Siirry pääsisältöön

Tekstit

WFPB - Kesäkurpitsa-bataattikeitto - Maissia ja pinaattia

 Tästä tuli hyvää. Bataattikeitto, jossa on paljon kesäkurpitsaa ja lisänä maissia ja pinaattia. Aluksi näytti, että viiden litran kattila on iso. Mutta kyllä se melkein täyttyi, kun vain alkoi laittelemaan. n. 300 g porkkanoita (voi laittaa tilalle bataattia) n. 700 g bataattia n. 150 g perunaa n. 350 g kesäkurpitsaa 1-1,5 dl punaisia linssejä 1 dl ateriajyviä (voi jättää poiskin) 1,5 dl maissia n. 2 rkl tomaattisosetta 75-100 g pinaattia  Maustaminen: Sitruunan mehua 1/2 - 1 tl mustapippuria 1/4 tl garam masalaa 1/4 tl chilijauhoa 1/4 tl kurkumaa korkillinen / tilkka omenasiideriviinietikkaa Sitruuna on tärkeä mielestäni tässä ruuassa loppuvaiheessa. Voi käyttää myöskin vaikkapa tilkan omenasiideriviinietikkaa, riisiviinietikkaa tai vastaavaa happamuutta lisäämään. Vinkki: Tässä on paljon aineksia, mutta jos haluat tehdä suoraviivaisemman keiton tsekkaa tämä toinen bataattikeittoresepti. Tässä on 1-1,5 desilitraa linssejä. Huuhdellaan linssit ja laitetaan kattilaan. Ateriajyviä on no

WFPB - Kesäkurpitsat uunissa - Herkkusienet - Tunti 200 C - asteessa

Paistelin kesäkurpitsoita uunissa. Sieni pääsi kyytiin myös.   Kahden litran kokoisessa vuoassa tuli määrä, jonka jaksoin syödä saman päivän aikana pois, muun ruuan ohessa.  Laitoin vain yhden isohkon herkkusienen makua antamaan. Määrän puolesta jouduin kyllä tekemään muutakin vihannesta lisäksi samana päivänä. Isompi vuoka voisi siksi olla kätevämpi. Pilkoin kesäkurpitsat ja sienet isohkoiksi palasiksi.  Vuoka tuli kukkuralleen täyteen, mutta kansi mahtui vielä kiinni. Tunnin kuluttua otin uunista pois. Aika paljon ne olivat uunissa kutistuneet. Oma uuni on vanha, jonkun toisen uunilla vähempi aikaa voi riittää. Kesäkurpitsat olivat pehmeitä ja sienet antoivat makua. Tosi helppoa syödä.  Vuoan pohjalla oli paljon nestettä, jonka voi joko syödä mukana, tai kaataa johonkin kastikkeeseen. E nergiataloudelliselta kannalta ruuasta, joka posottaa tunnin uunissa, voisi olla hyvä tulla pitkällekin ajalle syötävää.  Tai samoilla lämmöillä voisi tehdä muutakin ruokaa.  Helteellä valitsen uunin

WFPB - Mansikkakakku ja vaniljavaahto - Rasvaton pohja - Vegaaninen

Tässä postauksessa resepti kakkupohjaan, ja paljon kuvia mansikkakakun teosta.  Aioin missata kesän mansikkarallin. Viime hetkellä päätin kuitenkin tehdä mansikkakakun. Kakun päällä on Oatly vispautuvaa vaniljakastiketta. Ks. vegaaniset vaniljakastike- ja kasvikermaideat. Korvasin kananmunan ruokalusikallisella omenasosetta. Rasvan alle puolella purkillisella Piltti- luumusosetta. 1 rkl omenasosetta 1 dl sokeria (laitoin alle desin, oli niin pieni taikina) 1 dl soijajogurttia ja/tai vettä tai kasvimaitoa ripaus suolaa alle puoli purkkia Piltti-luumua n. 2 dl hiivaleipävehnäjauhoja 1 tl leivinjauhoja Sekoitin ensin kuivat aineet. Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä 1 tl vaniljasokeriakin. Taikinasta tuli sitkeän tahmea.  Lisäsin vähän vettä ja soijajogurttia, jos tarpeen. Sekoitin hyvin. Annoin olla sitkeähköä. Vehnäjauhossa on sitkoa, joten sitä ei kannata varmaan jäädä liikaa nyt vaivaamaan. Levittelin taikinalastalla vuokaan. Tämä taikina mahtui pieneen 21 cm pituiseen pinnoitettu

WFPB - Kaurakeksit luumusoseesta ja omenasoseesta

Kevyttä herkkua, ilman rasvaa. Vähäsokerisesti. Kokeilin luumusosetta rasvan tai kanamunan korvikkeena. puolikas ylikypsä banaani muusattuna 1 dl luumusosetta 1 dl kaurajauhoja 2 dl kaurahiutaleita 180 C uunissa toiseksi ylimmällä tasolla n. 20 minuuttia.  Ripottelin kaurahiutaleita lisää, kunnes sain kekseihin sopivan koostumuksen. Laitoin yhdet ruokalusikalliset puolukoita ja rusinoita, mutta ne olivatkin sitten valmiissa kekseissä melko kirpeitä. Yleensä toimivat banaanikekseissä hyvin. Ihan pieni ripaus suolaa, kaksi teelusikallista sokeria ja teelusikalliset kanelia ja vaniljasokeria. Rriippuu siitäkin, miten makeaan on tottunut, voi laittaa enemmän tai vähemmän sokeria. Näyttävät tosi pieniltä, mutta yritin tehdä reilun kokoisia keksejä. Ripottelin päälle vähän kanelia ja vaniljasokeria vielä ennen uuniin laittamista. 180 C ja 20 minuuttia. Olivat vähän ottaneet väriä, paistuneet siis kullanruskeiksi.  Alapuolelta katsottuna olivat hieman ruskistuneet. Käänsin ne ympäri, etteivä