat. Hieman omenaa toi makeutta lisää.. Lehtikaali antoi vihreää väriä. En laittanut koko pussia. Porkkanoiden raastaminen kävi mielessä, mutta totesin sen turhan työlääksi. Laitoin siis paloiksi ja keitin vartin. Muusasin porkkanat perunasurvimella, ja laitoin jatkamaan kiehumista. Lisäsin kuumaa vettä keittimestä, että muutkin vihannekset mahtuvat. Pilkoin kiinankaalin ja omenaa pieneksi minuuttihyrrällä, ja laitoin kiehumaan porkkanoiden kera.  Vähän jotain makeaa maustekastiketta tai siirappia, kuten tomaattiruuissa on tapana.  Kesäkurpitsasta tein raastetta, joka meni kattilaan myös. Mausteeksi currymaustetta n. 2 tl, sekä maun mukaan mustapippuria ja chiliä. Oreganoakin rutistin pari hyppysellistä mukaan. Viimeisenä ennen tomaattimurskaa. Osa kiinankaalista ehti pehmetä enemmän, toiset jäivät raaemm

WFPB - Viikon ruokaostokset 60 € - Käsittelemättömät ruishiutaleet - Kesäkurpitsaa

Se on tämä kesä sellaista aikaa, että kaupassa on vaikea kävellä vihanneshyllyjen ohi noukkimatta mukaan jokaista laatua. Sitä vaivalla yrittää pitää järjen päässä.  Sitruunoitakin hakiessa olin vähällä ostaa nauriita, vaikka minulla oli bataatit ja porkkanat syömättä, ja jääkaappissa ehkä kymmenen neliösenttiä tilaa. Katsotaan mihin ruokararahat tällä viikolla menivätkään, yhteensä tasan 57,83 €, eli kuusikymppiä. Olipas vallan jännää tällä kertaa, koska en laskenut koko viikolla menoja kauppapoikkeamisten välissä. Kun kävin kaupassa, ostin mitä ostin, ja tungin kuitin rytyssä lompakkoon.  Ostin reilusti kaikkea. Inspiroivampaa on syödä täyttä jääkaappia tyhjäksi ja elää runsauden pulassa, kuin lähteä joka aamu hakemaan yhtä tai kahta asiaa, jotka puuttuvat. Tällä kertaa jätin vähemmälle yli 3 € / kilo maksavat kasvikset.  Sitruunat olivat 3 € kilohinnan rajalla, mutta ovat oikeastaan mauste. Syynätään sitten ostosten jälkeen uutta löytöäni: esikypsyttämättömiä ruishiutaleita.  Kauram

WFPB - Kesäkurpitsa-bataattikeitto - Maissia ja pinaattia

 Tästä tuli hyvää. Bataattikeitto, jossa on paljon kesäkurpitsaa ja lisänä maissia ja pinaattia. Aluksi näytti, että viiden litran kattila on iso. Mutta kyllä se melkein täyttyi, kun vain alkoi laittelemaan. n. 300 g porkkanoita (voi laittaa tilalle bataattia) n. 700 g bataattia n. 150 g perunaa n. 350 g kesäkurpitsaa 1-1,5 dl punaisia linssejä 1 dl ateriajyviä (voi jättää poiskin) 1,5 dl maissia n. 2 rkl tomaattisosetta 75-100 g pinaattia  Maustaminen: Sitruunan mehua 1/2 - 1 tl mustapippuria 1/4 tl garam masalaa 1/4 tl chilijauhoa 1/4 tl kurkumaa korkillinen / tilkka omenasiideriviinietikkaa Sitruuna on tärkeä mielestäni tässä ruuassa loppuvaiheessa. Voi käyttää myöskin vaikkapa tilkan omenasiideriviinietikkaa, riisiviinietikkaa tai vastaavaa happamuutta lisäämään. Vinkki: Tässä on paljon aineksia, mutta jos haluat tehdä suoraviivaisemman keiton tsekkaa tämä toinen bataattikeittoresepti. Tässä on 1-1,5 desilitraa linssejä. Huuhdellaan linssit ja laitetaan kattilaan. Ateriajyviä on no