Siirry pääsisältöön

Tekstit

WFPB - Suklaamuffinssit

 Täytyypä tämäkin laittaa ylös, koska olivat sittenkin hyviä. Oli vähällä jäädä kuvakin ottamatta muffinssista, enää kaksi jäljellä. Jouduin myös lavastamaan kuvan: En käyttänyt muffinssipapereita leipoessa.  Ei vain meinannut muutoin saada asiallista kuvaa, ja lisäsin siksi paperin. Alkoi heti näyttää muffinssilta. Suklaamuffinssien ainekset: 2,5 dl yhteensä pikakaurahiutaleita ja grahamjauhoja  0,5 dl suolattomia korppujauhoja (Myllyn paras)  taatelia 0,5 dl 2,5 dl  muusattu banaani (1 kpl), ja vesi 2 tl leivinjauhetta ripaus suolaa 1rkl omenasiiderietikkaa 1/2 dl sokeria (voi korvata lisätaatelilla) 1 tl vaniljasokeria suklaahippuja (ja rusinoita) 2 rkl kaakaojauhetta Täytin 2,5 dl mitan kaurahiutaleilla ja grahamjauhoilla.  Sulatin taatelia 1 dl:n  kiehuvaa vettä, ja sinne muusattu banaani sekaan kunnes taas tuli 2,5 dl mitta täyteen.  Vettä voi lisätä tilkan, mikäli taikina on liian kuiva. Vastaavasti voi lisätä ripauksen jauhoja, jos taikina on liian löysä. Kasvimaito, kasvijogur

WFPB - Perunanugetit

Perunamuusista tuli hyviä perunanugetteja. Barbequen ja hapanimelän tyylinen kastike viereen. Tästä tuli suolaisempi ruoka, kuin mitä yleensä ehkä laittaisin. Suolaa tulee kertymällä sekä korppujauhoista, että maustekastikkeista.  Tottumuskysymys, ja voit osan jättää halutessasi vähemmälle. Mitä vähemmän suolaa on tottunut käyttämään, sitä paremmalta nämä varmasti maistuvat joka tapauksessa. Ensin kun maistoin näitä, ajattelin että no joo, plääh, mutta onpahan jotakin taas. Mutta sitten näitä alkoikin menemään. Muutaman jätin, ja ne pyörivät mielessä koko päivän. Kotiin tulin nälissäni, ja ensimmäinen ryntäys jääkaapille heti: Pakko saada ne loput nugetit.  Jokin taika siinä on, että pyörittelee jotain korppujauhossa ja käyttää uunissa.  Jos on ihan vasta syönyt perinteisiä rasvakuorisia nugetteja, niin välttämättä eivät heti ihan iske. Mutta näin, kun pitkästä aikaa testaa yhtään mitään nugetteja tai edes niiden tapaisia, niin löytää taian kyllä. Näissä on sitä jotain, ilman rasvaakin

WFPB - Ruokaostokset 11 € - Toukokuu 2

Viikon ruokaostokset, 11,24 €.  Viime viikolla hankitut kaalit ja muut vihannekset riittivät melko pitkälle. Laatikollinen paseerattua tomaattia oli hyvä ja riittoisa ostos myös. Pakkasesta löytyivät jo marjat, ja jauhokaappi on ladattu kaikenlaisella.  Oli aika vapaat kädet muuttaa lennosta ruokasuunnitelmaakin, koska kaikki muu säilyi niin hyvin. = 1,79 € Jauhoiset perunat. = 2,49 € Salesta löytyi kahden kilon säkki riisiä kilohinnalla 1,25 €.  =2,19 € Prismassa hain luomu kaalia. Se olikin loppunut, ja sattumalta huomasin hävikkilaatikon. Noin 60 senttiä/kilo vihanneksia.  Porkkanat olivat ensin vähän onnettoman näköisiä, mutta erittäin hyviä kun otti kuoren pois. Täysin käyttökelpoisia.  = 1,33 € Salestakin löytyi hävikkiä. Banaanit olivatkin käytännössä omaan makuuni liian raakoja heti syötäväksi. Ruskeat laikut johtuivat varmaan kylmästä? Osa oli mustelmilla sisältä, ja niistä tuli kivasti lättyjä ja keksejä. Hyvä vinkki: jos banaani pitää muusata, kuori ja käytä se mikrossa. Tos

WFPB - Vihreä parsa uunissa - Parsan säilytys ja käsittely

Lisää vinkkejä parsan käyttöön. Pari kuvaa, sitten ohje paistamiseen. Pari kuvaa lisää, ja lopussa vinkki parsan säilytykseen vesiastiassa. Viimeksi keitin kaupan hävikkilaatikosta löytämääni edullista parsaa:  Keittäminen ja sinappikastikkeella höystäminen olikin ensihätään hyvä keino laittaa ne etenemään.  Löysin lisää parsaa hävikistä, hintaan noin 30 senttiä nippu. Testasin myös raakana. Mausta tuli mieleen herneenversot. Ihan hyvä.  Heti, jos söi jotain muuta samalla, maku vähän katosi. Se oli niin hento.  Nyt on vitamiinit saatu, ja loput uuniin perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Uuni 200C asteelle kuumenemaan. Työvaiheet:  Huuhtele parsat Pätki varret parsoista, kuiva/kova kantaosa pois Kuori perunankuorimaveitsellä jonkin matkaa vartta Paloittele parsat Pese, (kuori) , ja paloittele perunat Pese, (kuori), ja paloittele porkkanat Mausta perunat (ja porkkanat halutessa) Kaikki pellille, ja 200 C - asteiseen uuniin 35-40 minuutiksi.  Ota uunista, ja ruoka on valmis! Googlettelu t

WFPB - Ruokaostokset 62 € - Toukokuu 1

Ruokaostokset toukokuun ensimmäisen viikon ajalta.  Kävin Lidlissä ja Prismassa, mutkan Salessakin. Ja Minimanissa. = 8,55 € Peruna 3,40 € Peruna, jauhoinen, 2 kg = 1,75 € Riisi 1,70 €/kg x 2 = 3,40 € = 6,69  € Luomu täysjyvävehnäjauho 1,99 €/kg Pikakaurahiutale 0,49€/500g x 2 = 0,98 € Kokonainen höyryttämätön kauraryyni, 2,29 €/kg Luomu kaurahiutale 1,75 €/kg, 850g = 1,49 € Tein näistä Myllärin täysjyväjauhoista ja pikakaurahiutaleista leipää, tuli ihan erilaista kuin useimmin ostamistani Pirkan luomuvehnäjauhoista. Vaaleampia sämpylöitä. Voi johtua siitäkin osittain, että käytin nyt pikakauraa, kun normaalisti olen käyttänyt tavallista. Alan varmaan ostamaan näitä nyt. Kokonaiset kauraryynit olivat Minimanissa edullisia, Tyrnäväläisiä. Teen haudutuspadassa puuroa.   = 9,26 € Kurkkua 1,59 €/kg = 1,39 € Luomu kaali  0,641 kg  x   2,79 €/kg, =  1,75 €, Tavallinen kaali 1,398 kg x 1,19 € = 1,66 € Porkkana 1 kg = 1.39 € Punajuuri 1 kg = 1,79 € Lanttu 0,802 kg x 1,59 €/kg  = 1,28 € Josk

WFPB - Parsa - Perunamuusi ja sinappikastike

Parsaa keitettynä, ja kastike. Parsaa voisi syödä raakanakin. Päädyin nyt keittämiseen, koska nämä olivat jo vähän menossa vanhaksi. Paistaminen olisi myös ollut vaihtoehto, mutta jätin seuraavaan kertaan. Parsan kanssa perunamuusia. Kastike parsalle: sinappia balsamietikkaa tai omenasiideriviinietikkaa tilkka siirappia (tai ripaus sokeria) Määrät voivat riippua mitä laatua sinappia on, ja mitä etikkaa on. Ehkä puolet ja puolet sinappia ja viinietikkaa voisi olla lähtökohtana sopiva.  Siirappia kannattaa laittaa, ellei sinappi ole makeaa laatua. Laitoin noin teelusikallisen. Vaahterasiirappi, tavallinen siirappi tai tavallinen sokeri toimivat kaikki yhtä lailla. Sokeri vain ei heti sula sekaan. Parsojen keittäminen: Katko varret sopivasta kohtaa, puiset varren osat pois Keitä kattilassa pystyssä, niin että nuput höryttyvät ja paksummat osat kiehuvat Keittoaikaa kannattaa seurata. Kymmenestä minuutista ylöspäin, ehkä noin vartti. Eikä haittaa, jos kaikki parsat eivät pysy pystyssä. Vois